Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς μετά από 19 ημέρες μάχης στην Εντατική

Πέθανε ο Κώστας Βουτσάς μετά από 19 ημέρες μάχης στην Εντατική
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κώστας Βουτσάς,

Ο Κώστας Βουτσάς πέθανε. Μεγάλη η θλίψη σε όλη τη χώρα για τον δημοφιλή ηθοποιό.

Ο Κώστας Βουτσάς, μετά από μάχη 19 ημερών στην Εντατική του «Αττικόν», άφησε τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών.

Ο «αιώνιος έφηβος» του ελληνικού κινηματογράφου, ο άνθρωπος που με το γάργαρο γέλιο του, με την αγάπη του για τη ζωή και τον έρωτα δεν «γέρασε» ποτέ, ο Κώστας Βουτσάς, δεν είναι πια εδώ.

Ο σπουδαίος ηθοποιός άφησε στις 04.20 τα ξημερώματα της Τετάρτης (26.02.2020) την τελευταία του πνοή μετά από πολυήμερη μάχη που έδινε στην Εντατική του νοσοκομείου «Αττικόν».

Ο Κώστας Βουτσάς (Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 1931 – 26 Φεβρουαρίου 2020) ήταν Έλληνας ηθοποιός του κινηματογράφου και του θεάτρου.

Μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από προσφυγική οικογένεια με καταγωγή από τους Επιβάτες Ανατολικής Θράκης.

Το οικογενειακό επίθετο ήταν Σαββόπουλος, αλλά το «Βουτσάς» επικράτησε από τον παππού του που έφτιαχνε βαρέλια και τα βαρέλια παλαιότερα τα έλεγαν «βουτσιά».

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, τού είχε προτείνει θιασάρχης να το αλλάξει σε «Βέσελης», αλλά αρνήθηκε.

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Μακεδονικού Ωδείου, απ’ όπου αποφοίτησε το 1953 και αρχικά έλαβε μέρος σε παραστάσεις περιπλανώμενων θιάσων (μπουλούκια).

Υπήρξε σύζυγος της ηθοποιού και χορεύτριας Έρρικας Μπρόγερ, με την οποία απέκτησε μια κόρη, τη Σάντρα (1972).

Απέκτησε ακόμα δύο κόρες από τον δεύτερο γάμο του, με τη Θεανώ Παπασπύρου, τη Θεοδώρα (1977) και τη Νικολέτα (1979), με την πρώτη να ακολουθεί τα δικά του βήματα στο χώρο της ηθοποιίας.

Ο θετός γιος του (από προηγούμενο γάμο της τρίτης γυναίκας του Εύης Καραγιάννη, πρώην μοντέλου και ηθοποιού), Άνθιμος Ανανιάδης, είναι επίσης ηθοποιός.

Το 2015, ο Κώστας Βουτσάς έκανε σχέση με τη 39 χρόνια μικρότερή του ηθοποιό, Αλίκη Κατσαβού, με την οποία παντρεύτηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2016 και στις 23 Ιουλίου του ίδιου έτους απέκτησαν ένα γιο, τον Φοίβο.

Σχετικά άρθρα