Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρόζα Κούρντο: Η 25χρονη Κούρδισσα που διεκδικεί το στέμμα ομορφιάς της «Μις Αγγλία»

Ρόζα Κούρντο: Η 25χρονη Κούρδισσα που διεκδικεί το στέμμα ομορφιάς της «Μις Αγγλία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια νεαρή Κούρδισσα λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμό ομορφιάς «Μις Αγγλία» και ελπίζει με τη συμμετοχή της να ευαισθητοποιήσει για τις αδικίες που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής του ιρακινού Κουρδιστάν.

Μιλώντας στο The National, η Ρόζα Κούρντο, 25 ετών, επεσήμανε ότι, εκτός από το στέμμα της «Μις Αγγλία 2022», θέλει επίσης να είναι φωνή για τους Κούρδους συμπατριώτες της που συνεχίζουν να υποφέρουν στο Ιράκ, το Ιράν, την Τουρκία και τη Συρία.

«Αποφάσισα να συμμετάσχω σε αυτό το διαγωνισμό γιατί ήθελα να έχω μια πλατφόρμα για να ευαισθητοποιήσω για τις αδικίες που συμβαίνουν», είπε η Κούρντο.

«Θέλω να ευαισθητοποιήσω για θέματα που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν».

«Πολλοί άνθρωποι αγνοούν ότι ο κουρδικός λαός είναι το μεγαλύτερο έθνος χωρίς τη δική του χώρα ή ότι ο κουρδικός λαός έχει υποστεί εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, γενοκτονία και εθνοκάθαρση μόλις τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 στο ιρακινό Κουρδιστάν, και ότι συνεχίζεται απάνθρωπη και πολύ αμφισβητήσιμη μεταχείριση στην Τουρκία και τη Συρία».

«Ακόμη και σήμερα πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν τι συμβαίνει.

»Θέλω να προσεγγίσω ανθρώπους, ιδιαίτερα αυτούς που βρίσκονται σε δύσκολες συνθήκες και εκείνους που φοβούνται για τη ζωή τους ή για την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματά τους», πρόσθεσε.

Παρά τη δουλειά της ως νοσοκόμα σε ιατρείο στην Harley Street του Λονδίνου και την εκστρατεία της για να στεφθεί «Μις Αγγλία», η Κούρντο βρίσκεται επίσης στη διαδικασία συγγραφής ενός βιβλίου για τη ζωή της, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σχετικά άρθρα