Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Αλβανία στέλνει την Άντζελα Περιστέρη στη Eurovision

Η Αλβανία στέλνει την Άντζελα Περιστέρη στη Eurovision
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αλβανία θα εκπροσωπηθεί από την Άντζελα Περιστέρη (Anxhela Peristeri), με καταγωγή από την Κορυτσά, στον διαγωνισμό της Eurovision 2021 στο Ρότερνταμ.

Η Άντζελα Περιστέρη έλαβε τα πρώτα της μαθήματα τραγουδιού στην πατρίδα της, τελείωσε το λύκειο στα Τίρανα, ενώ αποφοίτησε από την Ακαδημαϊκή Σχολή στην Αθήνα της Ελλάδας.

Η Άντζελα ξεκίνησε την μουσική της καριέρα από την Ελλάδα, όπου έχει επίσης συμμετάσχει στο X Factor και έχει τραγουδήσει σε μεγάλες σκηνές και δίπλα σε σημαντικά ονόματα της ελληνικής δισκογραφίας.

Μετά από πολλά χρόνια απουσίας από τις σκηνές της Αλβανίας, το 2014 σηματοδότησε την επιστροφή της τραγουδίστριας με ένα νέο τραγούδι και βίντεο κλιπ με τίτλο «Female Media».

Αν και ζει στην Ελλάδα για χρόνια, επέλεξε να επιστρέψει στο αλβανικό κοινό.

Η τραγουδίστρια ζει τώρα στα Τίρανα και συμμετέχει τακτικά σε φεστιβάλ και παραστάσεις που πραγματοποιούνται στην Αλβανία.

Είναι η νικήτρια της πρώτης έκδοσης της αλβανικής έκδοσης του «Your Face Sounds Familiar» και η δεύτερη στο «C’est la vie», αλλά η νίκη στο Kënga Magjike 2017 σφραγίζει την επιτυχία της.

Η Άντζελα Περιστέρη, όπως μαρτυρεί το όνομά της, η πόλη της (Κορυτσά) και η θρησκεία της (Ελληνορθόδοξη), είναι ελληνικής καταγωγής, ωστόσο, η ίδια συστήνεται ως Αλβανίδα.

Υπάρχει ένας κόσμος στην Κορυτσά, συνήθως βλάχικης καταγωγής, που προτιμούν να δηλώνουν Αλβανοί παρά Έλληνες.

Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες πόλεις της Αλβανίας, πχ στο Φιέρι από όπου είναι η Φουρέιρα, με Βλάχους.

Βλάχος είναι και ο Έντι Ράμα από τον πατέρα του και από τη μητέρα του Χειμαρριώτης.

Εάν κάποιοι προτιμούν να δηλώνουν Αλβανοί, ενώ είναι Έλληνες, προφανώς και είναι επιλογή τους, όπως και πολλοί Αλβανοί που ζουν στην Ελλάδα πλέον δηλώνουν Έλληνες.

Το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό είναι κατοχυρωμένο, οπότε καλή επιτυχία στην Άντζελα Περιστέρη τον Μάιο στο Ρότερνταμ.

Δείτε το τραγούδι που θα στείλει η Αλβανία στη Eurovision:

Σχετικά άρθρα