Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πέθανε ο ρεμπέτης Στέλιος Βαμβακάρης σε ηλικία 72 ετών

Πέθανε ο ρεμπέτης Στέλιος Βαμβακάρης σε ηλικία 72 ετών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μουσική,

Πέθανε σε ηλικία 72 ετών, ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, Στέλιος Βαμβακάρης, γιος του «πατριάρχη» του ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη.

Η εξόδιος ακολουθία, κατά την οποία τα αγαπημένα πρόσωπα, συγγενείς και φίλοι θα συνοδεύσουν τον Στέλιο Βαμβακάρη στην τελευταία του κατοικία, θα γίνει την Πέμπτη, 20 Ιουνίου.

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1947.

Ήταν επαγγελματίας μουσικός από την ηλικία των δώδεκα ετών, όταν ξεκίνησε στο πλευρό του πατέρα του, Μάρκου και συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς του ρεμπέτικου, όπως ο Παπαϊωάννου, ο Τσιτσάνης, ο Παγιουμτζής και ο Περπινιάδης, καθώς και με εκπροσώπους της λαϊκής και έντεχνης μουσικής σκηνής, όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, η Καίτη Γκρέυ, η Βίκυ Μοσχολιού, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Σωτηρία Μπέλλου, ο Παύλος Σιδηρόπουλος, ο Νίκος Ξυλούρης, ο Γιώργος Νταλάρας.

Εκτός από τη δουλειά του στο λαϊκό τραγούδι, ο Στέλιος Βαμβακάρης ήταν από τους πρωτοπόρους μουσικούς που ασχολήθηκαν με τις κοινές ρίζες των Αμερικάνικων blues και του μπουζουκιού.

Είχε ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου όπου παρουσίαζε τα τραγούδια του αλλά και τραγούδια του πατέρα του Μάρκου.

Συνέθεσε μουσική για τον κινηματογράφο, όπως για την ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Μια μέρα τη νύχτα», αλλά και για θεατρικά έργα.

Πολλά αξιόλογα τραγούδια του, σε στίχους δικούς του, του πατέρα του αλλά και σημαντικών ποιητών και στιχουργών όπως ο Τάσος Λειβαδίτης, ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, και ο Λευτέρης Χαψιάδης δεν έχουν κυκλοφορήσει στη δισκογραφία.

Σχετικά άρθρα