Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τομ Χανκς έγινε Έλληνας πολίτης – Είναι ήδη Ελληνορθόδοξος

Ο Τομ Χανκς έγινε Έλληνας πολίτης – Είναι ήδη Ελληνορθόδοξος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, υπέγραψε, σήμερα, τιμητική πολιτογράφηση του διάσημου Αμερικανού ηθοποιού και λάτρη της Ελλάδας, Τομ Χανς.

Ο γνωστός αστέρας του Χόλιγουντ έχει παντρευτεί με την Ρίτα Γουίλσον (ελληνικής καταγωγής) και διακρίνεται για το φιλανθρωπικό του έργο.

Εδώ και πολλά χρόνια ο Τομ Χανς περνάει τα καλοκαίρια του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αντίπαρο.

Ο Τομ Χανκς είναι Ελληνορθόδοξος από το 1988, όταν νυμφεύτηκε τη Ρίτα Γουίλσον.

Η καταγωγή της Ρίτα Γουίλσον

Η Ρίτα Γουίλσον γεννήθηκε ως Μαργαρίτα Ιμπραήμοφ στο Λος Άντζελες, Καλιφόρνια.

Η μητέρα της Δωροθέα Τζίγκου ήταν Ελληνίδα Βορειοηπειρώτισσα που, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σωτήρα Άνω Δερόπολης (Δρόπολη) στη Βόρεια Ήπειρο, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.

Ο πατέρας της, Χασάν Χαλίλοφ Ιμπραήμοφ, ήταν Έλληνας Πομάκος που γεννήθηκε στο Ωραίο Ξάνθης, του Δήμου Μύκης, της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης, στη Θράκη, στην Ελλάδα.

Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες και ασπάστηκε τον ορθόδοξο χριστιανισμό για τον γάμο του και άλλαξε το όνομά του από Χασάν Ιμπραήμοφ σε Άλαν Γουίλσον το 1960, επιλέγοντας το όνομά του από έναν τοπικό δρόμο.

Η Ρίτα έχει έντονη την ορθόδοξη πίστη και ο πατέρας της εκτός από ελληνικά μιλούσε βουλγαρικά (πομάκικα) ρωσικά, τουρκικά, πολωνικά, λίγα ιταλικά και λίγα γαλλικά σύμφωνα με την Ρίτα.

Σχετικά άρθρα