Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποια είναι άραγε η αλήθεια για τον ξαφνικό θάνατο του 33χρονου Πρίγκιπα του Ντουμπάι;

Ποια είναι άραγε η αλήθεια για τον ξαφνικό θάνατο του 33χρονου Πρίγκιπα του Ντουμπάι;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ντουμπάι,

Η είδηση του ξαφνικού θανάτου από καρδιά του 33χρονου πρίγκιπα του Ντουμπάι, Σιχ Ρασίντ μπιν Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ενός περιζήτητου πλέιμπόι με ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, όχι απλώς έκανε τον γύρο του κόσμου αλλά έγινε και viral (δημοφιλές) ανάγνωσμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο 33χρονος Άραβας πρίγκιπας πέθανε από καρδιακή προσβολή στο σπίτι του την Παρασκευή.

Ωστόσο, η βρετανική Daily Mail στη διαδικτυακή της έκδοση αφήνει να εννοηθεί ότι ο Πρίγκιπας δεν “έφυγε” από φυσικά αίτια.

Στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συζητιέται, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, ότι ο πρίγκιπας έκανε καταχρήσεις που του κόστισαν τη ζωή.

Καταχρήσεις όπως ναρκωτικά, στεροειδή και πολλά ομαδικά όργια (αν και είναι βέβαιο ότι τα όργια δεν σκοτώνουν, τουλάχιστον 33χρονους).

Ο ίδιος ο πρίγκιπας Ρασίντ τα τελευταία χρόνια κρατούσε τη ζωή του μακριά από τη δημόσια ζωή.

Ήταν γιος του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, εμίρη (κυβερνήτη) του Ντουμπάι καθώς και αντιπροέδρου και πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ ο αδελφός του είναι ο εστεμμένος πρίγκιπας του Ντουμπάι, Χαμντάν.

Ο άτυχος Ρασίντ, λάτρευε τα άλογα, ενώ είχε αποκτήσει δύο χρυσά μετάλλια στην ιππασία σε αγώνες αντοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ασίας το 2006.

Γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 1981 και ήταν ο πρωτότοκος γιος του εμίρη του Ντουμπάι από την πρώτη του γυναίκα.

Ο εμίρης του Ντουμπάι θεωρείται εκσυγχρονιστής, αν και ο ίδιος έχει δύο γυναίκες και 24 παιδιά. Είναι ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε μια πόλη μέσα στην έρημο μονίμως βουτηγμένη στη σκόνη σε μια υπερσύγχρονη χλιδάτη μητρόπολη. Επίσης ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής της ιδέας να γίνει το Ντουμπάι τουριστικός προορισμός.

Ο Ρασίντ, που έχει 12 αδέλφια από την ίδια μητέρα, πήγε σε σχολείο αρρένων στη χώρα του και συνέχισε τις σπουδές του σε στρατιωτική ακαδημία του Ηνωμένου Βασιλείου, από την οποία αποφοίτησε το 2002.

Όταν επέστρεψε στην πατρίδα του, ανέλαβε αμέσως από τον πατέρα του δημόσια καθήκοντα ενώ παράλληλα δραστηριοποιήθηκε και επιχειρηματικά δημιουργώντας διάφορες εταιρείες.

Επίσης, όπως προαναφέραμε, λάτρευε τα άλογα και ήταν δεινός αναβάτης.

Με προσωπική περιουσία κοντά στα 2 δισεκατομμύρια δολάρια, μπορούσε να υλοποιεί κάθε του επιχειρηματικό ή αθλητικό όνειρο.

Κάποια στιγμή όμως άρχισε να εξαφανίζεται από τη δημόσια ζωή και το 2008 του αφαιρέθηκε ο τίτλος του εστεμμένου πρίγκιπα, δηλαδή του διαδόχου του εμιράτου. Ο τίτλος δόθηκε στον αδελφό του που θεωρήθηκε καταλληλότερος για αυτή τη θέση, σύμφωνα με την ανεπίσημη – επίσημη αιτιολογία.

Ωστόσο, όπως έγινε αργότερα γνωστό από έγγραφο της CIA που διέρρευσε στα WkiLeaks, ο πρίγκιπας “φαινόμενο” ακουγόταν ότι σκότωσε έναν βοηθό του εμίρη πατέρα του και αυτός ήταν ο λόγος που κρίθηκε ακατάλληλος για διάδοχος.

Αν και ποτέ δεν διέρρευσε το όνομα του ανθρώπου που φέρεται να σκότωσε ο Ρασίντ, λέγεται ότι ο φόνος συνέβη πάνω σε μια έκρηξη οργής του πρίγκιπα, ο οποίος είχε πάρει προηγουμένως στεροειδή.

Λίγο καιρό μετά έγινε γνωστό ότι ο πρίγκιπας Ρασίντ ήταν σε ένα κρυφό πάρτι – όργιο στο Ριάντ, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, όπου συμμετείχαν και άλλοι Άραβες πρίγκιπες, με πολλές γυναίκες και άφθονα ναρκωτικά.

Αναφορές της CIA -που διέρρευσαν- αναφέρουν ότι στα πάρτι αυτά η κοκαΐνη ήταν βουνό και το χασίς νέφος. “Γαλαζοαίματοι” Άραβες από όλες τις χώρες του Κόλπου συμμετείχαν.

Αργότερα έγινε γνωστό ότι η οικογένεια του πρίγκιπα προσπάθησε να τον κλείσει για αποτοξίνωση το 2009, σε κλινική, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Η Daily Mail δεν συμπεραίνει ότι ο νεαρός πρίγκιπας πέθανε από τα ναρκωτικά, σημειώνοντας μάλιστα στον επίλογό της ότι ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου είναι πάντοτε μια τραγωδία.

rashid1 Ο πρίγκιπας Ρασίντ ήταν αθλητικός τύπος και του άρεσε να γυμνάζεται σκληρά για να διατηρεί το σώμα του πέτρα.

Σχετικά άρθρα