Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λάμπης Λιβιεράτος, η κατάθλιψη, οι άνθρωποι που τον στήριξαν

Ο Λάμπης Λιβιεράτος, η κατάθλιψη, οι άνθρωποι που τον στήριξαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια αποκαλυπτική συνέντευξή παραχώρησε στο περιοδικό People ο Λάμπης Λιβιεράτος. Ο δημοφιλής καλλιτέχνης μίλησε για την κατάθλιψη που τον ταλάνισε, για την προσωπική του ζωή αλλά και για τα νέα του επαγγελματικά σχέδια.

Όπως πληροφορούμαστε από το People, στα τέλη του 2004 αποφασίζει να ανοίξει ένα all day café-bar και το ονομάζει Lavmi.

«Με ενθουσίαζε η προοπτική να φτιάξω έναν όμορφο χώρο, που θα έπαιζε ωραίες μουσικές. Μου έβαλαν την ιδέα οι φίλοι μου και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα». Από το 2005 μέχρι και το 2010, το μαγαζί πήγαινε πάρα πολύ καλά. Μετά άρχισαν ορισμένα προβλήματα, όπως και στις περισσότερες επιχειρήσεις εκείνη την εποχή”.

«Κάποια στιγμή, λόγω της μουσικής, αναγκάστηκα να απομακρυνθώ από το μαγαζί. Αυτή η απομάκρυνση, σε συνδυασμό με την κρίση, έφερε μια πτώση. Βέβαια, εξακολουθούσα να είμαι μέτοχος και, όπως καταλαβαίνεις, αυτό μου κόστισε πολύ. Ήταν μια οικονομική καταστροφή για μένα. Τότε συνέπεσαν και διάφορα άσχημα πράγματα μαζεμένα και μαζί με αυτά έπεσαν οι άμυνές μου» εξηγεί.

Αυτό, σε συνδυασμό με το χωρισμό του από την Εύη Αδάμ το 2011, αλλά και την αυτοκτονία του αδελφού του, Ανδρέα, ένα χρόνο μετά, ο Λάμπης Λιβιεράτος γονάτισε ψυχολογικά.

«Πέρασα ένα σοκ κι έβλεπα κάποιους γιατρούς από ένα νοσοκομείο. Έπεσα ψυχολογικά και πέρασα μια φάση κατάθλιψης. Ευτυχώς, όλο αυτό κράτησε μόνο ενάμιση χρόνο.

Μέσα από τη στήριξη φίλων και ανθρώπων που στάθηκαν πολύ κοντά μου (ανάμεσά τους ο Θάνος Καλλίρης, ο Τζώνυ Θεοδωρίδης, ο Νίνο, ο Αντώνης Ρέμος, η συνεργάτιδά του, Έφη Μπούνταλη, οι κουμπάροι του, Σαμ και Χρυσούλα Κέρος, και οι Άντζυ και Ανδρέας Ανδρεαδάκης), βρήκα τη δύναμη να το ξεπεράσω. Έφτασα στα όριά μου, αλλά, όπως λέει και ο Νίκος Καζαντζάκης:

“Αν δεν φτάσεις στο χείλος του γκρεμού, δεν βγάζει η πλάτη σου φτερά για να πετάξεις”. Έφτασα στο χείλος του γκρεμού, αλλά δεν έπεσα» αποκαλύπτει.

Γιατί βρέθηκε για έξι μήνες στη Στοκχόλμη

Το 2011 ο Λάμπης Λιβιεράτος είχε δώσει μια τηλεοπτική συνέντευξη στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά στην εκπομπή Πρωινό Μou. Η συγκεκριμένη συνέντευξη συζητήθηκε ιδιαίτερα, επειδή σε κάποια σημεία οι τόνοι οξύνθηκαν, με τον τραγουδιστή να δείχνει τη δυσαρέσκειά του να συζητήσει για τα προσωπικά του, καθώς τότε ο χωρισμός με την Εύη Αδάμ ήταν πολύ φρέσκος.

«Ήταν μια κακή στιγμή. Εκείνη την περίοδο ήμουν αρκετά τσιτωμένος και τη συγκεκριμένη μέρα ήθελα να αποφύγω τη συνέντευξη. Επειδή, όμως, είμαι πολύ αυθόρμητος και δεν παίζω θέατρο στη ζωή μου, αυτό που νιώθω και αισθάνομαι το βγάζω προς τα έξω. Σε γενικές γραμμές τα media μου έχουν φερθεί καλά». Αμέσως μετά το διαζύγιό του, φεύγει για τη Σουηδία. Εκεί συγκατοικεί με τον καλό του φίλο, φωτογράφο Παύλο Ευθυμίου.

«Στη Στοκχόλμη έμεινα για έξι μήνες. Μου έγινε μια επαγγελματική πρόταση σε έναν άλλον τομέα για κάτι επιχειρήσεις. Το είδα σαν εναλλακτική λύση για τα παιδιά μου, ώστε να έχουν μια πόρτα ανοιχτή, αλλά τελικά δεν προχώρησε.

Ένιωσα πως αυτό που πήγαινε να γίνει δεν με εξέφραζε καθόλου. Η ζωή εκεί δεν ήταν εύκολη, άσε που έπεσα στην περίοδο που είχαν το χειρότερο χειμώνα των τελευταίων σαράντα ετών!

Επέστρεψα στην Ελλάδα, γιατί μου είχαν λείψει πολύ τα παιδιά μου. Δεν μπορούσα να είμαι μακριά και να λείπω από τη ζωή τους. Κάτι μέσα μου μου έλεγε πως έπρεπε να παλέψω εδώ και όχι να φύγω» παραδέχεται.

Ερχόμενος στην Ελλάδα, για ακόμα μία φορά, εμφανίζεται ως φύλακας – άγγελος ο Θάνος Καλλίρης. «Από 1η Γενάρη του 2014 ξεκινήσαμε μια συνεργασία, ενώ μέχρι σήμερα που μιλάμε έχουμε κάνει πάνω από 120 εμφανίσεις».

Δισκογραφικά, υπάρχουν ορισμένες συζητήσεις και ο Λάμπης βρίσκεται σε περίοδο επαφών. Παρότι έχει αρκετές γνωριμίες, ποτέ δεν «εκμεταλλεύτηκε» ανθρώπους και καταστάσεις. «Έχω ένα τακτ. Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τους άλλους και να τους θυμάμαι όποτε τους έχω ανάγκη. Οι κοντινοί μου άνθρωποι είναι μετρημένοι στα δάχτυλα των δύο χεριών. Δεν νομίζω πως χρειάζονται περισσότεροι».

Οι γυναίκες και το αναληθές δημοσίευμα

Εκτός από το Cash στο Κεφαλάρι, ο Λάμπης Λιβιεράτος εμφανίζεται σε διάφορα μαγαζιά στην Αθήνα και την επαρχία. Θα έμπαινε στη διαδικασία να φτιάξει ένα καινούριο μαγαζί;

«Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που με ψήνουν και μπορεί να το ξανακάνω. Αν, όμως, μπω σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να ασχοληθώ ενεργά και να μην είμαι αλλού. Τέτοιου είδους μαγαζιά είναι προσωποπαγή και δεν πρέπει να λείπεις. Ειδικά σε ένα all day cafe, πρέπει να είσαι ολοκληρωτικά δοσμένος και να έχεις ελάχιστη προσωπική ζωή».

Και μιας και μιλάμε για προσωπική ζωή, ο Λάμπης είναι ακόμη πολύ νέος και όμορφος για να μονάσει. Όσον αφορά στα δημοσιεύματα για την υποτιθέμενη σχέση του με τη δημοσιογράφο του ΑΝΤ1 Δήμητρα Τρανού, ο ίδιος βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

«Με τη Δήμητρα είμαστε φίλοι. Δεν υπήρξε ποτέ κάτι ερωτικό ανάμεσά μας. Από την άλλη, δόξα τω Θεώ, συμβαίνουν πράγματα στη ζωή μου, αλλά όχι κάτι μόνιμο. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι ιδιαίτερα εύκολο να σταθεί κάποια δίπλα μου και θα σου εξηγήσω το γιατί. Δεν είμαι δύσκολος άνθρωπος, αλλά είναι δύσκολο το επάγγελμα που κάνω και πολλές φορές δίνει την εντύπωση σε μια γυναίκα πως είτε δεν μπορώ να ασχοληθώ πολύ μαζί της ή δεν θα είμαι πιστός. Αν όμως ερωτευτώ, δίνομαι ολοκληρωτικά. Ορισμένες γυναίκες που έχουν βρεθεί κατά καιρούς στη ζωή μου όλο αυτό τις τρομάζει. Δεν είμαι καθόλου εκδικητικός και συγχωρώ. Ό,τι και να μου έχεις κάνει, δεν θα σου κρατήσω ποτέ κακία”.

Σχετικά άρθρα