Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γαϊτάνος: Ο γάμος και η τεκνογονία είναι αμαρτωλές καταστάσεις (βίντεο)

Γαϊτάνος: Ο γάμος και η τεκνογονία είναι αμαρτωλές καταστάσεις (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για το θέμα του γάμου και της απόκτησης παιδιών μίλησε ο Πέτρος Γαϊτάνος ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου.  Ο γνωστός τραγουδιστής σε σχετική ερώτηση για τον γάμο απάντησε:

«Ακόμα και η τεκνογονία και ο γάμος είναι αμαρτωλές καταστάσεις. Νομίζουμε ότι ο γάμος είναι απάγκιο και προορισμός. Ο προορισμός μας δεν είναι ο γάμος, ούτε η τεκνογονία. Το μυστήριο του γάμου είναι μια συγκατάβαση Θεού. Είναι αμαρτία και αυτό. Γιατί ο άνθρωπος σε αυτή τη ζωή μόνο παντρεύεται και νυμφεύεται. Πριν από την πτώση του Παραδείσου, ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν ερωτικές επικοινωνίες, δεν υπήρχαν τα σαρκικά. Αυτή η κατάσταση είναι κατάσταση πτώσης και είναι ένα πέρασμα, όπου μέσα από αυτή την πτώση μας, από την παρακοή από τον Παράδεισο, προσπαθούμε να βρούμε τη μετάνοια.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει ο ανθρώπινος πληθυσμός. Ο ανθρώπινος πληθυσμός υπάρχει γιατί αυτή είναι η αμαρτία του. Ο Αδάμ και η Εύα δεν είχαν καμία ανάγκη να έρθουν σε αυτό τον κόσμο, ήρθαν επειδή είναι αναγκασμένοι από την παρακοή τους εδώ. Η Εκκλησία μας το λέει. Το λέει η Γέννηση, το λένε η απόστολοι, το λέει ο Χριστός. Η ανθρωπότητα όπως υπάρχει αυτή τη στιγμή, που γεννιέται και πεθαίνει είναι απόδειξη της ατέλειας της, δεν είναι κάτι υγιές, είναι αρρωστημένο. Πρέπει να εστιάζουμε την προσοχή μας σε αυτά που δεν φαίνονται, γιατί αυτά που φαίνονται είναι πρόσκαιρα. Εδώ σε αυτή τη ζωή το ότι πεθαίνουμε δείχνει την κατάντια μας. Ο θάνατος δεν ταιριάζει στον άνθρωπο, ούτε ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο για να πεθαίνει, τον έπλασε αθάνατο» ανέφερε χαρακτηριστικά  ο γνωστός τραγουδιστής.

Για το σύμφωνο συμβίωσης και τον έρωτα είπε: «Είναι ένας τρόπος να τακτοποιηθεί λίγο το κυνήγι αυτών των ανθρώπων, αλλά και ένας τρόπος να ξεφύγουν οι σαρκολάγνοι.Μου αρέσει ο έρωτας. Γενικώς δεν μου αρέσει η ηδονή και το σεξ. Μου αρέσει η τρυφερότητα, μου αρέσει η ομορφιά στην ερωτική επικοινωνία. Κάποια στιγμή αν μπορούσα θα ήθελα να μην έχω καμία σαρκική επικοινωνία.»

Σχετικά άρθρα