Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια ηθοποιός πήρε την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη

Ποια ηθοποιός πήρε την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Μελίνα Μερκούρη, Πλάκα,

Στην Ηρώ Μπέζου απονεμήθηκε το θεατρικό βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» στη 13η απονομή που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη στην Πλάκα.

Το βραβείο κέρδισε η ηθοποιός Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στην παράσταση «Φιντανάκι», που ανέβηκε στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σε σκηνοθεσία Ανέστη Αζά.

Η τιμητική διάκριση στη μνήμη της Μελίνας συνεκτιμά τη, μέχρι τώρα, σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για έναν χρόνο την καρφίτσα της Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά.

Την επιτροπή του βραβείου αποτέλεσαν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Η Ηρώ Μπέζου γεννήθηκε το 1988 στην Αθήνα. Οι γονείς της είναι οι ηθοποιοί Γιάννης Μπέζος και Ναταλία Τσαλίκη.

Είναι απόφοιτη της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. Η πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στην παιδική της ηλικία, όταν συμμετείχε σε δύο επεισόδια της σειράς Εκείνες κι εγώ.

Ως επαγγελματίας ηθοποιός, δουλεύει κατά κύριο λόγο στο θέατρο, σε παραστάσεις όπως Το τρίτο στεφάνι, Αντιγόνη, Τραχίνιαι και Ορέστης. Επίσης, έχει δώσει τη φωνή της σε μεταγλωττίσεις ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Σχετικά άρθρα