Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βρώμικος πόλεμος Στουρνάρα για τη διοίκηση της Attica Bank

Βρώμικος πόλεμος Στουρνάρα για τη διοίκηση της Attica Bank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Στουρνάρας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Τράπεζα Αττικής, Τράπεζα της Ελλάδος,

Να ακυρώσει de facto την απόφαση του ΤΣΜΕΔΕ που έχει το 58% της Attica Bank για τη διοίκηση της τράπεζας επιχειρεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε μία ακόμα παρέμβασή του στην υπόθεση της Attica Bank ο κ. Στουρνάρας ισχυρίζεται πως ο ίδιος έχει την εποπτική ευθύνη της τράπεζας και μέσω της Διεύθυνσης Εποπτείας θα εξετάσει αν οι δύο καθηγητές που πρότεινε το ΤΣΜΕΔΕ πληρούν τις προϋποθέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι το ΤΣΜΕΔΕ πρότεινε για τη διοίκηση της τράπεζας τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη και τον Γεράσιμο Σαπουτζόγλου για τις θέσεις του διευθύνοντος συμβούλου και του προέδρου αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Αυγή, η ΤτΕ θα επικαλεστεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είναι η δική της εποπτεύουσα αρχή.

Ποιους προωθεί για το τιμόνι της τράπεζας

Η ουσία όμως είναι ότι η διοίκηση της ΤτΕ ενδεχομένως επιθυμεί άλλα πρόσωπα στην διοίκηση της Attica Bank. Πρόσφατα είχε ακουστεί το όνομα της κ. Σακελλαρίου (πρ. προέδρου του ΤΧΣ όταν υπουργός Οικονομικών ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας), αλλά εσχάτως ακούγεται το όνομα πρ. τραπεζικού.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤτΕ έχει προβεί σε πολλές παρεμβάσεις στην Attica Bank, θεωρώντας ότι δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των εποπτικών αρχών.

Η τελευταία παρέμβαση προκλήθηκε μετά την αναβολή της γενικής συνέλευσης της Attica Bank.

Η ΤτΕ υποχρέωσε το ΤΣΜΕΔΕ να ανασυγκροτήσει το ΔΣ της Attica Bank – θα υπάρχουν ακόμη δύο αναπληρωτές διευθύνοντες συμβούλους, οι Γιάννης Τσακιράκης και Θανάσης Τσαλδάρης, ενώ η έως πρότινος πρόεδρος Αννα Πουσκούρη παραμένει στο Δ.Σ. ως μη εκτελεστικό μέλος.

Ήδη διοχετεύθηκαν δημοσιεύματα ότι ο Π. Ρουμελιώτης έχει μικρή τραπεζική εμπειρία (ως μη εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς), παρά την πολύχρονη παρουσία του σε οικονομικά υπουργεία και στο ΔΝΤ όπου ήταν εκπρόσωπος της Ελλάδας.

Δεν είναι τυχαίο ότι του χρεώνουν πως δημιούργησε προβλήματα στην ιδιωτικοποίηση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών την περίοδο που ήταν πρόεδρος του ΔΣ.

Και γα τον Γ. Σαπουντζόγλου λένε ότι έχει περιορισμένη διοικητική τραπεζική εμπειρία, με πλέον πρόσφατη τη συμμετοχή του στο Δ.Σ. της Proton Bank, του Λαυρεντιάδη.

Σχετικά άρθρα