Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Εύη Σιμοπούλου
Δημοσιογράφος

Είμαστε γυναίκες, ρε γαμώτο, και μπορούμε καλύτερα!

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίκυ Τσώκου, Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ,

«Όλοι οι άντρες το ίδιο είστε».

«Δεν είναι δίκαιο αυτό», επέμενε εκείνος, «δεν είμαι σαν όλους τους άλλους άντρες. Έχω τη δική μου προσωπικότητα».

«Ναι, αλλά δες πώς συμπεριφέρεσαι».

«Ναι, σίγουρα συμπεριφέρομαι σαν άντρας, και αυτό επειδή είμαι άντρας. Τι το κακό έχει αυτό; Με ερωτεύτηκες επειδή είμαι άντρας. Τι έγινε τώρα ξαφνικά και αυτό είναι κάτι αρνητικό;»

«Μάλλον επειδή δεν ήξερα σε τι έμπλεκα», του απάντησε με ένα ειρωνικό χαμόγελο στα χείλη… Ο διάλογος αυτός έχει γίνει ανάμεσα σε πολλά ζευγάρια. Κάθε ζευγάρι διαφωνεί, για τα οικονομικά, για τους συγγενείς, για το ποιος θα κάνει τι στο σπίτι, για τα παιδιά, για το σεξ και για χιλιάδες πράγματα πολύ πιο ασήμαντα απ’ ό,τι θέλουν οι ίδιοι να παραδεχτούν.

Η αλήθεια είναι ότι αυτό για το οποίο νομίζουν πως τσακώνονται σπάνια είναι αυτό για το οποίο πραγματικά τσακώνονται. Για παράδειγμα, μια διαφωνία για ένα οικονομικό ζήτημα ίσως κρύβει κάποια ανασφάλεια ή ένα θέμα που αφορά την ανεξαρτησία ή τον σεβασμό.

Τι είναι αυτό που πυροδοτεί τους τσακωμούς και τις διαφωνίες και τελικά υπονομεύει την ευτυχία;

«Η διαφορετικότητα των δύο φύλων», απαντά η συγγραφέας αυτού του βιβλίου.

«Από εκεί ξεκινούν όλα. Γεγονός που μας οδηγεί στο συμπέρασμα: Αν μπορούσαμε να καταλάβουμε τις διαφορές μας, τότε ίσως να μην παιδευόμασταν τόσο πολύ. Ειδικά εμείς οι γυναίκες», προσθέτει η Βίκυ Τσώκου.

Το βιβλίο της Βίκυς Τσώκου, με τον δηλωτικό τίτλο «Είμαστε γυναίκες ρε γαμώτο και μπορούμε καλύτερα!», είναι γραμμένο για τις γυναίκες και απαντά σε ερωτήσεις ουσίας:

– Τι σας κάνει ιδιαίτερες και μοναδικές;

– Τι είναι αυτό που σας ξεχωρίζει από τις άλλες γυναίκες και κάνει κάποιον όχι μόνο να σας επιλέξει, αλλά και να μη θέλει να σας χάσει;

– Για ποιον λόγο θεωρείτε ότι οι σχέσεις σας καταλήγουν να γίνονται πεδίο μάχης;

– Για ποιον λόγο οι διαμάχες σας είναι άνισες, παρόλο που η ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα θεωρείται δεδομένη;

– Για ποιον λόγο σήμερα, που οι γυναίκες έχουν καριέρα, είναι ανεξάρτητες και δυναμικές, φροντίζουν την εξωτερική τους εμφάνιση, διαθέτουν περισσότερες γνώσεις και περισσότερες εμπειρίες πάνω στο σεξ και έχουν στη διάθεσή τους τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς, είναι πιο μόνες και πιο απελπισμένες από ποτέ, τόσο μέσα στις σχέσεις όσο και έξω από αυτές;

– Για ποιον λόγο χάνουν τη δύναμή τους και νιώθουν ότι ο συναισθηματικός τους κόσμος βυθίζεται στο χάος;

Οι τέσσερις ηρωίδες του βιβλίου, αναπτυγμένου σαν μυθιστόρημα, η Ζέτα, η Νίκη, η Λένα και η Κέλλυ, όταν βρέθηκαν αντιμέτωπες με τα παραπάνω ερωτήματα, δεν ήξεραν ότι χρειαζόταν να πάρουν και κάποιες έγκυρες απαντήσεις.

Βαθιά μέσα τους γνώριζαν ότι το παρελθόν τους κινδύνευε να καθορίσει το μέλλον τους, εκτός αν άλλαζαν κάποιες ανώφελες συνήθειες και στερεότυπες αντιλήψεις που επικρατούν στον κόσμο των
γυναικών και τις εμποδίζουν να έχουν όλα όσα επιθυμούν.

Όμως δεν ήξεραν πώς να αλλάξουν. Μια περίεργη συνάντηση θα σταθεί καθοριστική, αφού θα τις οδηγήσει σε ένα προκλητικό ταξίδι ζωής, όπου θα αντιμετωπίσουν αλήθειες άλλοτε πικρές και άλλοτε γλυκές.

Θα μάθουν μέσα σε λίγες μόνο μέρες τις αλήθειες που κανείς δεν τους δίδαξε ούτε στο σχολείο ούτε στην οικογένεια.

Θα ανακαλύψουν τα μυστικά που θα τις κάνουν να νιώθουν πιο σίγουρες για τον εαυτό τους.

Θα βουτήξουν σε ανεξερεύνητα και άγνωστα νερά, που άλλες φορές θα τις μαγέψουν με το χρώμα και την καθαρότητά τους, κι άλλες φορές θα τους φανούν σκοτεινά και επικίνδυνα.

Τέλος, θα πειστούν ότι όχι μόνο μπορούν καλύτερα, αλλά και ότι έχουν τη δύναμη και τη σωστή μαγιά, ως θηλυκά, να αλλάξουν την τύχη τους, τις σχέσεις τους και, εφόσον το θέλουν, ακόμα και τον κόσμο γύρω τους.

Τίτλος: Είμαστε γυναίκες, ρε γαμώτο, και μπορούμε καλύτερα!
Συγγραφέας: Βίκυ Τσώκου
Τιμή: 12,90€
Εκδόσεις ΠΕΔΙΟ

Σχετικά άρθρα