Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελένη Φουρέιρα: Έζησα τον εμφύλιο στην Αλβανία (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τις αναμνήσεις της από παιδί, όταν έφυγε από την Αλβανία και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 8 χρονών, μοιράστηκε η Ελένη Φουρέιρα, που ήταν σήμερα καλεσμένη στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά.

Η τραγουδίστρια αποκάλυψε πως στα 8 της ήρθε με την μητέρα και τις αδελφές της στην Ελλάδα από την Αλβανία όταν εκεί είχαν εμφύλιο πόλεμο.

«Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες είναι ρατσιστές. Βοηθούν τους πρόσφυγες γιατί έρχονται από πόλεμο. Εγώ το έχω βιώσει. Ήρθα από την Αλβανία 8 χρόνων και έφυγα επειδή είχαμε και εμείς εμφύλιο πόλεμο. Τον έζησα τον εμφύλιο πόλεμο. Θυμάμαι να μπαίνουν οι σφαίρες μέσα στο σπίτι μου και η μητέρα μου να λέει ότι «παίζουμε πόλεμο» και να ξαπλώνουμε κάτω και να περνούν από πάνω μας», δήλωσε.

Και συμπλήρωσε: «Ξέρω πως είναι να φεύγεις από το σπίτι σου, επειδή γίνεται πόλεμος. Ο πατέρας σου να σε περιμένει εδώ και εσύ με την μάνα και τις αδελφές σου να προσπαθείτε να έρθετε μαζί και εκείνη να είναι με το όπλο στο σπίτι για να σας προστατέψει».

Λίγο νωρίτερα, είχε αναφερθεί στην καταγωγή της: «Ο παππούς μου είναι Έλληνας, αισθάνομαι Ελληνίδα. Αν έβγαινα τότε και έλεγα πως είμαι Βόρειο- Ηπειρώτισσα πάλι θα με έκριναν. Είπα ότι γεννήθηκα στην Αλβανία και αυτό είναι όλο».

Σχετικά άρθρα