Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με ελληνική υπογραφή το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη

Με ελληνική υπογραφή το αεροδρόμιο Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγία Πετρούπολη, Αεροδρόμιο Pulkovo, Όμιλος Κοπελούζου,

Ελληνική υπογραφή φέρει η ανακατασκευή του αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη.

Τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού του αεροδρομίου έγιναν την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, παρουσία του προέδρους του Ομίλου Δημήτρη Κοπελούζου, καθώς ο Όμιλος μαζί με τη γερμανική εταιρεία Fraport και τη ρωσική VTB Capital ανέλαβαν από τον Απρίλιο του 2010 και για 30 χρόνια την ανάπτυξη, ανακατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου.

Η συνολική επένδυση ήταν της τάξεως του 1,2 δισ. ευρώ. Το έργο περιελάμβανε την κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού, τον εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου και την κατασκευή οδικού κόμβου, νέων κτηρίων για εμπορική χρήση, όπως εμπορικό κέντρο, ξενοδοχείο 5 αστέρων, χώρους στάθμευσης, κα.

Με την ολοκλήρωσή και την παράδοσή του, το αεροδρόμιο έχει την ικανότητα να εξυπηρετεί ετησίως 18 εκατομμύρια επιβάτες. Παράλληλα, διατηρήθηκαν οι 3.000 θέσεις εργασίας και δημιουργήθηκαν επιπλέον άλλες 1.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας το εργατικό δυναμικό της περιοχής.

«Η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισμού του νέου αεροδρομίου Pulkovo στην Αγία Πετρούπολη. Το νέο σύγχρονο και υψηλού επιπέδου αεροδρόμιο είναι πύλη εισόδου αντάξια των αναγκών και της σύγχρονης πολιτιστικής κληρονομίας της Αγίας Πετρούπολης. Το αεροδρόμιο θα συντελέσει στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί το επιστέγασμά της άψογης συνεργασίας των τριών εταιρειών που ανέλαβαν την υλοποίησή του», δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου Κοπελούζου και αντιπρόεδρος της Horizon Air Investment, Δημήτρης Κοπελούζος.

Σχετικά άρθρα