Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός με σχόλια τη Μις ΗΠΑ που κορόιδευε τη Μις Βιετνάμ και τη Μις Καμπότζη επειδή δεν μιλάνε αγγλικά

Χαμός με σχόλια τη Μις ΗΠΑ που κορόιδευε τη Μις Βιετνάμ και τη Μις Καμπότζη επειδή δεν μιλάνε αγγλικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αντιδράσεις προκάλεσαν τα σχόλια της Μις ΗΠΑ στα καλλιστεία για την ανάδειξη της «Μις Υφήλιος». Η Σάρα Ρόουζ Σάμερς σε βίντεο που αναρτήθηκε στα social media καταγράφεται να κοροϊδεύει τη Μις Βιετνάμ αλλά και τη Μις Καμπότζη επειδή δεν μιλάνε αγγλικά.

Στο βίντεο από την εκδήλωση, μιλούν οι 94 υποψήφιες για τον τίτλο της «Μις Υφήλιος», ενώ εμφανίζεται η Μις ΗΠΑ να μιλά με τη Μις Αυστραλία, Φραντζέσκα Χανγκ, και να κοροϊδεύουν μαζί τη Μις Βιετνάμ ότι «προσποιείται ότι μιλά τόσο καλά αγγλικά, αλλά όταν τη ρωτάς κάτι απλώς χαμογελάει χωρίς να έχει καταλάβει τίποτα», ενώ στη συνέχεια η Μις ΗΠΑ κοροϊδεύει το χαμόγελο της συνυποψήφιάς της.

Περίπου το ίδιο συνέβη και με τη Μις Καμπότζη, η οποία επίσης δεν μιλάει καλά αγγλικά.

Η Μις ΗΠΑ αναγκάστηκε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη, μετά τα δημοσιοποίηση του βίντεο, στο οποίο εκτός από τα δύο τους εμφανίζεται να συμμετέχει στο χλευασμό και η Μις Κολομβία, Βαλέρια Μοράλες.

Στη συνέχεια του βίντεο, η Σάμερς μιλάει για τη Μις Καμπότζη, η οποία «δεν μιλάει ούτε λέξη αγγλικά και κανένας άλλος δεν μιλάει τη γλώσσα της».

Η Μις ΗΠΑ ζητάει συγγνώμη

Τα σχόλια αυτά προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων στο διαδίκτυο και πολλοί τα χαρακτήρισαν «ξενοφοβικά» και «ρατσιστικά».

Η ίδια η Σάμερς έσπευσε να απολογηθεί, λέγοντας την επόμενη μέρα ότι ο διαγωνισμός για την ανάδειξη της «Μις Υφήλιος» είναι «μια ευκαιρία για γυναίκες απ’ όλο τον κόσμο να μάθουν η μια για την κουλτούρα, τη ζωή και τις εμπειρίες της άλλης».

«Σε μια στιγμή που στόχος μου ήταν να θαυμάσω το κουράγιο κάποιων από τος αδελφές μου, είπα κάτι που τώρα καταλαβαίνω ότι μπορεί να εκληφθεί ως προσβλητικό και απολογούμαι», συμπλήρωσε.

Η ίδια η Μις Βιετνάμ, H’Hen Nie, μίλησε στο CNNi και είπε ότι η Σάμερς «δεν το εννοούσε».

«Όλες σε αυτό το διαγωνισμό αγαπάμε και σεβόμαστε η μία την άλλη», συμπλήρωσε, λέγοντας ότι η Σάμερς τη στηρίζει πολύ.

Από την πλευρά της, η Μις Καμπότζη έγραψε στο Instagram της: «Μιλάω τη γλώσσα της αγάπης, του σεβασμού και της κατανόησης.

»Οι φιλίες που δημιούργησα εδώ θα είναι πάντα στην καρδιά μου. Ήταν μια μοναδική ευκαιρία για μας να δούμε και να γνωρίσουμε διαφορετικές κουλτούρες».

Σχετικά άρθρα