Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Κρίτων Βασιλικόπουλος
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Ο «Δούκας της Σπάρτης»…

Ο «Δούκας της Σπάρτης»…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κατερίνα Νοτοπούλου, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, Νικόλαος Γλίξμπουργκ, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Τον καιρό που είχαμε μοναρχία στην Ελλάδα, ο «διάδοχος» έπαιρνε τον τίτλο «Δούκας της Σπάρτης» (αν το μάθαιναν ο Λεωνίδας και οι 300 του και θα γκρεμίζονταν τα Ηλύσια Πεδία από τα γέλια).

Ευτυχώς ο πρωτόγονος, γελοίος και στην περίπτωση της Πατρίδας μας προδοτικός και εθνικά ολέθριος «θεσμός» ανήκει οριστικά στο μαύρο παρελθόν- σε αντίθεση με άλλες κοινωνίες όπως άλλωστε είδαμε μόλις χθες.

Εξακολουθούν όμως να επιβιώνουν ανάμεσά μας οι φορείς της «αριστοκρατικής» νοοτροπίας που γέννησε τον «θεσμό» και βρίσκεται στον αντίποδα του ελληνικού πνεύματος και των ελληνικών αξιών που συμπυκνώνονται στην ιερή λέξη Δημοκρατία.

Αυτή είναι άλλωστε η διαχρονική πολιτισμική σύγκρουση που χαρακτηρίζει τον νεοελληνικό κοινωνικό σχηματισμό, από την εποχή της Βαυαροκρατίας μέχρι την εποχή των «Γερούν-γερά».

Την κυρία Κατερίνα Νοτοπούλου δεν την γνωρίζω προσωπικά.

Δεν ανήκω στο κόμμα της και δεν συμφωνώ πλέον με πολλές από τις πολιτικές επιλογές του.

Ωστόσο παρακολουθώ την πολιτική της δράση και έχω άποψη για την συγκρότησή της και την ποιότητα της.

Νομίζω ότι αν η κυρία Νοτοπούλου «ενοχλεί» για κάτι, είναι κυρίως επειδή εκπέμπει πολιτική και ηθική καθαριότητα απέναντι στον βόρβορο που την στοχοποιεί.

Όσο για την φυλετική διάσταση της αθλιότητας, δεν νομίζω ότι αιφνιδιάστηκε κανείς από εμάς, σε όποιο κόμμα κι αν ανήκουμε.

Είπαμε, αυτή η πολιτισμική σύγκρουση έχει ιστορικό βάθος και θα έχει ακόμα μεγάλη διάρκεια.

Εδώ θα είμαστε, μέχρι την οριστική ίαση της κοινωνίας μας.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...