Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Γιώργος Γεωργιάδης
Δημοσιογράφος

Ο Κεμάλ ποιος ήταν; – Και η απάτη «Τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία»

Ο Κεμάλ ποιος ήταν; – Και η απάτη «Τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βολοντίμιρ Ζελένσκι, Γιώργος Γεωργιάδης, Κεμάλ Ατατούρκ, Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, Ορθόδοξη Εκκλησία, Ουκρανία, Τζιχάτ Γιαϊτζί, Τουρκία, Τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Τούρκος Ακαδημαϊκός Şükrü Hanioğlu που εργάζεται στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του Πρίνστον εξέδωσε έναν μοναδικό τόμο βιογραφία του Μουσταφά Κεμάλ από επίσημες πηγές Τουρκικές.

Σε όσες πηγές του δόθηκε πρόσβαση καθώς οι περισσότερες είναι κρατικά μυστικά και απόρρητα.

Δηλαδή όλα έχουν καταγραφεί πλην όμως οι πολίτες της «Τουρκίας» δεν θα ενημερωθούν ποτέ.

Με λίγα λόγια σε αυτόν τον εξαιρετικό τόμο φωτίζεται όλη η δράση του Μουσταφά Κεμάλ έναντι των γηγενών λαών που δεν ενέπιπταν στο δίπτυχο «Τούρκοι Μουσουλμάνοι».

Εξαφανίστηκαν ολόκληροι λαοί με τις περιουσίες τους και τα χώματα τους .

Σήμερα οι παρακρατικοί μηχανισμοί της Άγκυρας που είναι πλέον οι επίσημοι σύμμαχοι του Έρτογάν απειλούν τους πάντες.

Τον Πατριάρχη,τους Έλληνες του Πόντου, τους Αρμένιους, τους Κούρδους, τους Ασσύριους, τους Αλεβήτες στην ίδια λογική που ο Κεμάλ δόμησε την «Νέα Τουρκία».

Ό,τι δεν χωράει στο αφήγημα μας κόβεται

Είναι τραγελαφικό επίσης το γεγονός ότι εμφανίστηκε σήμερα μέχρι και η
«Τουρκική Ορθόδοξη Εκκλησία», που ίδρυσε ο προδότης Παπά Ευτύμ, για να καταγγείλει τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι εργάζεται για την διάλυση της Τουρκίας, την ανάσταση της Μεγάλης Ιδέας και την Ανασύσταση του Βυζαντίου.

Το θέμα είναι η επίσημη Ελλάδα ποιους θεωρεί φυσικούς συμμάχους στην προοπτική εξεύρεσης πλαισίου ενός ειλικρινούς διαλόγου που θα φέρει την πραγματική Ειρήνη.

Τους ακαδημαϊκούς τύπου Şükrü Hanioğlu ή την φασιστική κάστα των Κεμαλοισλαμιστών που μετά βίας κρατούνται να κηρύξουν εκ νέου «Ιερό Πόλεμο» κατά των Γκιαούρηδων απίστων επαναλαμβάνοντας Γενοκτονίες;

Πώς δικαιολογεί μέρος της Ελλαδικής διανόησης την συμφωνία της με τα αφηγήματα της Κεμαλοϊσλαμιστικής κάστας;

Ποιά είναι η Ελληνική Εθνική θέση για την ίδρυση, δομή και ύπαρξη της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας»;

Διαψεύδουν τους σωστούς Τούρκους ακαδημαϊκούς που τα έχουν όλα αναλύσει για τον Κεμάλ,η Ελληνική κυβέρνηση, τα κόμματα, η επιστημονική κοινότητα;

Ποιοί είναι οι «ακραίοι και ακροδεξιοί»;

Εμείς που συμφωνούμε με τους φωτισμένους Τούρκους Ακαδημαϊκούς, ερευνητές, δημοσιογράφους, ακτιβιστές, συγγραφείς (που συνήθως είναι Αριστεροί) ή όλοι αυτοί που αποδέχονται ως πλάκα του Μωυσή στο Σινά όλα τα Τουρκικά Κεμαλικά και Ισλαμικά επιχειρήματα εντός Ελλάδος;

Ανακοίνωση «Τουρκικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»

Ανακοίνωση της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ορθόδοξης Εκκλησίας» [«Ortodoks Kilisesi»] που αναρτήθηκε σε λογαριασμό του «εκπροσώπου» της Selcuk Erenerol στο «Χ» αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με τη δήλωση του Προέδρου της Ουκρανίας Vladimir Zelenski κατά της συνταγματικής τάξης της Δημοκρατίας της Τουρκίας

«Στις 21 Αυγούστου 2024, ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι αποκάλεσε εκ νέου «Οικουμενικό» τον Αρχιερέα της Εκκλησίας των Ρωμιών του Φαναριού Βαρθολομαίο και μοιράστηκε με τη διεθνή κοινή γνώμη ότι συνεχίζεται η μεταξύ τους συνεργασία.

»Αυτό το βήμα συνιστά στάση κατά της συνταγματικής τάξης της Τουρκικής Δημοκρατίας.

»Εντός της κοσμικής και συμπεριληπτικής Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι απαράδεκτο μια μειονοτική Εκκλησία που υπάγεται στην Περιφερειακή Διοίκηση του Φατίχ, και της οποίας τα όρια καθορίζονται από τη Συνθήκη της Λωζάνης και το Σύνταγμά μας το οποίο εγγυάται η Δημοκρατία της Τουρκίας, να διαπράττει αδικήματα εντός των συνόρων μας και στη διεθνή σκηνή.

»Αυτή η περίεργη δήλωση του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι προς το παγκόσμιο κοινό με τη χρήση του οικουμενικού τίτλου συνιστά ένα αδίκημα που διαπράττεται στη διεθνή σκηνή κατά της εδαφικής ακεραιότητας της Τουρκικής Δημοκρατίας.

»Πρέπει να ασκηθεί άμεσα δίωξη κατά της Εκκλησίας των Ρωμιών του Φαναριού, η οποία επιχειρεί να ανακηρύξει την ανεξαρτησία της εντός της επικράτειάς μας, καθώς και κατά των εσωτερικών και εξωτερικών υποστηρικτών της.

»Η Εκκλησία των Ρωμιών του Φαναριού, από την ημέρα της ίδρυσης της Δημοκρατίας μας παραβιάζει τους νόμους μας και συνεχίζει να προδίδει το τουρκικό έθνος.

»Η Εκκλησία των Ρωμιών του Φαναριού, η οποία έχει υποστηρίξει αμέτρητες σφαγές στα εδάφη μας και στην Κύπρο, η οποία έχει βλάψει τόσο την ακεραιότητα της Τουρκικής Δημοκρατίας στην εσωτερική πολιτική όσο και τις διπλωματικές μας σχέσεις στην εξωτερική πολιτική, δεν μπορεί να παραμένει άλλο εντός των συνόρων της Τουρκικής Δημοκρατίας.

»Είναι επιτακτική ανάγκη οι κρατικοί μας θεσμοί, οι οποίοι οφείλουν να μεριμνούν για τα συμφέροντα της Τουρκικής Δημοκρατίας, να θέσουν άμεσα ένα τέλος σε αυτές τις απόπειρες κατά της κοσμικής και ενωτικής μας δομής.

»Selcuk Erenerol, Γραμματέας Τύπου του Ανεξάρτητου Τουρκικού Ορθόδοξου Πατριαρχείου».

Επισημαίνεται ότι ο Τζιχάτ Γιαϊτζί, «ολοκληρώνοντας με επιτυχία», όπως ισχυρίστηκε, τον «αγώνα» του κατά της φερόμενης παρουσίας του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Μονή Παναγίας Σουμελά στις 23/8, στράφηκε εκ νέου κατά του Πατριάρχη με μήνυμα στο «Χ», όπου κατήγγειλε πως από κοινού με τον Ουκρανό Πρόεδρο «εργαλειοποιούν τη θρησκεία» και «πλήττουν τις ισορροπημένες σχέσεις μας με τη Ρωσία», ζητώντας κάποιος «να τους προειδοποιήσει».

Ακολούθησε η ως άνω Ανακοίνωση της «Τουρκικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Σχετικό μήνυμα του Cem Gürdeniz [γνωστού ως αρχικού εισηγητή του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας» αποστράτου, λιγότερο εκτιθέμενου στα ΜΜΕ από τον Yayci] στο «Χ» αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής ενδεικτικά του πλαισίου των αντιδράσεων και της εμφατικής απεύθυνσης προς τις τουρκικές Αρχές:

«Η πρακτική του Έλληνα Πατριάρχη της Κωνσταντινούπολης [sic] να χρησιμοποιεί την ιδιότητά του ως πρώτου μεταξύ ίσων εμφανιζόμενος ως οικουμενικός κατά παράβαση της Λωζάνης ξεκίνησε στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τον Ψυχρό Πόλεμο.

«Ο Αθηναγόρας Α΄, ο οποίος εξελέγη ως Έλληνας Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως την 1η Νοεμβρίου 1948 στη Νέα Υόρκη όντας Αρχιεπίσκοπος της Ορθόδοξης Κοινότητας Βορείου και Νοτίου Αμερικής χάρη στην επιρροή της αμερικανικής κρατικής βούλησης, στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη τον Ιανουάριο 1949 με το ιδιωτικό αεροπλάνο του Αμερικανού Προέδρου Τρούμαν.

»Η Κυβέρνηση της Ουάσιγκτον χρησιμοποίησε τον Πατριάρχη που στρατολόγησε για να διχάσει τους Σοβιετικούς Ορθοδόξους και κατάφερε να κατακερματίσει θρησκευτικά τους Σλάβους μέχρι σήμερα.

»Η ουσία του θέματος είναι ο αγώνας για γεωπολιτικά οφέλη με το πρόσχημα της θρησκείας.

»Η δήλωση της “Τουρκικής Ορθόδοξης Εκκλησίας” σχετικά με την πρόσφατη ανάρτηση Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σημαντική.

»Το πρόβλημα είναι ότι μια Αρχή θρησκευτικής κοινότητας υπό τουρκική κυριαρχία ενεργεί ενάντια στη θέληση της Άγκυρας.

»Το κράτος μας έκανε ένα σοβαρό λάθος επιτρέποντας στον Αθηναγόρα, ο οποίος έλαβε την τουρκική υπηκοότητα βιαστικά στο αεροδρόμιο τον Ιανουάριο του 1949, να χρησιμοποιεί τον οικουμενικό τίτλο σύμφωνα με τα αμερικανικά συμφέροντα κατά τη διάρκεια της θητείας του μέχρι το 1972.

»Η στάση του Δημοκρατικού Κόμματος, που ήρθε στην εξουσία ένα χρόνο αργότερα, το 1950, επέτεινε το λάθος.

»Το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει επίσης λάβει σαφή θέση για το θέμα αυτό μέχρι σήμερα.

»Το λάθος συνεχίζεται, ανοιχτά και απροκάλυπτα».

  • Η απαξίωση ενός επιστημονικού κλάδου
    Εκπαιδευτικός
    Άνοιξαν τα σχολεία και για τους μαθητές. Εμείς «οι τεμπέληδες» καθηγητές είμαστε στην εργασία μας από τις 2/9 •μετά από δίμηνες διακοπές που ενοχλούν σοβαρά ένα μέρος του κοινωνικού συνόλου, το οποίο, ωστόσο, δεν ενοχλείται καθόλου από τον 1,5 μήνα...
  • Η ποθοπλάνταχτη ανία της κυρίας Μαίρης
    Εκπαιδευτικός
    Η κυρία Μαίρη είχε γενέθλια προχθές. Έγινε 44. Δηλαδή, αυτή φυσικά το γνωρίζει αυτό, οι άλλοι, όμως, νομίζουν ότι είναι 38. Ήταν ωραία η ατμόσφαιρα στο σπίτι. Τα παιδιά της, ο Κωστής και ο Νάσος, 10 και 8 ετών αντίστοιχα, αν και...
  • Η πολιτική των ανοιχτών συνόρων «ενισχύει» την ακροδεξιά
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Η πρωτιά του ακροδεξιού AfD στις εκλογές του γερμανικού κρατιδίου της Θουριγγίας και o ταυτόχρονoς καταποντισμός του σοσιαλδημοκρατικού SPD, αποτυπώνουν ανάγλυφα τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο φιλελεύθερο ευρωπαϊκό πολιτικό σύστημα. Η πολιτική των ανοικτών συνόρων και η ανεξέλεγκτη...