Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας η Λούκα Κατσέλη

Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας η Λούκα Κατσέλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Μιχελής, Εθνική Τράπεζα, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Λούκα Κατσέλη, Τράπεζες,

Η Λούκα Κατσέλη ξεπέρασε το…εμπόδιο του SSM (Single SupervisoryMechanism), του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας που έχει αναλάβει την εποπτεία των συστημικών τραπεζών, και πήρε την έγκριση, προκειμένου να αναλάβει την Προεδρία του Δ.Σ της Εθνικής Τράπεζας.

Αναμένεται στις προσεχείς ημέρες η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ανάδειξη του νέου Διευθύνοντος Συμβούλου της Εθνικής.

Και αυτό γιατί απορρίφθηκε από τον SSM της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας η τοποθέτηση του κ. Γιώργου Μιχελή στη θέση του διευθύνοντος συμβουλου της Εθνικής Τράπεζας.

Για την κ. Λούκα Κατσέλη, εγκρίθηκε μεν η υποψηφιότητα, αλλά μόνο υπό την προϋπόθεση ότι θα τοποθετηθεί ως CEO ένα σημαντικό τραπεζικό στέλεχος που θα «τρέχει» την τράπεζα.Η απόρριψη του κ. Μιχελή από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σχετίζεται με το γεγονός ότι ο τελευταίος απουσίαζε επί μακρόν από τον τραπεζικό χώρο. τελευταίες θέσεις που είχε καταλάβει ήταν σε ελληνικές τράπεζες στο εξωτερικό και στη συνέχεια πέρασε στην τοπική αυτοδιοίκηση όπου κι έγινε δήμαρχος. Γι’ αυτούς τους λόγους η ΕΚΤ δεν θεώρησε κατάλληλη την τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο periodista.gr ότι η πρόταση για τον κ. Μιχελή και την κ. Κατσέλη έγινε από ειδική επιτροπή εντός της Εθνικής Τράπεζας η οποία βεβαίως θα πρέπει τώρα να βρει το κατάλληλο άτομο ώστε να αναλάβει CEO της τράπεζας και να εγκριθεί και η τοποθέτηση της κ. Κατσέλη.

Σχετικά άρθρα