Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης – Οι περιοριστικοί όροι

Εκτός φυλακής ο Πέτρος Φιλιππίδης – Οι περιοριστικοί όροι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Πέτρος Φιλιππίδης,

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη.

Με την ίδια απόφαση του επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από χώρα, της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του 2 φορές το μήνα και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, την εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και την καταβολή εγγύησης 50.000 ευρώ.

Η συζήτηση για την παράταση ή μη της προφυλάκισης του καλλιτέχνη διεξήχθη απόντος από το δικαστήριο του κατηγορούμενου, ο οποίος εισήχθη σήμερα τα ξημερώματα εσπευσμένα στο Νοσοκομείο της Νίκαιας με συμπτώματα που, σύμφωνα με την υπεράσπιση του, παραπέμπουν σε εγκεφαλικό.

Η πρόταση της εισαγγελικής λειτουργού ήταν ο 59χρονος ηθοποιός και θιασάρχης να εξέλθει από τη φυλακή με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του ανά τακτά διαστήματα και επιπλέον με την επιβολή καταβολής εγγυοδοσίας ύψους 50.000 ευρώ.

Στην πρόταση της η εισαγγελέας ανέφερε ότι δεν θεωρεί πως ο κατηγορούμενος, για έναν βιασμό κατ’ εξακολούθηση και δύο απόπειρες βιασμού κατά τριών συναδέλφων του, παραμένει επικίνδυνος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

Αιτιολόγησε δε την κρίση της αυτή, επισημαίνοντας ότι είναι ανεπιθύμητος στον τόπο δράσης του, δηλαδή σε θεατρικούς χώρους και επιπλέον ότι πλέον οι συνεργάτιδες του είναι ενημερωμένες για όσα του καταλογίζονται και επομένως «υποψιασμένες».

Ανέφερε ακόμη πως «δεν έχουν περιέλθει σε γνώση του δικαστηρίου ίδιες συμπεριφορές στο πρόσφατο παρελθόν» και πως «στο παρόν στάδιο κρίνεται ότι η επιβολή περιοριστικών όρων είναι επαρκής και ικανή για να τον αποτρέψει από ίδιες πράξεις και να εξασφαλίσει την παρουσία του στο δικαστήριο.

»Έχει γνωστή κατοικία, δεν υπήρξε φυγόδικος ή φυγόποινος».

Κατά την εξέταση του θέματος της παράτασης ή μη της προσωρινής κράτησης, στο δικαστήριο κατέθεσε γιατρός που παρακολουθεί τον ηθοποιό ο οποίος τόνισε πως ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει επιβαρυμένη υγεία εξαιτίας σακχαρώδους διαβήτη.

«Ο σακχαρώδης διαβήτης αυξάνει την πιθανότητα εκδήλωσης καρδιαγγειακών παθήσεων.

»Αυτό που συνέβη ήταν αναμενόμενο λόγω του υποκείμενου νοσήματος και λόγω του ότι βρέθηκε σε έντονα στρεσογόνες συνθήκες που μπορεί να του προκαλέσουν τέτοια θέματα.

»Πρακτικά αυτό που έπαθε σημαίνει ότι τμήμα του εγκεφάλου του δεν αιματώθηκε».

Στο νοσοκομείο με ελαφρύ εγκεφαλικό ο Φιλιππίδης

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας διακομίστηκε εσπευσμένα τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Πέτρος Φιλιππίδης, καθώς αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο.

Νοσηλεύεται στην νευρολογική κλινική για νοσηλεία και παρακολούθηση.

Λίγο μετά τις 4 το πρωί εξετάστηκε από τον γιατρό των Φυλάκων Κορυδαλλού και η μεταφορά του στο νοσοκομείο κρίθηκε αναγκαία.

Πριν από δυο ημέρες είχε κάνει δήλωση ο δικηγόρος του ότι η υγεία του δεν είναι καλά.

Σχετικά άρθρα