Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

H Conchita τα “πέταξε” και ποζάρει στο φακό

H Conchita τα “πέταξε” και ποζάρει στο φακό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Conchita, Eurovision, Eurovision 2014,

Η Eurovision θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια ένα gay πανηγυράκι το οποίο παίρνουν στα σοβαρά μόνο οι Έλληνες και οι ανατολικοευρωπαίοι.

Για την ακρίβεια, ούτε οι Έλληνες την έπαιρναν σοβαρά. Ο “θεσμός” τη δεκαετία του ΄90 είχε εντελώς παρακμάσει στη χώρα μας, μέχρι που η Έλενα Παπαρίζου κατάφερε την πρώτη επιτυχία το 2001, όταν οι Antique κατέκτησαν την τρίτη θέση με το τραγούδι «I Would Die for You». Από τότε, το σόου που κανείς δεν καταδεχόταν να δει, απέκτησε κοινό και δημόσια υποστήριξη, ως το lifestyle πρόσωπο μιας ΕΡΤ που εξέπεμπε κι αυτή με τον τρόπο της την εκσυγχρονιστική φούσκα της διακυβέρνησης Σημίτη, της ισχυρής Ελλάδας, της Ολυμπιάδας και της αχαλίνωτης ανοησίας που μας κατέστρεψε.

Η φετινή Eurovision για μια ακόμη φορά συνεπής με τον εαυτό της και το κοινό της, ανέδειξε στην πρώτη θέση την/τον Conchita, τη “γυναίκα με τα μούσια”, που πρέπει να παραδεχτείτε ότι αποτελεί το ιδανικό πρότυπο για τα παιδιά μας και ότι όλοι θα θέλαμε ένα γιο που σαν μεγαλώσει θα γίνει Conchita.

«Για μένα το όνειρό μου έγινε πραγματικότητα! Αλλά και για την κοινωνία μας, μου έδειξε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω που θέλουν να προχωρήσουν στο μέλλον, δεν οπισθοδρομούν με σκέψεις του παρελθόντος. Περάσαμε ένα μήνυμα», ήταν τα πρώτα λόγια της Conchita Wurst στο Press Conference, μετά τη θριαμβευτική της νίκη στον 59ο διαγωνισμό της Eurovision που έγινε στην Κοπενγάχη της Δανίας με το κομμάτι «Rise Like A Phoenix».

Το μέλλον είναι να γίνουνε όλα τα αγόρια Conchita, προφανώς, αυτό είναι το μήνυμα που έχουν ανάγκη οι σημερινές κοινωνίες που υποφέρουν από την κρίση και τον νεοφιλελευθερισμό, αυτό το μήνυμα υπηρετούν άψογα οι δημόσιες τηλεοράσεις της Ευρώπης.

conch8

Ο Thomas «Tom» Neuwirth, όπως είναι το αληθινό όνομα της Conchita Wurst, ασχολείται επαγγελματικά με την διακόσμηση, ενώ στη χώρα του αποτελεί «σύμβολο ανεκτικότητας και καλλιτεχνικής ελευθερίας». Προφανώς η καλλιτεχνική ελευθερία, στη χώρα του, περνά μέσα από το να ντύνονται οι άνδρες γυναίκες! Ενδιαφέρουσα άποψη…

Γεννήθηκε στις 6 Οκτωβρίου του 1988 στην Αυστρία και ο ίδιος δηλώνει πως έχει ουδέτερο φύλο. Είναι μια γυναίκα σε σώμα άντρα με υπέροχα μακριά μαλλιά και τέλειες βλεφαρίδες, με αισθησιακή φωνή και άψογο στυλ, αλλά και με γένια. Μια γυναίκα σε σώμα άνδρα λέγεται και λάθος της φύσης, αλλά θα μας πούνε οι ακτιβιστές της… διαφορετικότητας ακραίους, οπότε το παίρνουμε πίσω. Εξάλλου τι ποιο φυσιολογικό από μια γυναίκα στο σώμα ενός άνδρα! Σωστά;

Στα πρώτα επαγγελματικά βήματά του στο τραγούδι, αν και εμφανιζόταν με ανδρικό λουκ, δεν είχε ούτε το… μισό μούσι από αυτό που έχει σήμερα. Πριν υιοθετήσει την εμφάνιση της drag περσόνας, ο Neuwith δούλευε ως διακοσμητής καταστημάτων.

Ως Conchita Wurst εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2011, στο reality show «Die große Chance», όπου άφησε άφωνους τους πάντες τραγουδώντας το «My Heart Will Go On» της Celine Dion.

Στο εν λόγω ριάλιτι, έδειξε ότι αγαπά και την ελληνική μουσική, αλλά και την Άννα Βίσση, την οποία μάλιστα λατρεύει όπως αναφέρει.

Και υπάρχουν και αποδείξεις: κυκλοφορεί βίντεο που δείχνει την Conchita Wurst να ερμηνεύει Άννα Βίσση και το κομμάτι «Everything I do», με το οποίο η Άννα συμμετείχε στον διαγωνισμό το 2006 και πήρε την ένατη θέση. Έκτοτε, άρχισε να βλέπει σοβαρά μια μεγάλη αλλαγή στον επαγγελματικό προσανατολισμό της.

Η αλήθεια είναι ότι η Άννα Βίσση έχει γενικώς μεγάλη πέραση στις… Conchitες, σαν κάτι να τους βγάζει…

Το 2012 προσπάθησε να εκπροσωπήσει και πάλι τη χώρα του στο διαγωνισμό της Eurovision, με το τραγούδι «That’s What I Am», αλλά έφτασε μέχρι τη δεύτερη θέση στους προκριματικούς της Αυστρίας.

Αλλά η χρονιά της ήταν το 2014, οπότε και η χώρα της την έστειλε στον 59ο διαγωνισμό με απευθείας ανάθεση, μιας και πρόκειται για μία υποψηφιότητα «κομμένη και ραμμένη» για έναν τέτοιο θεσμό, όπως την χαρακτήρισαν (είπαμε, γκέι πανηγυράκι).

Παρά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμμετοχή της, η αυστριακή κρατική τηλεόραση στήριξε τη συμμετοχή της, τη διαφορετικότητα και την απόφασή της να μην ξυριστεί.

«Το 2012, ήρθα στη δεύτερη θέση στην Αυστρία για το διαγωνισμό της Eurovision αλλά δεν τα παράτησα! Συνέχισα να δουλεύω σκληρά τα δύο τελευταία χρόνια και φέτος ένιωσα ότι ήμουν έτοιμη για αυτό» δήλωσε μετά τη νίκη της η Conchita.

Η drag queen κατάφερε από την πρώτη στιγμή να διχάσει τον κόσμο: είχε φανατικούς θαυμαστές και φανατικούς κριτές, μιας και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δήλωσαν σοκαρισμένοι από το… θέαμα!

Να σημειωθεί ότι η 25χρονη δεν είναι η πρώτη αμφιλεγόμενη παρουσία στην Eurovision. Η Ισραηλινή τρανσέξουαλ Dana International είχε κερδίσει στο διαγωνισμό τραγουδιού το 1998.

conch12 conch13

Σχετικά άρθρα