Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα καταγγελία για Λιγνάδη: «Ήθελε να με δει γυμνό»

Νέα καταγγελία για Λιγνάδη: «Ήθελε να με δει γυμνό»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κάμερα της εκπομπής «Με αγάπη Χριστιάνα» του Alpha Κύπρου παραχώρησε συνέντευξη ο ηθοποιός Αντρέας Φυλακτού.

Ο ηθοποιός μίλησε δημόσια για την καταγγελία που υπέβαλε ενώπιον του Ειδικού Κλιμακίου του Αρχηγείου Αστυνομίας κατά ηθοποιού και σκηνοθέτη και κάλεσε τους συναδέλφους του, να απευθυνθούν στις Αρχές για παρόμοια περιστατικά ώστε να γίνουν «ριζικές αλλαγές».

«Το πρόβλημα δεν είναι ο χώρος της τηλεόρασης ή του θεάτρου, το πρόβλημα είναι οι άνθρωποι.

»Είμαι σχεδόν δέκα χρόνια σε αυτό τον χώρο και έχω συνεργαστεί με πολύ όμορφους ανθρώπους που αγαπούν αυτό που κάνουν.

»Υπάρχουν όμως και αυτοί που καπηλεύονται την όποια θέση εξουσίας τους έχει δοθεί και κάποιες φορές αυτή η θέση τους έχει δοθεί παράτυπα ή παράνομα» ανέφερε στην αρχή της συνέντευξης του ο Αντρέας Φυλακτού.

Αφορμή για να καταθέσει τη δική του μαρτυρία αποτέλεσε η δημόσια εξομολόγηση της Ζέτας Δούκα.

«Από εκείνη την ημέρα και μετά, πέραν από το ότι επανέρχονταν οι μνήμες και έχασα τον ύπνο μου, είπα: “Αντρέα ναι, τώρα είναι η ώρα και εσύ να μιλήσεις” γιατί δεν γίνεται αυτοί οι άνθρωποι να συνεχίζουν το έργο τους με νέους φέρελπις, σπουδασμένους και μη ηθοποιούς γιατί τα άτομα που στοχεύουν είναι νέοι και έχουν όνειρα και θέλουν να μπουν σε έναν χώρο».

Ο σκηνοθέτης που ζήτησε να τον δει γυμνό

Ο κ. Φυλακτού κατά την εξομολόγησή του αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό το οποίο του συνέβη κατά τα πρώτα βήματα του στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ο ηθοποιός ανέφερε πως καλέστηκε για ακρόαση στον προσωπικό χώρο Ελλαδίτη σκηνοθέτη που βρισκόταν στην Κύπρο για επαγγελματική συνεργασία, κάτι το οποίο δεν συνηθίζεται όπως λέει στον καλλιτεχνικό χώρο.

«Ξέρεις θα είναι γυμνός ο ρόλος και πρέπει να σε δω γυμνό.

»Και αφού σε δω γυμνό να σου βάλω κάποιες συνθήκες τις οποίες πρέπει να διεκπεραιώσεις όντας γυμνός.

»Στη δική μου την περίπτωση το αντέκρουσα και σηκώθηκα και έφυγα.

»Όταν το μοιράστηκα αυτό το περιστατικό με συναδέλφους υπήρξε περίπτωση που ο συνάδελφος δεν το αντέκρουσε, όπως εγώ και να σηκωθεί να φύγει και κακοποιήθηκε σεξουαλικά.

»Από το ίδιο άτομο. Η μια περίπτωση έγινε στην Ελλάδα και η άλλη περίπτωση σεξουαλικής κακοποίησης στην Κύπρο».

«Προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του Λιγνάδη»

Ο Αντρέας Φυλακτού αναφέρθηκε και σε ένα πρόσωπο το οποίο λειτουργούσε ως διαμεσολαβητής και τον οποίο χαρακτήρισε επίσης «θύτη».

«Έστειλε συνάδελφο και κατέληξε στο να κακοποιείται.

»Είναι ο ίδιος που προσπάθησε να στείλει εμένα σε άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή είναι από τα άτομα που ακούστηκαν στην Ελλάδα, εγώ όμως αρνήθηκα.

»Το θέμα όμως είναι όταν προσπάθησε να στείλει εμένα εγώ αρνήθηκα, πολύ πιθανόν το ίδιο να συνέβη σε άλλους συναδέλφους που να μην αρνήθηκαν» ανέφερε ο ηθοποιός.

«Ο άνθρωπος που σε περίμενε στο δωμάτιο που σε έστειλαν ήταν ο Δημήτρης Λιγνάδης;» ρώτησε η Χριστιάνα Αριστοτέλους.

«Στον άνθρωπο στον οποίο προσπάθησαν να με στείλουν στο δωμάτιο του για πρόβες ναι, είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης και μετά την άρνηση μου άλλαξαν πολλά στον εργασιακό χώρο» ανέφερε ο κ. Φυλακτού.

Ο ηθοποιός έκανε λόγο για συγκάλυψη «από πιο πάνω» κάτι που τον εμπόδισε στο να μπορέσει να μιλήσει νωρίτερα για τη δική του εμπειρία.

«Όταν κάνεις κάποια δειλά βήματα να εκφραστείς και αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει προσπάθεια συγκάλυψης του συγκεκριμένου ατόμου από πιο πάνω, τότε που να απευθυνθείς;

»Ήθελα να μιλήσω αλλά από την στιγμή που για το συγκεκριμένο άτομο υπήρχαν υπόνοιες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υπήρχαν καταγγελίες για το πως απέκτησε την εξουσία που απέκτησε, που να πάω εγώ ένας μιτσής που μόλις μπήκε στον χώρο; Να καταγγείλω τι;

»Σε ποιον; που να μην φοβάμαι ότι δεν είναι από τους ανθρώπους που καλύπτουν, που γνωρίζουν για αυτόν τον άνθρωπο και δεν τον καλύπτουν.

»Και πιθανόν ακόμη και σήμερα για το συγκεκριμένο άτομο, με πιθανή κάλυψη ξανά, να έχει επαφή με ανήλικα άτομα που θέλουν να μπουν στον χώρο του θεάτρου».

Σχετικά άρθρα