Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρατομήσεις σε Εθνική Τράπεζα και ΤΧΣ – Ποιοι αναλαμβάνουν

Καρατομήσεις σε Εθνική Τράπεζα και ΤΧΣ – Ποιοι αναλαμβάνουν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εθνική Τράπεζα, Λούκα Κατσέλη, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ΣΥΡΙΖΑ, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Τράπεζα Πειραιώς, Τράπεζες,

Ολοταχώς για την Εθινκή Τράπεζα βρίσκεται η Λούκα Κατσέλη, σύμφωνα με πληροφορίες του tribune.gr. Η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, προεκλογικά συνεργαζόμενη με το ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατέβηκε στις εκλογές στα ψηφοδέλτια της Κουμουνδούρου. Ωστόσο, η αξιοποίηση της έγκριτου οικονομολόγου από τον Αλέξη Τσίπρα θεωρείτο από τότε δεδομένη, καθώς η κ. Κατσέλη έχει συμβάλει τα μάλα στον αγώνα του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές κυρίως στον τομέα των διεθνών επαφών.

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, η κ. Κατσέλη ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τον Γ. Ζαννιά στη θέση του μη εκτελεστικού προέδρου της Εθνικής Τράπεζας.

Η επιλογή της Λούκας Κατσέλη για το τιμόνι της Εθνικής έχει και ιδιαίτερο συμβολικό χαρακτήρα, καθώς επί των ημερών της στο χαρτοφυλάκιο Οικονομίας επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, η κ. Κατσέλη είναι αυτή που με το νόμο Κατσέλη προσέφερε ασπίδα προστασίας σε χιλιάδες δανειολήπτες για τα κόκινα δάνεια και επί των ημερών της θεσπίστηκε η πτώχευση φυσικού προσώπου.

Την ίδια ώρα το όνομα που παίζει περισσότερο για το τιμόνι του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας είναι αυτό του Παναγιώτη Ρουμελιώτη, πρώην εκπροσώπου της χώρας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μέχρι πρότινος που υπέβαλε την παραίτησή του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς.

Σχετικά άρθρα