ΤζιχαντιστέςΒαλκάνια
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στήριξη επιχειρήσεων από τη συνεργασία ΕΒΕΑ – Attica Bank

Στήριξη επιχειρήσεων από τη συνεργασία ΕΒΕΑ – Attica Bank
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πρωτοβουλία στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναλαμβάνουν από κοινού η Attica Bank και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Γαμβρίλης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Bank Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, η υφιστάμενη κατάσταση μετά την επιβολή των capital controls και ο ρόλος που μπορεί να διαδραματίσει η Attica Bank στην ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Επισημάνθηκαν ιδιαίτερα τα προβλήματα χρηματοδότησης των επιχειρήσεων μετά τους περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων σε συνδυασμό με τη δυσκολία προμήθειας πρώτων υλών.

Για το λόγο αυτό θα υπάρξει άμεσα στενή συνεργασία ειδικών ομάδων εργασίας της Atticα Bank και του EBEA για την ανάληψη πρωτοβουλιών και την εξεύρεση λύσεων.

Τονίστηκε επίσης από κοινού ότι:

1. Ακρογωνιαίος λίθος για την ανάκαμψη της οικονομίας αποτελεί η γρήγορη άρση των περιορισμών στην κίνηση των κεφαλαίων με την επανάκτηση της εμπιστοσύνης, η επιστροφή των καταθέσεων, καθώς και η εξομάλυνση των συνθηκών ρευστότητας και χρηματοδότησης της αγοράς.

2. Η εύρυθμη λειτουργία του τραπεζικού τομέα στη χώρα μας, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την αποτελεσματική κατανομή των οικονομικών πόρων.

3. Η παρουσία μη συστημικών τραπεζών στην πατρίδα μας και ειδικά της Attica Bank λόγω της τεχνογνωσίας και της ευελιξίας που διαθέτει, είναι ζωτικής σημασίας για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, καθώς και για την ομαλή χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

4. Η επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση της Attica Βank, θα είναι σημαντική για την ενίσχυση της εγχώριας οικονομίας. Η τράπεζα θα συνδράμει τόσο στη σταδιακή άρση των περιορισμών, όσο και στην καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων στα θέματα εισαγωγών – εξαγωγών, αναλαμβάνοντας νέες πρωτοβουλίες.

Σχετικά άρθρα