Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του Έλληνα ιδρυτή του γνωστού οίκου Bulgari

Πέθανε η Μαρίνα Βούλγαρη, εγγονή του Έλληνα ιδρυτή του γνωστού οίκου Bulgari
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πέθανε στη Ρώμη, σε ηλικία ενενήντα τριών ετών, η Μαρίνα Βούλγαρη, κόρη του Κωνσταντίνου και εγγονή του Σωτηρίου Βούλγαρη, του Έλληνα ιδρυτή του διάσημου οίκου Bulgari.

H Mαρίνα δραστηριοποιήθηκε, όπως όλη της η οικογένεια, στον τομέα των τιμαλφών και το 1976 αποφάσισε να δημιουργήσει δική της γραμμή, ως σχεδιάστρια, αποκτώντας πελάτες όπως τη Σοφία Λόρεν και την Ιβάνα Τραμπ.

Στην δεκαετία του ογδόντα άνοιξε καταστήματα στην Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο και στο Παρίσι και στην συνέχεια επέλεξε, ως τόπο διαμονής, το Μονακό.

Το 1996 ο Σαουδάραβας σείχης Αχμέντ Φιταΐχι αγόρασε την εταιρία Μarina B., αλλά η ίδια συνέχισε, για πολλά χρόνια, να σχεδιάζει εντυπωσιακά και πρωτότυπα τιμαλφή.

«Ήταν μια γυναίκα μοναδική, με έμαθε τι σημαίνει θάρρος και αποφασιστικότητα», δήλωσε η ανιψιά της Μαρίνα Βούλγαρη, Λάουρα Καλισσόνι Κολνάγκι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Καλαρρύτες: Η σχέση του χωριού με την οικογένεια Βούλγαρη

Οι Καλαρρύτες, ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ηπείρου, είναι ο μεγαλύτερος βλαχόφωνος πυρήνας αργυροχρυσοχοΐας στα Βαλκάνια και πατρίδα του επιτυχημένου Έλληνα κοσμηματοπώλη Σωτήρη Βούλγαρη, ιδρυτή του διεθνούς φήμης ιταλικού οίκου συνώνυμου της φινέτσας και πολυτέλειας Bvlgari.

Η οικογένεια του Σωτήρη Βούλγαρη άφησε πίσω της το χωριό το 1821 εξαιτίας της καταστροφής του από τους Τούρκους για να εγκατασταθεί την Παραμυθιά Θεσπρωτίας.

Ο Σωτήρης Βούλγαρης, ένα από τα 11 παιδιά της οικογένειας ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα και του παππού του στην αργυροχρυσοχοΐα αφήνει πίσω του την Ήπειρο για να δοκιμάσει την τύχη του στο αντικείμενο στην Ιταλία και πιο συγκεκριμένα στη Ρώμη.

Το 1884, μόλις στα 24 του χρόνια ανοίγει το πρώτο του κατάστημα, το οποίο υπάρχει μέχρι και σήμερα στην οδό Via dei Condotti, στην καρδιά της Αιώνιας Πόλης.

Σχετικά άρθρα