Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ

Το διαζύγιο Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ που δεν αφορά κανέναν!

Το διαζύγιο Παπανδρέου – ΠΑΣΟΚ που δεν αφορά κανέναν!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Παπανδρέου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Ευάγγελος Βενιζέλος, ΠΑΣΟΚ,

Ο Παπανδρέου αποφάσισε να πάρει διαζύγιο από το ΠΑΣΟΚ. Αυτό είναι και το νόημα της επιστολής του στον Βενιζέλο.

Για να πάρεις όμως διαζύγιο χρειάζεσαι αιτίες και αφορμές. Αυτές αναζητεί μέσα από την επιστολή του ο ΓΑΠ. Διαφοροποιείται λοιπόν για την πορεία του ΠΑΣΟΚ μέσα από την επιστολή του και κάνει προτάσεις που εκ των προτέρων οι κλειδοκράτορες της Χαριλάου Τρικούπη δεν έχουν καμιά πρόθεση να αποδεχθούν.

Ο ΓΑΠ γνωρίζει πως ο Βενιζέλος που ελέγχει σήμερα το κόμμα σε όλα τα επίπεδα, δεν πρόκειται να δεχθεί προτάσεις που υπονομεύουν την προεδρία του.

Γνωρίζει επίσης πως κι αν ακόμα αποδεχθεί ο Βενιζέλος την πρόταση του κι αν ακόμα ξαναγίνει ο ίδιος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, θα είναι επικεφαλής σε ένα κόμμα που είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στα χρέη του, χώρια το πολιτικό κόστος από την κοινωνία για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων, αλλά και μια μεγάλη μερίδα του δεν πρόκειται ποτέ να τον αποδεχθεί.

Όλα αυτά τα γνωρίζει ο ΓΑΠ και προτιμά να προχωρήσει με την δική του “περπατησιά” με ένα άλλο σχήμα δικό του, καθαρό χωρίς βαρίδια είτε αυτά είναι εσωκομματικά η οικονομικά.

Ο ΓΑΠ επίσης ξεκαθαρίζει πως θα τιμήσει τις υποχρεώσεις του ως μέλος της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί δεν θέλει να χρεωθεί επ’ουδενί την επωνυμία του αποστάτη που θα του προσάψουν.

Θα ψηφίσει λοιπόν προϋπολογισμούς, μέτρα και Πρόεδρο της Δημοκρατίας ή στην χειρότερη περίπτωση απλά θα λείπει στο εξωτερικό αν κάποιο μέτρο δεν του αρέσει ή το πιο πιθανό, θέλει να δείξει μια διαφοροποίηση.

Ο ΓΑΠ με αυτή την επιστολή αποφάσισε να προχωρήσει μόνος του και με όσους τον ακολουθούν, σε μια ξεχωριστή πορεία από το υπάρχον ΠΑΣΟΚ.

Αν αυτό απασχολεί την κοινωνία μας; Νομίζω ότι η συντριπτική πλειοψηφία δεν ενδιαφέρεται για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ αλλά πολύ περισσότερο για τις αψιμαχίες και το διαζύγιο ενός αταίριαστου ζευγαριού, που εν πολλοίς του χρεώνει την οικονομική και κοινωνική της εξαθλίωση.

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...