Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αρίσταρχος Γκρέκας
Αρχιμανδρίτης, Πανεπιστημιακός

Ο Ήλιος της δικαιοσύνης ανέτειλε για χάρη μας

Ο Ήλιος της δικαιοσύνης ανέτειλε για χάρη μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αρχιμανδρίτης Αρίσταρχος Γκρέκας, Εκκλησία της Ελλάδος, Θεοφάνεια, Ορθόδοξη Εκκλησία, Χριστιανισμός, Χριστιανοί,

Ο Θεός εντός του ιστορικού πλαισίου αποκαλύπτεται στον άνθρωπο για να του φανερώσει την αγάπη του. Οι Θεοφάνειες στην Παλαιά Διαθήκη ενισχύουν και καθοδηγούν τον λαό του Θεού.

Με αφορμή τη βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού γίνεται η φανέρωση της Αγίας Τριάδας, είναι μια Θεοφάνεια που συνδέεται με το βάπτισμα του Κυρίου.

Αποκαλύπτεται η Τριαδικότητα του Θεού στην ανθρωπότητα βεβαιώνοντας τη θεότητα του Ιησού, του ενανθρωπήσαντα Υιού και Λόγου του Θεού, με τη μαρτυρία «Ούτός εστιν ο Υιός μου ο αγαπητός, εν ω ευδόκησα».

Ο Πατέρας ευδοκεί και μαρτυρεί και το Πνεύμα το Άγιο «εν είδει περιστεράς» κατέβηκε επί του Χριστού, που βεβαιώνει την θεότητά του.

Αποκαλύπτεται το ακατάληπτο μυστήριο της Αγίας Τριάδας.

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις».

«Σήμερον η πλάνη κατήργηται, και οδόν ημίν σωτηρίας εργάζεται η του δεσπότου επέλευσις».

Από σήμερα καταργείται η πλάνη και ο ερχομός του Δεσπότη ετοιμάζει τον δρόμο της σωτηρίας μας.

Ο ερχομός του Δεσπότη Χριστού ανοίγει τον δρόμο για τον Παράδεισο, καθώς ο Ήλιος της δικαιοσύνης ανέτειλε για χάρη μας.

«Σήμερον ο παράδεισος ηνέωκται τοις ανθρώποις, και ο της δικαιοσύνης Ήλιος καταυγάζει ημίν».

«Σήμερον η ιερά και μεγαλόφωνος των Ορθοδόξων πανήγυρις αγάλλεται», όπου Δεσπότης σπεύδει να βαπτιστεί για να ανεβάσει ψηλά τον άνθρωπο και «και χορός αγίων εκκλησιάζει ημίν, και άγγελοι μετά ανθρώπων συνεορτάζουσι».

«Σήμερον λαμπαδοφεγγεί πάσα η κτίσις άνωθεν». Σήμερα φωτίζεται από τον ουρανό ολόκληρη η κτίση.

Σήμερα ευλογείται η κτίσης και σύμφωνα με τον Άγιο Ιππόλυτο Ρώμης γίνεται συμφιλίωση των ορατών με τα αόρατα, γεμίζουν με χαρά τα ουράνια τάγματα, θεραπεύονται τα επίγεια νοσήματα, γίνονται γνωστά τα ακατάληπτα, και συμφιλιώνονται τα διεστώτα.

Σήμερα οι πιστοί φωτίζονται με το θεϊκό φως.

Σήμερα οι πιστοί αγιάζονται και γνωρίζουν τον Τριαδικό Θεό σε μια σωτήρια πανήγυρι στην οποία συμμετέχει όλη η κτίση, τα επουράνια και τα επίγεια.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...