Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποχωρεί από την Aegean ο Μελισσανίδης – Πόσο πούλησε τις μετοχές του

Αποχωρεί από την Aegean ο Μελισσανίδης – Πόσο πούλησε τις μετοχές του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για AEGEAN - Αεροπορική Εταιρεία, ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης,

Στην πώληση του 22% των μετοχών που κατέχει στην Aegean Marine Petroleum Network, την εισηγμένη στη Νέα Υόρκη εταιρεία εφοδιασμού με καύσιμα των πλοίων, προχωρά ο ιδρυτής της εταιρείας Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μια ανεξάρτητη επιτροπή του διοικητικού συμβουλίου της Aegean Marine έδωσε την έγκριση της για την επαναγορά των 11.303.031 μετοχών της εταιρείας που κατέχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Η επαναγορά αναμένεται να γίνει άμεσα, ενώ ο κ. Μελισσανίδης θα αποχωρήσει από τη θέση του επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης της Aegean και θα συνεχίσει στην εταιρεία ως σύμβουλος προκειμένου να προσφέρει καθοδήγηση στο μανατζμεντ και να εξασφαλίσει την ομαλή μετάβαση, αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τους όρους η εταιρεία θα επαναγοράσει τις μετοχές στην τιμή των 8,81 δολ. ανά μετοχή, με βάση την τιμή κλεισίματος της 16ης Αυγούστου, δηλαδή συνολικά θα καταβάλει στον κ. Μελισσανίδη για τις μετοχές του το ποσό των 99.579.703,11 δολαρίων.

O Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε:

«Είναι τιμή μου να έχω παίξει ένα τόσο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της Aegean και είμαι περήφανος που σήμερα η εταιρεία κατέχει μία δυναμική και ηγετική θέση στους τομείς της ναυτιλίας και ανεφοδιασμού στη βιομηχανία καυσίμων των θαλάσσιων μεταφορών. Ανυπομονώ για ανάλογη συνεργασία σε στενό κύκλο με την ηγετική μας ομάδα και να παρακολουθήσουμε την Aegean να συνεχίσει την πορεία της προς την ανάπτυξη και την επιτυχία».

Σχετικά άρθρα