Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η γερμανική Fraport θέλει και τα αεροδρόμια μας και την Ελλάδα εκτός ευρώ

Η γερμανική Fraport  θέλει και τα αεροδρόμια μας και την Ελλάδα εκτός ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Fraport, Αεροδρόμιο, Ελληνικά Αεροδρόμια, Ευρώ, Περιφερειακά Αεροδρόμια,

Η γερμανική εταιρία διαχείρισης αεροδρομίων Fraport που έχει πλειοδοτήσει για την εκμετάλλευση 14 περιφερειακών αεροδρομίων, θέλει την Ελλάδα εκτός ευρώ, αλλά θέλει και τα αεροδρόμια μας.

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι αναμένει από την νέα κυβέρνηση της Ελλάδας θα τηρήσει τη συμφωνία ύψους 1,4 δισεκ. δολαρίων για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Boersen-Zeitung, ο Ματίας Τσάισανγκ δήλωσε επίσης ότι η Fraport πιστεύει ότι μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είναι επωφελής μακροπρόθεσμα για την ελληνική οικονομία, καθώς θα ενισχύσει τον τουρισμό.

Ο κ. Τσάισανγκ δήλωσε ότι η Fraport αναμένει να κλείσει τη συμφωνία της με την Αθήνα, όπως είχε σχεδιαστεί, τον Οκτώβριο. Η συμφωνία προβλέπει ότι η εταιρία θα διαχειρίζεται 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

«Υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με σκοπό να κλείσουμε τη συμφωνία τον Οκτώβριο αυτού του χρόνου», δήλωσε ο κ. Τσάισανγκ. «Αναμένουμε ότι θα κλείσουμε αυτό το συμβόλαιο».

Αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, θα είναι δύσκολα στην αρχή, δήλωσε ο κ. Τσάισανγκ. Ωστόσο μακροπρόθεσμα, δεδομένου ότι το ελληνικό εθνικό νόμισμα θα υποτιμηθεί έναντι του ευρώ, η Ελλάδα θα μπορούσε να αποκτήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιμής, είπε.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες του συμβολαίου για τα ελληνικά αεροδρόμια μένει ακόμη να συμφωνηθούν, είπε. Η Fraport αναμένει ότι θα έχει μερίδιο τουλάχιστον δύο τρίτων στο πρότζεκτ, συμπλήρωσε.

Σχετικά άρθρα