Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πουλήθηκε η Φεράρι που οδηγούσε το 1960 ο Αλέν Ντελόν

Πουλήθηκε η Φεράρι  που οδηγούσε το 1960 ο Αλέν  Ντελόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ferrari, Αλέν Ντελόν,

Έναντι του ποσού των 16,3 εκατ. ευρώ πουλήθηκε σε δημοπρασία στο Παρίσι, η Φεράρι 250 GT California Spyder που οδηγούσε ο Γάλλος ηθοποιό, Αλέν Ντελόν τη δεκαετία του 1960 .

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, αυτό το σπάνιο καμπριολέ αυτοκίνητο ήταν το σημαντικότερο έκθεμα της συλλογής Μπεγιόν, η οποία έχει διασκορπιστεί στο πλαίσιο μιας δημοπρασίας που οργάνωσε ο οίκος Artcurial.

Η αξία της Φεράρι είχε εκτιμηθεί ότι ανερχόταν από τα 9,5 έως και τα 12 εκατ, ευρώ. Μαζί με τα έξοδα, ο αγοραστής –η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή μέχρι στιγμής– θα καταβάλει συνολικά ένα ποσό 16,3 εκατ. ευρώ.

Το αυτοκίνητο είχε εντοπιστεί το Σεπτέμβριο του 2014 μαζί με άλλα θρυλικά οχήματα σε ένα κτήμα στη δυτική Γαλλία.

Επρόκειτο για την «ανακάλυψη του αιώνα», όπως είχε γράψει εκείνη την εποχή ένα εξειδικευμένο αμερικανικό περιοδικό.

Ιδιοκτήτης της μοναδικής αυτής συλλογής αυτοκινήτων ήταν ο Ροζέ Μπεγιό, που απεβίωσε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. Επιχειρηματίας που απασχολούνταν με τις μεταφορές εμπορευμάτων είχε συλλέξει μοναδικά αυτοκίνητα με την υπογραφή τρανταχτών ονομάτων της αυτοκινητοβιομηχανίας: Bugatti, Talbot, Hispano-Suiza, Delahaye, Delage.

Ο ίδιος φιλοδοξούσε να διασώσει την κληρονομιά της προπολεμικής αυτοκινητοβιομηχανίας και να ανοίξει ένα μουσείο στο κτήμα του έκτασης επτά στρεμμάτων, αλλά τα οικονομικά του δεν του το επέτρεψαν.

Ωστόσο για σχεδόν μισό αιώνα αυτή η συλλογή των δεκάδων αυτοκινήτων παρέμενε κάτω από υπόστεγα, πολλά από τα οποία όμως δεν ήταν εντελώς αδιάβροχα.

Αν και πολλά από τα αυτοκίνητα της συλλογής είχαν υποστεί σοβαρές φθορές και ζημιές, η Φεράρι είχε διατηρηθεί σε καλή κατάσταση καθώς βρισκόταν σε ένα κλειστό γκαράζ.

Σχετικά άρθρα