Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΟΠΑΠ: Επενδύσεις 100 εκατ. σε ψηφιακές τεχνολογίες και 100 νέες θέσεις εργασίας

ΟΠΑΠ: Επενδύσεις 100 εκατ. σε ψηφιακές τεχνολογίες και 100 νέες θέσεις εργασίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΟΠΑΠ,

Έμφαση στις ψηφιακές τεχνολογίες και πλατφόρμες πρόκειται να δώσει ο ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της υλοποίησης του Οράματος 2020, του νέου επιχειρησιακού πλάνου του οργανισμού, για την οποία πρόκειται να επενδυθούν άνω των 100 εκατ. ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθούν και περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας εντός του 2017.

O Oργανισμός ανακοίνωσε τους κύριους συνεργάτες του στο χώρο της τεχνολογίας

Ο ΟΠΑΠ ανακοίνωσε τους κύριους συνεργάτες του στο χώρο της τεχνολογίας, οι οποίοι, όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση θα τον βοηθήσουν στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου προϊόντων και υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, ο ΟΠΑΠ επέλεξε τη Novomatic Lottery Systems (NLS), μέλος του ομίλου Novomatic, ως το νέο τεχνολογικό του συνεργάτη στον τομέα των αριθμολαχειών, με τη συνεργασία να καλύπτει το ΚΙΝΟ, το ΤΖΟΚΕΡ, το ΛΟΤΤΟ και το ΠΡΟΤΟ. Η μετάβαση του ΟΠΑΠ στην πλατφόρμα της NLS θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του 2018, με τη διαδικασία αυτή να περιλαμβάνει την αντικατάσταση όλων των υπαρχόντων τερματικών μηχανών στα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Επίσης, η NLS θα παράσχει στον ΟΠΑΠ το σύστημα Player Account Management (PAM), το οποίο θα αποτελέσει τη βάση για τη διαχείριση των σχέσεων με τους πελάτες, αρχικά για τα ψηφιακά κανάλια.

Επίσης, ο ΟΠΑΠ ήρθε σε συμφωνία με την Playtech BGT Sports για την παροχή αδειών λογισμικού και υπηρεσιών για τις συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs), καθώς και την επακόλουθη εισαγωγή μιας ολοκληρωμένης πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού για το δίκτυο πρακτορείων του ΟΠΑΠ. Η εισαγωγή των SSBTs θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2017 και το 2018 θα ακολουθήσει η πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματισμού (over the counter) στα πρακτορεία.

Σημαντική θα είναι η αναβάθμιση της ψηφιακής πλατφόρμας αθλητικού στοιχήματος του ΟΠΑΠ. Με δεδομένη τη μεταβαλλόμενη και ανταγωνιστική φύση αυτής της αγοράς, ο ΟΠΑΠ επέλεξε την Betgenius ως κύριο προμηθευτή μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματισμού (integrated digital sportsbook service). Βάσει της συμφωνίας, ο ΟΠΑΠ θα λάβει επίσης για τα επόμενα δύο χρόνια, πλήρως αυτοματοποιημένες αποδόσεις για περίπου 130.000 αθλητικά γεγονότα ετησίως, συμπεριλαμβανομένων όλων των μεγάλων αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις.

Ο ΟΠΑΠ σχεδιάζει να προχωρήσει με μια επένδυση μεγαλύτερη των 100 εκατ. ευρώ τα επόμενα έτη για την υλοποίηση του Οράματος 2020, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την αναβάθμιση του ρόλου της τεχνολογίας στον οργανισμό. Συγκεκριμένα, συμπεριλαμβάνονται η μετάβαση στις νέες πλατφόρμες, η επένδυση στις νέες συσκευές αυτόματης εξυπηρέτησης και η αντικατάσταση του υπάρχοντος τεχνολογικού εξοπλισμού στα πρακτορεία. Επίσης, η επένδυση καλύπτει την απαραίτητη αναβάθμιση των τεχνολογικών υποδομών τόσο στο δίκτυο των πρακτορείων όσο και ψηφιακά, καθώς και θα παράσχει σύγχρονες, κορυφαίες στο είδος τους, λύσεις για όλες τις υφιστάμενες δραστηριότητες του ομίλου και θέσει τη βάση για την υλοποίηση μελλοντικών στρατηγικών.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ θα δημιουργήσει περισσότερες από 100 νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα το 2017, οι οποίες θα υποστηρίξουν την υλοποίηση αυτών των σχεδίων, πλέον των έμμεσων ευκαιριών απασχόλησης που δημιουργούνται στη χώρα από τις δραστηριότητες του ομίλου.

Επισημαίνεται ότι ο ΟΠΑΠ έχει ήδη ανακοινώσει τη συμφωνία του με την Inspired Entertainment για την παροχή virtual προϊόντων αθλητικού στοιχηματισμού και η εισαγωγή των προϊόντων αυτών αναμένεται να ξεκινήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2017. Αρχικά, θα ξεκινήσει με το επιτυχημένο virtual ποδοσφαιρικό προϊόν. Επιπλέον αθλήματα αναμένεται να προστεθούν εντός του 2018.

Σχετικά άρθρα