Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρουμελιώτης: Η Τράπεζα Αττικής έχει εξυγιανθεί και βρίσκεται σε ανοδική πορεία

Ρουμελιώτης: Η Τράπεζα Αττικής έχει εξυγιανθεί και βρίσκεται σε ανοδική πορεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Attica Bank, ESM, Οικονομική Ανάπτυξη, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Τράπεζα της Ελλάδος, Τράπεζες,

“Η Τράπεζα Αττικής έχει εξυγιανθεί, βρίσκεται σε ανοδική πορεία και είναι έτοιμη να χρηματοδοτήσει την πραγματική οικονομία“, τόνισε ο πρόεδρός της, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

«Η χρηματοδότησή μας θα εξαντληθεί σε μικρομεσαίες εξαγωγικές και καινοτόμες επιχειρήσεις», υπογράμμισε ο Π. Ρουμελιώτης, ανακοινώνοντας πως το συνολικό ποσό που θα διοχετευθεί στις επιχειρήσεις θα αγγίξει τα 200 εκατομμύρια ευρώ.

«Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει εξαγωγική δυναμική στα αγροτικά προϊόντα που κατέγραψαν πέρσι αύξηση 30%. Φέτος και λόγω των καιρικών συνθηκών εκτιμούμε ότι θα πάνε ακόμα καλύτερα» είπε.

«Θα ενισχύσουμε όλες τις καινοτόμες προσπάθειες που αναπροσανατολίζουν την οικονομία και βάζουν άλλους στόχους. Η τράπεζα θα διαθέσει σε αυτή την κατεύθυνση 100 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αλλά 100 εκατομμύρια αναμένεται να εξασφαλίσουμε από συνεργασία με διεθνείς οργανισμούς» σημείωσε ο πρόεδρος της τράπεζας και καταλήγοντας υπογράμμισε ότι η νέα διοίκηση κατήγγειλε, ως όφειλε, τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και πλέον θα πάρουν το δρόμο της δικαιοσύνης.

«Όλες οι υποθέσεις που προέκυψαν μετά τον έλεγχο, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δικαιοσύνης», σημείωσε.

«Η τράπεζα έχει εξυγιανθεί και έχει προσαρμοστεί στις εντολές του ESM και της Τράπεζας της Ελλάδος. Εν τω μεταξύ αποφασίστηκε να μην χρηματοδοτούμε επιχειρήσεις που έχουν άμεση ή έμμεση σχέση με μέσα μαζικής ενημέρωσης» πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα