Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν – Ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Ζ»

Πέθανε ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Λουί Τρεντινιάν – Ήταν ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Ζ»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Παρίσι,

Θλίψη στον παγκόσμιο κινηματογράφο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Ζαν-Λουί Τρεντινιάν, καθώς ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός πέθανε λόγω γήρατος, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του, η Μαριάν, μέσω του ατζέντη του.

Ο Τρεντινιάν έφυγε από την ζωή σε ηλικία 91 ετών, ενώ είχε μια λαμπρή καριέρα στο κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Γεννήθηκε στην περιοχή Piolenc της Γαλλίας στις 11 Δεκεμβρίου του 1930. Σε ηλικία 20 ετών μετακόμισε στο Παρίσι για να σπουδάσει δράμα και έκανε το ντεμπούτο του στο θέατρο το 1951, θεωρούμενος ως ένας από τους πιο προικισμένους Γάλλους ηθοποιούς της μεταπολεμικής εποχής.

Ήταν πρωταγωνιστής της ταινίας «Ζ», του «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» και της «Αγάπης», ενώ όπως ανακοίνωσε η οικογένεια του, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής (17/6) στο σπίτι του στο Γκαρ, «περιστοιχισμένος από τους οικείους του».

Επίσης, έπαιξε δίπλα στην Μπριζίτ Μπαρντό στο «Και ο Θεός έπλασε τη γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ ή ακόμη με την Ανούκ Εμέ στο «Ένας άνδρας και μια γυναίκα» του Κλωντ Λελούς και έχει κάνει περισσότερες από 120 ταινίες.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 άρχισε τα ποιητικά ρεσιτάλ με την κόρη του, την Μαρί, που έχασε τη ζωή της το 2003 από τα χτυπήματα που της κατέφερε ο σύντροφός της, ο Μπερντράν Καντά, τραγουδιστής του συγκροτήματος Noir Desir.

«Θα μπορούσα να είχα σταματήσει τη ζωή μου τη στιγμή εκείνη», είχε πει.

Όμως σπρωγμένος από τους οικείους του, ανέβηκε και πάλι στη σκηνή, βρίσκοντας μια «ψυχοθεραπεία» στο θέατρο και την ποίηση.

Στις 20 Ιουλίου του 2018 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον κινηματογράφο, ενώ ένα χρόνο πριν είχε διαγνωστεί με καρκίνο.

Σχετικά άρθρα