Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν στα 61 του

Αυτοκτόνησε ο διάσημος σεφ Άντονι Μπουρντέν στα 61 του
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νεκρός βρέθηκε ο διάσημος Αμερικανός σεφ και βραβευμένος παρουσιαστής εκπομπών μαγειρικής Anthony Bourdain (Άντονι Μπουρντέν).

Οι πρώτες πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν πως ο διάσημος σεφ αυτοκτόνησε.

Ο 61χρονος Bourdain βρισκόταν στη Γαλλία και εργαζόταν για ένα επερχόμενο επεισόδιο της βραβευμένης σειράς του στο CNN.

Το άψυχο σώμα του βρήκε ο στενός φίλος του, Γάλλος σεφ, Eric Ripert.

Ο θάνατος του Bourdain έρχεται λίγες μόλις ημέρες μετά την αυτοκτονία της Κέιτ Σπέιντ, της σχεδιάστριας μόδας που κρεμάστηκε στο διαμέρισμα της στη Νέα Υόρκη χάνοντας τη μάχη με την κατάθλιψη και τη διπολική διαταραχή.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών τα ποσοστά αυτοκτονιών στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 25% σε δύο μόλις δεκαετίες.

Ο Anthony Bourdain γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1956 στη Νέα Υόρκη.

Ήταν διάσημος Αμερικανός σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτική προσωπικότητα που έκανε διάσημο τον όρο «foodie» στις αρχές του 21ου αιώνα, μέσω των βιβλίων του και των τηλεοπτικών του εκπομπών.

«Με πολύ μεγάλη θλίψη επιβεβαιώνουμε τον θάνατο του φίλου και συναδέλφου μας Anthony Bourdain», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αμερικανικό δίκτυο.

«Η αγάπη του για τις περιπέτειες, τους νέους φίλους, το καλό φαγητό και πιοτό και τις υπέροχες ιστορίες ανά την υφήλιο τον έκαναν έναν μοναδικό αφηγητή.

»Τα ταλέντα του ουδέποτε σταμάτησαν να μας εκπλήσσουν και θα μας λείψει τόσο πολύ. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την κόρη και την οικογένειά του αυτή την απίστευτα δύσκολη στιγμή».

Ο Bourdain ήταν μάστερ -πρώτα στην κουζίνα και μετά στην τηλεόραση.

Μέσω των τηλεοπτικών του εκπομπών και των βιβλίων του, διερεύνησε την ανθρώπινη κατάσταση και βοήθησε το κοινό να σκεφτεί διαφορετικά για το φαγητό, τα ταξίδια και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Υποστήριξε τους περιθωριοποιημένους πολιτισμούς και αγωνίστηκε για ασφαλέστερες συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των εστιατορίων.

Στην πορεία του έλαβε σχεδόν κάθε βραβείο που η βιομηχανία του φαγητού είχε να προσφέρει.

Το 2013, οι κριτές του βραβείου Peabody, τίμησαν τον Bourdain και την σειρά του «Parts Unknown» για την «επέκταση των ουρανίσκων και των οριζόντων μας».

«Είναι ασεβής, ειλικρινής, περίεργος, ποτέ αμείλικτος» είχαν πει τότε οι κριτές.

«Οι άνθρωποι του ανοίγονται και κάνοντάς το αυτό, συχνά αποκαλύπτουν περισσότερα για τις πατρίδες τους.

»Κάτι που πάντα ήλπιζε να κάνει ένας κλασικός δημοσιογράφος, αλλά δεν καταφέρνει σχεδόν ποτέ».

Το Smithsonian κάποτε τον αποκάλεσε «αληθινό ροκ σταρ» του μαγειρικού κόσμου και τον «Έλβις των κακών σεφ».

Στο πλαίσιο των εκπομπών του, ο Bourdain είχε επισκεφθεί τη χώρα μας, παρουσιάζοντας τον ελληνικό τρόπο ζωής και διατροφής στις εκπομπές του.

Σχετικά άρθρα