H πρώτη Σταρ Ελλάς μετά τον πόλεμο, Νταίζη Μαυράκη, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Η Ελληνίδα καλλονή θα ταφεί το Σάββατο στο 1ο Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ η εξόδιος ακολουθία θα ψάλει στις 11.00 το πρωί.
Τα πρώτα ελληνικά καλλιστεία μετά τον πόλεμο πραγματοποιήθηκαν το 1952 στο Ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάνια».
Η Νταίζη Μαυράκη, με καταγωγή από την Κρήτη, είχε περάσει στα Χανιά τα παιδικά της χρόνια πριν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αθήνα.
Ο θείος της 17χρονης τότε Νταίζης έστειλε φωτογραφία της στην εφημερίδα «Έθνος» που είχε προκηρύξει τον διαγωνισμό και αμέσως την κάλεσαν να περάσει από την επιτροπή.
Τότε, ήταν μαθήτρια στο Β’Γυμνάσιο Θηλέων της Αθήνας.
Η επιτροπή επέλεξε συνολικά 11 κοπέλες και φυσικά η όμορφη Κρητικοπούλα ήταν ανάμεσά τους.
Μάλιστα, η Μαυράκη, που πήρε το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι» ήταν ένα από τα φαβορί μεταξύ των Βιργινία Πετιμεζάκη, η Ρεγγίνα Μπέρτου και η Χαρούλα Γεωργατζά.
Η Μαυράκη κατέκτησε τον πολυπόθητο τίτλο και την ώρα της στέψης της ακουγόταν το το τραγούδι του Μίμη Τραϊφόρου «Όμορφη μου Ελληνίδα».
Οπως αναφέρει η mixanitouxronou, η νεαρή ταξίδεψε στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όπου εξελέγη 3η Μις Υφήλιος (β’ αναπληρωματική), χάνοντας την πρωτιά για μια ψήφο από τη Φιλανδέζα Αrmi Kuusela.
Η Νταίζη Μαυράκη θα μπορούσε να κάνει την καριέρα, που ονειρεύονταν πολλά κορίτσια, ωστόσο, δεν το επιθυμούσε.
Το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τη Universal δεν ήταν τίποτα μπροστά στην αγάπη για την οικογένειά της και γι αυτό αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα.
Μετά τη συμμετοχή της στη δραματική ταινία του 1954 με τίτλο «Νυχτερινή περιπέτεια», μετακόμισε στη Βιέννη, όπου σπούδασε σκηνοθεσία και ενδυματολογία.
Όταν επέστρεψε στην πατρίδα της, αποσύρθηκε από τα φώτα της δημοσιότητας και παντρεύτηκε τον ιδιοκτήτη κλωστοϋφαντουργίας, Βελλή, ωστόσο, ο γάμος τους δεν κράτησε.
Η Νταίζη Μαυράκη έκανε και δεύτερο γάμο και παντρεύτηκε τον γιατρό Αντώνη Κομνηνό. Απέκτησε δυο παιδιά.
Είχε όμορφο πρόσωπο και γλυκό εκθαμβωτικό χαμόγελο. Όταν ο θείος της έστειλε τη φωτογραφία της στην εφημερίδα ήταν μαθήτρια στο Β’ Γυμνάσιο Θηλέων της Αθήνας.
Η κριτική επιτροπή επέλεξε συνολικά 11 κοπέλες. Φαβορί ήταν η Μαυράκη η οποία πήρε το ψευδώνυμο «Ακρωτήρι».
Παρουσιαστές της βραδιάς ήταν η Μελίνα Μερκούρη, ο Γιώργος Παππάς και ο Μίμης Φωτόπουλος.
Πρόεδρος της επιτροπής ήταν η Μαρίκα Κοτοπούλη και την επίβλεψη της βραδιάς έκανε η σύζυγος του Αμερικανού πρέσβη.
Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο στρατηγός Παπάγος μετά της συζύγου του, ο υπουργός Σοφοκλής Βενιζέλος και μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας.