Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Ελένη Χατζίδου αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα stalking

Η Ελένη Χατζίδου αποκάλυψε ότι είχε πέσει θύμα stalking
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελένη Χατζίδου,

Η Ελένη Χατζίδου προχώρησε σε μια προσωπική αποκάλυψη. Είπε ότι στο παρελθόν έπεσε θύμα stalking.

Αφορμή για την εξομολόγηση στάθηκε μια συνέντευξη της Μαρίας Ιωαννίδου, η οποία εκμυστηρεύτηκε ότι είχε «περάσει δύσκολα από μια γυναίκα που ήταν ερωτευμένη με τον Βαγγέλη Σειληνό και αναγκάστηκε να πάω στην Αστυνομία».

Η παρουσιάστρια δήλωσε: «Είναι λόγος χωρισμού.

»Αν δηλαδή είσαι στην αρχή μιας σχέσης και βλέπεις ότι μια πρώην ή μια οποιαδήποτε.

»Το έχω ζήσει, το έχω ζήσει.

»Ενοχλούσε η πρώην.

»Εγώ εντωμεταξύ είμαι και πολύ αντιδραστικό άτομο, πολύ αντιδραστικό -μπορεί αυτόν να μην τον ήθελα τόσο-, μόνο που υπήρχε αυτή και μόνο με το έτσι θέλω γιατί είναι δικός μου, δεν τον αφήνω σε ησυχία, αυτό προσπαθούσε να καταφέρει.

»Λέω όχι, “αυτό δεν θα το καταφέρεις σε εμένα”. Ε, τελικά τα κατάφερε».

Και πρόσθεσε: «Βέβαια χώρισα. Έφταιγε και εκείνος, δεν έκανε αυτό που λέμε τα ασφαλιστικά μέτρα, δεν πήγε να πάρει βοήθεια από κάπου…

»Μπορεί να φοβόταν πολύ, το καταλαβαίνω.

»Γιατί μιλάμε για περίπτωση… Δεν πάει το μυαλό της.

»Από την άλλη κι εγώ τι φταίω; Ήμασταν στην αρχή της σχέσης.

»Δεν είναι ότι κάποιος θα ενοχλήσει τον Ετεοκλή και θα ταχθώ μαζί του και θα προσπαθήσω να το ξεπεράσουμε μαζί.

»Ήταν στην αρχή της σχέσης που θα τρέμω να βγω από το σπίτι».

Τι είναι stalker και stalking

Ο όρος Stalker και Stalking καλύπτουν μία σειρά από συμπεριφορές, οι οποίες εμπίπτουν στις εξής 5 κατηγορίες:

1) Επικοινωνία: Με το θύμα μέσω τηλεφώνου ή σε έγγραφη ή ηλεκτρονική μορφή, συμπεριλαμβανομένων των γραπτών μηνυμάτων, email και χρήση διαδικτύου.

2) Εισβολή (με φυσική παρουσία) στην ζωή ενός προσώπου: Παρακολούθηση, επιτήρηση, άμεση προσέγγιση, διάρρηξη οικίας, παρακολούθηση στο χώρο εργασίας, προσέγγιση συγγενών και φίλων.

3) Πλαστοπροσωπία: Πράξεις που τέλεσε ο δράστης στο όνομα του θύματος, όπως ακύρωση υπηρεσιών, παραγγελία αγαθών, υποβολή παραίτησης από την εργασία ή αποστολή κακόβουλων επιστολών ή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (emails) σε άλλους.

4) Χρήση πληρεξουσίων: Η στρατολόγηση άλλων για να παρενοχλούν το θύμα, για παράδειγμα μέσω ψευδών κατηγοριών στην Αστυνομία και επαγγελματικούς φορείς ή πλαστών νομικών ενεργειών, ή με το να στρατολογούν άλλους για να συμμετάσχουν ως αναπληρωτές στις δραστηριότητες του Stalking.

5) Καμπάνιες δυσφήμησης: Διάδοση ψευδών και κακόβουλων κατηγοριών ή κουτσομπολιών, μέσω της χρήσης αφισών, φυλλαδίων, διαφημίσεων, και όλο και περισσότερο, η δημοσίευση του υλικού στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα (Twitter & Facebook) με δηλητηριώδη ή ντροπιαστικό περιεχόμενο (σεξουαλικές φωτογραφίες).

Το Stalking είναι ένα πρότυπο, αποτελείται από πράξεις που παρεισφρύουν στην ιδιωτική ζωή ενός ατόμου και οι οποίες αυξάνονται σε ένταση με την πάροδο του χρόνου και μπορούν να οδηγήσουν σε σωματική βία.

Συχνά δεν είναι μόνο το κύριο θύμα που καταδιώκεται, αλλά και οι στενοί του φίλοι και η οικογένεια.

Σχετικά άρθρα