Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δείτε γιατί πέρασαν χειροπέδες στην… Έμιλι Ρατακόφσκι (φωτο)

Δείτε γιατί πέρασαν χειροπέδες στην… Έμιλι Ρατακόφσκι (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πάνω από 300 διαδηλωτές και διαδηλώτριες, μεταξύ των οποίων η ταλαντούχα κωμικός Έιμι Σούμερ και το εντυπωσιακό μοντέλο Έμιλι Ρατακόφσκι, συνελήφθησαν την Πέμπτη στο αμερικανικό Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον, ενώ διαμαρτύρονταν εναντίον του διορισμού του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατά του δικαστή που αποτελεί προσωπική επιλογή του Ντόναλντ Τραμπ, χιλιάδες πολίτες των ΗΠΑ διεξήγαγαν καθιστική διαμαρτυρία σε ένα κτίριο της Γερουσίας, μια μέρα προτού το νομοθετικό σώμα πραγματοποιήσει την πρώτη ψηφοφορία για τον ισόβιο διορισμό του Κάβανο.

Σύμφωνα με τον Guardian, στο Καπιτώλιο οι διαδηλωτές διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην επιλογή του Κάβανο, ενός άνδρα που υπάρχουν καταγγελίες ότι διέπραξε απόπειρα βιασμού σε περισσότερες από μία περιπτώσεις.

«Πιστεύουμε την Δρ. Κριστίν Μπλάζεϊ Φορντ» φώναζαν συντοντισμένα διαδηλωτές και διαδηλώτριες, αναφερόμενοι στην γυναίκα που εμφανίστηκε ενώπιον της Γερουσίας πριν από μερικές μέρες και περιέγραψε πως ο Κάβανο είχε αποπειραθεί να την βιάσει σε ένα πάρτι πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, όταν και οι δύο ήταν σπουδαστές.

Οι προσπάθειες των αστυνομικών που προστάτευαν το κτίριο Χαρτ της Γερουσίας να διαλύσουν το πλήθος έπεσαν στο κενό, και έτσι μετά από λίγη ώρα ξεκίνησαν οι συλλήψεις, με τις δύο σελέμπριτις που παρουσιάζουν αρκετά ενεργή δράση σε φεμινιστικά κινήματα να απομακρύνονται από τους αστυνομικούς μαζί με άλλους 300 περίπου διαδηλωτές.

Υπενθυμίζεται ότι η Σούμερ είναι μία από τις πρωταγωνιστικές φιγούρες του κινήματος Time’s Up, κατά της σεξουαλικής βίας και της παρενόχλησης στο Χόλιγουντ.

Όσο για την ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό Ρατακόφσκι, έχει πολλές φορές εκφράσει την υποστήριξή της σε φεμινιστικά κινήματα κάθε είδους.

«Σήμερα με συνέλαβαν ενώ διαδήλωνα κατά του διορισμού στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μπρετ Κάβανο, ενός άνδρα που έχει κατηγορηθεί από πολλές γυναίκες για σεξουαλική επίθεση.

»Οι άνδρες που κάνουν κακό σε γυναίκες δεν μπορούν πλέον να τοποθετούνται σε θέσεις εξουσίας», έγραψε το μοντέλο στο Twitter.

Σχετικά άρθρα