Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Για σεξουαλικές βιαιότητες κατηγορούν τον ηθοποιό δεκατρείς γυναίκες

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Για σεξουαλικές βιαιότητες κατηγορούν τον ηθοποιό δεκατρείς γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεκατρείς γυναίκες κατηγορούν για σεξουαλικές βιαιότητες τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, σε βάρος του οποίου έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις στην ηθοποιό Σαρλότ Αρνού.

Η εισαγγελία του Παρισιού, απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ανέφερε την Πέμπτη (13/4) πως «δεν έχει γίνει μέχρι τώρα αποδέκτης καμιάς νέας μήνυσης» και διευκρίνισε πως η έρευνα που άρχισε τον Ιούλιο του 2020 μετά τη μήνυση της Σαρλότ Αρνού συνεχίζεται.

Ο 74χρονος ηθοποιός «απορρίπτει επισήμως το σύνολο των ποινικών κατηγοριών», γνωστοποίησε στον Mediapart το δικηγορικό γραφείο Τεμίμ, που έχει αναλάβει την υπεράσπισή του.

Το γραφείο δεν θέλησε να κάνει περισσότερα σχόλια, όταν ήρθε σε επαφή μαζί του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε μακροσκελές άρθρο που δημοσίευσε, την Μεγάλη Τρίτη, ο ερευνητικός ιστότοπος αναφέρεται στη μαρτυρία 13 γυναικών οι οποίες υποστηρίζουν πως «υπέστησαν ανάρμοστες σεξουαλικές χειρονομίες ή λόγια από το διάσημο ηθοποιό, διαφορετικής σοβαρότητας, κατά το γύρισμα ένδεκα ταινιών ή σειρών που προβλήθηκαν από το 2004 ως το 2022, ή σε εξωτερικούς χώρους», καθώς και την αφήγηση ορισμένων αυτοπτών μαρτύρων αυτών των σκηνών.

Οι γυναίκες αυτές «υποστηρίζουν πως υπέστησαν ένα χέρι μέσα στο εσώρουχό τους, στον καβάλο τους, στα οπίσθιά τους ή στο στήθος τους, άσεμνα σεξουαλικά λόγια, μερικές φορές επίμονα γρυλίσματα», αναφέρει ο Mediapart.

«Συχνά ακολουθούσαν γέλια στο πλατό. Και αυτή η ίδια φράση, όταν μερικές διαμαρτυρήθηκαν: “α, εντάξει, είναι ο Ζεράρ!”», συνεχίζει το άρθρο.

Ο πρωταγωνιστής του «Συρανό ντε Μπερζεράκ» κατηγορείται για «βιασμούς» και «σεξουαλικές επιθέσεις» από το Δεκέμβριο του 2020 μετά τις κατηγορίες της ηθοποιού Σαρλότ Αρνού, η οποία λέει πως βιάσθηκε δύο φορές τον Αύγουστο του 2018 από τον σταρ στην κατοικία αυτού του τελευταίου στο Παρίσι, όταν εκείνη ήταν 22 ετών.

Καμιά από τις γυναίκες τις οποίες επικαλείται ο Mediapart δεν υπέβαλε μήνυση, όμως τρεις απ’ αυτές κατέθεσαν τη μαρτυρία τους στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με τον ιστότοπο.

Μια γυναίκα, η οποία ήταν κομπάρσα το 2014 στην ταινία «Big House» (2015), σε σκηνοθεσία Ζαν-Εμανουέλ Γκοντάρ, έστειλε μάλιστα τη μαρτυρία της τον Μάρτιο «για να βοηθήσει την Σαρλότ Αρνού».

«Χωρίς προειδοποίηση, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ έβαλε το χέρι του κάτω από το φόρεμά μου, αισθάνθηκα τα δάχτυλα του να προσπαθούν να τρυπώσουν για να φθάσουν στο εσώρουχό μου», αφηγήθηκε στον Mediapart, λέγοντας πως «απώθησε το χέρι του».

«Όμως αυτός συνέχισε, έγινε επιθετικός, προσπάθησε να παραμερίσει το εσώρουχό μου (…) Αν δεν τον είχα σταματήσει, θα τα είχε καταφέρει», πρόσθεσε.

Σχετικά άρθρα