Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χάρβεϊ Γουάνσταϊν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλακή για βιασμό

Ο Χάρβεϊ Γουάνσταϊν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλακή για βιασμό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ποινή 23 ετών φυλάκισης επιβλήθηκε στον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα του Χόλιγουντ, Χάρβεϊ Γουάινστιν, για δεκάδες υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης.

Τουλάχιστον 100 γυναίκες έχουν κατηγορήσει δημοσίως τον πρώην παντοδύναμο άνδρα του κινηματογράφου.

Πριν από μερικές μέρες είχε ήδη κριθεί ένοχος για σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμό, ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε η ποινή του.

Όπως αποδεικνύεται, από τις γυναίκες που κατέθεσαν, ο Γουάινστιν εκμεταλλευόταν το όνειρο για καριέρα στην ηθοποιία και με υποσχέσεις επιχειρούσε βιαίως να δελεάσει νεαρές να συμμετάσχουν σε σεξουαλικές πράξεις.

Ο Γουάινστιν καταδικάστηκε για σεξουαλική επίθεση και κακοποίηση σε δύο υποθέσεις: τον βιασμό το 2013 της ηθοποιού Τζέσικα Μαν και τον εξαναγκασμό σε πεολειχία της πρώην βοηθού παραγωγής Μίριαμ Χάλεϊ, το 2006.

Ωστόσο, απηλλάγη από την κατηγορία της βίαιης σεξουαλικής επίθεσης και του βιασμού σε πρώτο βαθμό.

Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι δεν ήταν ένοχος για καμία από τις δύο υποθέσεις.

Πλέον θα αναγκαστεί να την περιορίσει σε ένα κελί φυλακών στη Νέα Υόρκη, που αναμένεται ότι θα εκτίσει την ποινή φυλάκισης.

Η οριστική καταδίκη του ως βιαστή και σεξουαλικού εγκληματία δικαιώνει τις γυναίκες που με γενναιότητα αποκάλυψαν τις προσωπικές τους ιστορίες και έγιναν αιτία να διατρανωθεί το κίνημα #MeToo σε όλο τον κόσμο.

Ηθοποιοί όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Αντζελίνα Τζολί δήλωσαν ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά, κακοποιήθηκαν και ορισμένες έπεσαν θύματα βιασμού, όπως η Ρόουζ Μακ Γκάουαν και η Άζια Αρτζέντο.

Αυτή είναι μια από τις ελάχιστες ήττες της συνηγόρου του, της Ντόνα Ροτούνο, η οποία δεν κατάφερε να αθωώσει τον πελάτη της από τις κατηγορίες.

Ο Γουάινστιν προσέλαβε την Ροτούνο, η οποία δήλωσε ότι ο πελάτης της είναι ένας γενναίος και αθώος άντρας έχοντας υπόψιν του το βιογραφικό της, καθώς ειδικεύεται στην υπεράσπιση ανδρών που κατηγορούνται για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Η Ροτούνο, όπως ήταν αναμενόμενο, ανακοίνωσε την άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη απόφαση.

Σχετικά άρθρα