Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Ζουγανέλης: “Καθάρματα δημοσιογράφοι”

Γιάννης Ζουγανέλης: “Καθάρματα δημοσιογράφοι”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιάννης Ζουγανέλης, Σάκης Μπουλάς,

Επίθεση σε ανθρώπους των μίντια για τον τρόπο που χειρίστηκαν τον θάνατο του αδελφικού του φίλου, Σάκη Μπουλά, εξαπέλυσε ο Γιάννης Ζουγανέλης με συνέντευξη του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”

«Δεν έχω γενικά εμπιστοσύνη στον Τύπο για τον τρόπο που επικοινωνείται η ζωή, ο πολιτισμός κ.τ.λ. Δεν έχω καμία απολύτως εμπιστοσύνη! Το τονίζω και το επαναλαμβάνω επίτηδες, για να γίνει κατανοητό από τον αναγνώστη. Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που συνεννοούμαστε με το τι πουλάει. Αυτό μας έφερε σ’ αυτό, αυτό μας ξεπούλησε και μας, αυτό μας έφτασε στο επίπεδο του χάσιμου της αξιοπρέπειας. Σίγουρα, σε καμία περίπτωση δεν ξέρω τι θα έλεγε ο Μπουλάς αν τα έβλεπε όλα αυτά, ξέρω όμως πως όσο ζούσε το μόνο που τον έκανε να χάσει την αξιοπρέπειά του ήταν όταν τον πέθαναν αρχικά οι δημοσιογράφοι των sites, αλλά και στην αναπαραγωγή τους οι εφημερίδες, 3 φορές και είχαν ορίσει και ημερομηνία θανάτου. Αυτό πουλάει και το πουλήσανε τα καθάρματα της δημοσιογραφίας. Οι οποίοι μάλιστα παίρνουν και θέση απέναντι στη ζωή ως ειδήμονες, ως γνώστες και ως κριτές. Και εγώ κρίνομαι και γι’ αυτό τα λέω, για να κριθώ», είπε ο γνωστός καλλιτέχνης.

Ο Γιάννης Ζουγανέλης αναφέρθηκε σε αυτά που γράφτηκαν και ακούστηκαν αμέσως μετά τον θάνατο του Σάκη Μπουλά, κυρίως σε όσα ειπώθηκαν για την επιθυμία του εκλιπόντος να λειτουργήσει η «Ακτή Πειραιώς» το ίδιο βράδυ της κηδείας του και τα χρήματα που θα συγκέντρωναν οι φίλοι-συνάδελφοί του να προσφέρονταν σε έναν μουσικό που τα είχε ανάγκη.

«Το τι έχει γραφτεί δεν λέγεται. Ότι έχει κάνει διαθήκη, ότι έχει αφήσει τα χρήματά του σε έναν απαξιωμένο μουσικό, αναφερόμενοι στον καθ’ όλα αξιοπρεπή και μεγάλο καλλιτέχνη Γιάννη Κούτρα. Γελοίοι. Γελοία υποκείμενα. Καμία σχέση με τον Γιάννη Κούτρα. Απλά ήθελαν να δημιουργήσουν θέμα, μιας και οι ειδήσεις δεν πουλάνε και πουλάει αυτό. Η πραγματικότητα έχει ως εξής: οι άμεσοι συνεργάτες του στην τελευταία δουλειά αποφασίσαμε να δώσουμε τα χρήματα που μαζεύτηκαν από εκείνη τη βραδιά για τη μνήμη του Σάκη, αλλά σε έναν φίλο μας, απαξιωμένο μουσικό, εξαιρετικό, γνωστό σε μας και, αν ήθελε ο ίδιος, θα το δημοσιοποιούσαμε. Επειδή όμως δεν ήθελε, το σεβαστήκαμε και συνεννοηθήκαμε μαζί του», μας εξηγεί. Επίσης, αποκαλύπτει πώς αντιμετώπιζε την είδηση του θανάτου του ο Σάκης Μπουλάς κάθε φορά που την άκουγε. «Το άκουσε μία φορά και ήταν αρκετή. Στενοχωρήθηκε πολύ, αισθανόταν ότι είναι σε μια τρομερή αμηχανία και προστέθηκε ένα βάρος μέσα στην ψυχούλα του. Μετά δεν έβλεπε ούτε τηλεόραση ούτε έπαιρνε εφημερίδες. Ενας άνθρωπος της ενημέρωσης και δεν έπαιρνε εφημερίδες γι’ αυτό τον λόγο. Ανοιγε την τηλεόραση για να δει μόνο ταινίες. Δεν έβλεπε ειδήσεις, γιατί φοβόταν μήπως έβλεπε κάτι σχετικό με τον θάνατό του», ξεκαθάρισε ο Γ. Ζουγανέλης.

Παράλληλα, απάντησε και σε όσα ακούστηκαν ότι ο Σάκης Μπουλάς είχε πληρώσει το φαγητό μετά την κηδεία του: «Περίπου δύο μήνες πριν, ημέρα Δευτέρα, θα πήγαινα με τη γυναίκα μου και μια άλλη παρέα στη “Νησιώτισσα” για φαγητό. Κάλεσα λοιπόν και τον Σάκη να έρθει. Επειδή όμως δεν αισθανόταν καλά γιατί είχε κάνει χημειοθεραπεία, μου είπε ότι θα πηγαίναμε όταν γινόταν καλά και χαριτολογώντας θυμάμαι μου είχε πει: “Ακόμα και αν φύγω, να πάτε όλη η παρέα, οι φίλοι μου, να φάτε για πάρτη μου”. Όταν λοιπόν είδα τον φίλο μου και ιδιοκτήτη του μαγαζιού, μου ανέφερε ότι ο Σάκης είχε περάσει από εκεί και του είχε πει πώς θα είχαν τα πράγματα μετά την κηδεία. Του απάντησα πως το γνωρίζω και ότι θα έρθουμε στενοί φίλοι με τον αδερφό του και τη σύντροφό του, Αλεξάνδρα, να φάμε. Δηλαδή γύρω στα 30 με 40 άτομα. Αυτό ήταν. Τώρα, αν πλήρωσε ή όχι δεν το ξέρω. Μάλλον δεν τον πλήρωσε, αλλά ουσιαστικά είναι σαν να τον έχει πληρώσει».

Όσο για την σύντροφο του Σάκη Μπουλά, Αλεξάνδρα Ούστα, είπε: «Η Αλεξάνδρα ζει πλέον λογικά, είναι πολύ συνειδητοποιημένο κορίτσι και σίγουρα ο καθένας την απώλεια τη βιώνει με τον δικό του τρόπο, αλλά το κενό που θα ζει είναι τεράστιο. Ευτυχώς που μετά την κηδεία έπαιξε στην παράσταση, ευτυχώς που έπαιξα και εγώ».

“Τώρα που πέθανε του κάνουν αφιερώματα”

Επιθυμία του Σάκη Μπουλά ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα αποχαιρετούσε να ήταν ο «αδερφός» του. «Είναι τιμητικό για εμένα… Το ’ξερα. Μάλιστα, κάναμε και πλάκα μεταξύ μας όταν ήμασταν 30 χρόνων, καθότι σχεδόν συνομήλικοι. Είχαμε, να φανταστείς, γράψει ο ένας τον επικήδειο του άλλου για πλάκα. Ο Σάκης ήταν ένας γοητευτικός άνθρωπος, που αγαπήθηκε, τιμήθηκε και τίμησε τη ζωή, πόνεσε, εκφράστηκε και ήταν αρκετά πιο ρωμαλέος από μένα. Και αυτό το λέω γιατί κάποια στιγμή με κοίταξε στα μάτια και μου είπε “Σ’ αγαπώ”, αλλά εγώ δεν άντεξα να του το ανταποδώσω, γιατί φοβήθηκα μην τον φορτίσω. Δεν το ήθελα», λέει ο Γ. Ζουγανέλης και καταλήγει: «Εκτός από ένα-δύο τραγούδια του, ο Σάκης δεν παιζόταν στα ραδιόφωνα. Ούτε εμένα παίζουν, βέβαια, αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει, γιατί παίζω μόνος μου, δεν γουστάρω κανέναν κερατά. Τώρα που πέθανε βάζουν τα τραγούδια του και του κάνουν αφιερώματα. Μα είναι γελοιότητα, είναι όλοι γελοίοι!».

Σχετικά άρθρα