Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν πέθανε ο Γιώργος Μάγγας – Γνωστός ως ο «βασιλιάς του κλαρίνου»

Δεν πέθανε ο Γιώργος Μάγγας – Γνωστός ως ο «βασιλιάς του κλαρίνου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Μάγγας, Σπύρος Μπιμπίλας,

Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια του Γιώργου Μάγγα και το αναγνωστικό κοινό, καθώς εκ παραδρομής μεταδώσαμε την είδηση του θανάτου του.

Όπως πληροφορούμαστε ο διακεκριμένος μουσικός και οργανοπαίκτης είναι εν ζωή και οφείλουμε να επανορθώσουμε.

Σημειώνεται ότι και ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος, νωρίτερα, μετέδωσε την είδηση του θανάτου του, προχώρησε σε διορθωτική ανάρτηση, ζητώντας συγγνώμη και αναφέροντας:

«Ζητώ συγγνώμη για μια ακόμα φορά με πληροφορησαν λάθος και εμφανισα την είδηση περί του θανατου του φίλου Γιώργου Μάγκα..

»Είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει να μας πληροφορουν με ψευδείς ειδήσεις περι θανάτων ! Χαίρομαι που ο Γιώργος Μαγκας ζει !!!!».

Η προηγούμενη ανάρτησή μας περί θανάτου του κ. Μάγγα

Ο Γιώργος Μάγγας ήταν Έλληνας τσιγγάνικης καταγωγής, μουσικός οργανοπαίκτης. Θλίψη στον χώρο της ελληνικής μουσικής προκαλεί η είδηση της απώλειας του ξεχωριστού Γιώργου Μάγγα, βιρτουόζου μουσικού του κλαρίνου με διακεκριμένη πορεία.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, γράφοντας σε ανάρτησή του:

«Με μεγάλη μου λύπη πληροφορήθηκα οτι έφυγε από κοντά μας ο βιρτουόζος του κλαρίνου κ βασιλιάς των πανηγυριών, ο υπεροχος Γιώργος Μαγκας!

»Τον γνώρισα σε μια περιοδεία μας με τον Γιάννη Μορτζο πριν 20 χρονια στα Γιάννενα σε μια ταβερνουλα και μου είπε μαζί με την υπέροχη σύντροφο του την Τζουλη, ότι με αγαπούν και με θαυμάζουν. Γιναμε φίλοι!

»Μας κάλεσε όλο τον θίασο στο πανηγυρι κ όταν μπήκαμε οπως μας είδε,είπε με την ωραία φωνή του, καλωσορίζω τον θίασο του αγαπημένου μου Σπύρου Μπιμπίλα..

»Δεν ήξερα πως να το μαζεψω, γιατί εγώ απλά συνεργάζομουν με τον θίασο του Γιάννη Μόρτζου… Γελάσαμε τόσο πολύ…

»Καλό ταξίδι υπεροχε Γιώργο Μάγκα, θα μας λείψεις πολύ… Κουράγιο Τζουλη».

Γεννήθηκε στην Λιβαδειά στις 23 Αυγούστου 1952 και απεβίωσε στις 18 Αυγούστου 2022.

Ο πατέρας του ήταν διάσημος κλαριντζής, αλλά δεν του έδειξε τίποτα, γιατί ήθελε να τον δει γιατρό.

Ο Γιώργος όμως, από μικρό παιδί ασχολήθηκε με την μουσική και εντελώς μόνος του ακολούθησε τα αχνάρια του Καρακώστα και Καραγιάννη και έμαθε να παίζει φλάουτο στην αρχή και κλαρίνο αργότερα.

Σε ηλικία δεκαοχτώ χρονών ξεκίνησε να παίζει σε επαρχιακά μαγαζιά και πανηγύρια και συνόδευσε αξιόλογα ονόματα της ελληνικής δημοτικής μουσικής.

Γρήγορα η φήμη του διαδόθηκε και έξω από τα ελληνικά σύνορα όπου εμφανίστηκε σε πολλά φεστιβάλ στη Γαλλία (Φιέστα ντε Σουτνς), τη Γερμανία, το Βέλγιο (Σφιγκς), την Ισπανία (Πιρινέος), την Αγγλία και τον Καναδά.

Έπαιξε με τους Tuxedomoon στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου.

Προβλήθηκε από την τηλεόραση και τις δισκογραφικές εταιρείες.

Η MTV τον χαρακτήρισε ως «το ελληνικό φαινόμενο της βαλκανικής τζαζ».

Σχετικά άρθρα