Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόπηκαν από την τουρκική τηλεόραση Σακίρα και Ριάνα λόγω… ομοφυλοφιλίας

Κόπηκαν από την τουρκική τηλεόραση Σακίρα και Ριάνα λόγω… ομοφυλοφιλίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ριάνα, Σακίρα, Τουρκία,

Το «Can’t remember to forget you» που τραγούδησαν η Σακίρα και η Ριάνα έσπασε “ταμεία” όχι τόσο για τη μουσική του αξία, όπως θα περίμενε κανείς, αλλά γιατί οι δύο τραγουδίστριες εμφανίζονται στο βιντεοκλίπ με τα απολύτως απαραίτητα και επιδίδονται σε περιπτύξεις, που, ακόμα και για τους πιο τολμηρούς, αφήνουν ευδιάκριτους ομοφυλοφιλικούς υπαινιγμούς…

Ο σάλος που προκάλεσε το εν λόγω βιντεοκλίπ δεν θα μπορούσε, φυσικά, να μην φτάσει μέχρι και τη γειτονική Τουρκία, όπου οι ερωτικές επιλογές αποτελούν ακόμα θέμα ταμπού.

Με αυτό το σκεπτικό, το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας, «σκανδαλισμένο» από τον αισθησιασμό των δύο καλλιτέχνιδων, αποφάσισε να… μοιράσει «καμπάνες» (πρόστιμα) σε όσα κανάλια προβάλλουν το… πιπεράτο βίντεο.

Το σκεπτικό της απόφασης ήταν ότι οι… στενές επαφές των δύο τραγουδιστριών προωθούν την ομοφυλοφιλία, δίνοντας το «κακό παράδειγμα σε όλη την κοινωνία».

Μάλιστα, το Συμβούλιο επικαλείται δήλωση Κολομβιανού βουλευτή -από τη γενέτειρα της Σακίρα- ότι «τέτοια βιντεοκλίπ ενθαρρύνουν την ομοφυλοφιλία» στους νέους της Λατινικής Αμερικής.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Σεξολογίας της Τουρκίας, Τζεμ Κετσέ, είπε ότι «η ομοφυλοφιλία είναι αντίθετη στην ανθρώπινη φύση και μπορεί να αναπτυχθεί από τα λάθη των γονέων».

Για την ιστορία, το Συμβούλιο επέβαλε σε τρεις τηλεοπτικούς σταθμούς (Dream TV, Show TV, Kral Pop) πρόστιμα από 4.000 έως 40.000 ευρώ, ανάλογα με τα έσοδα του κάθε καναλιού.

Σχετικά άρθρα