Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αντώνης Αντωνάκος
Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος

Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;

Ποιος πληρώνει τον βαρκάρη;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Goldman Sachs, Βλάντιμιρ Πούτιν, Γερμανία, Ηλεκτρικό Ρεύμα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Όλαφ Σολτς, Ρωσία, Τουρκία,

Δύο τρισεκατομμύρια (2.000.000.000.000) ευρώ!!! Το νούμερο είναι τόσο αστρονομικό, για τα κοινά μέτρα, που απαιτείται να το δει κανείς γραμμένο ολογράφως, να το διαβάσει και να το ξαναδιαβάσει, επιχειρώντας να συλλάβει το μέγεθος του.

Ακόμα και τότε όμως, αναλογιζόμενος ότι ο λογαριασμός αφορά το σύνολο των 500 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, δεν αισθάνεται ρίγη.

Απαιτείται να κάνει κάποιος την διαίρεση των 2 τρισ. με τα 500 εκ. για να αρχίσουν οι εφιάλτες. Και τα ρίγη.

Γιατί το αποτέλεσμα αυτής της διαίρεσης είναι 4.000€ κατά κεφαλήν, δηλαδή κατά Ευρωπαίο πολίτη ή 16.000€ για μια τετραμελή Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Το ποσό των δύο τρισ. θα απαιτηθεί να καταβάλουν, επιπλέον, -σύμφωνα με την Goldman Sachs– οι Ευρωπαίοι το 2023 για ηλεκτρικό ρεύμα.

Αν η εκτίμηση προερχόταν από κάποιον τυχαίο οικονομολόγο ή από κάποιον τυχάρπαστο πολιτικό θα την προσπερνούσαμε δίχως να δώσουμε καμία σημασία.

Όταν όμως η εκτίμηση αυτή προέρχεται από μία εκ των «τριών αδελφών» -που όταν στραβοκοιτάζουν μια οικονομία αυτή κρεβατώνεται- τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Παρ’ όλα αυτά η είδηση πέρασε στα ψιλά του έντυπου Τύπου –άλλωστε ποιος διαβάζει σήμερα- ενώ στον ηλεκτρονικό εξαφανίστηκε μέσα στα θέματα συγκλονιστικής προτεραιότητας.

Δηλαδή στην ανάγκη να πληροφορηθούμε με ποιους συνέφαγαν ο κάθε Ριρής και η κάθε Φούλα.

Ένα μικρό κτύπημα στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής –που παρέπεμπε στις εσωτερικές-οικονομικές σελίδες- δεν ήταν ικανό να επισημάνει το μέγεθος της καταιγίδας που περιμένει την Ευρώπη και τους κατοίκους της.

Γιατί αυτό που ζούμε μέχρι σήμερα είναι απλά το προανάκρουσμα της καταιγίδας.

Ο λογαριασμός που θα πληρώσουμε για τον περιορισμό της «Ρωσικής Αρκούδας» θα είναι ασήκωτος. Επ’ αυτού δεν χωρούν αμφιβολίες.

Εκεί που υπάρχουν λογικές απορίες –και αμφιβολίες- είναι το ερώτημα για την ταυτότητα του «βαρκάρη» που πληρώνουμε και θα πληρώνουμε.

Φταίει αποκλειστικά, ή έστω κυρίως, ο πρώην πράκτορας της KGB Βλαδίμηρος και η κάστα των Ρώσων ολιγαρχών, ή μήπως πρέπει να «σκάψουμε» βαθύτερα;

Σίγουρα δεν φταίνε οι λαοί της Ουκρανίας και της Ρωσίας ούτε φυσικά οι Ευρωπαίοι πολίτες.

Όπως δεν έφταιγαν και οι Ιρακινοί για τα υποτιθέμενα όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία υποτίθεται ότι κατασκεύαζε ο Σαντάμ και το οποία υποτίθεται ότι προκάλεσαν την επίθεση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου εναντίον του Ιράκ.

Όπως φυσικά δεν έφταιγαν και οι Λίβυοι για τα καμώματα του Καντάφι, αλλά οι Λίβυοι όπως και οι Ιρακινοί πλήρωσαν, πληρώνουν και θα εξακολουθήσουν να πληρώνουν το βαρύ λογαριασμό αίματος.

Ακούσαμε πρόσφατα τον «πρόθυμο» και «χλωμό» Καγκελάριο της Γερμανίας να «ευαγγελίζεται» την είσοδο στην Ε.Ε. των Δυτικών Βαλκανίων, της Μολδαβίας και της Γεωργίας! Με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος βέτο.

Ταυτοχρόνως διαβάζουμε ότι η Γερμανία και οι δορυφόροι της πιέζουν για την ένταξη της Τουρκίας στην «υπό ίδρυση Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα».

Έτσι δεν θα τους ζαλίζουμε κάθε φορά «με τα σύνορα της χώρας που είναι και σύνορα της Ε.Ε.» ούτε θα παρακαλάμε να επιβάλλουν κυρώσεις στην Τουρκία.

Στο κάτω-κάτω η Τουρκία δεν είναι Ρωσία και παρά τα αλυχτήματά της δεν μπορεί να αμφισβητήσει την κοσμοκρατορία των ΗΠΑ.

Τελικά δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε, οι «φόρου υποτελείς δημοκρατίες(;)» και οι «υπήκοοι» τους πληρώνουν τον βαρκάρη της κοσμοκρατορίας.

 • Η «λαγνεία» του Κέντρου και τα «σκόρπια»;
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Το αποτέλεσμα των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου κτύπησε ηχηρό καμπανάκι. Το πραγματικό μήνυμα των εκλογών καλύφθηκε από τον θόρυβο που έκανε ο θρίαμβος της ΝΔ με 40,56% έναντι μόλις 17,83% του ΣΥΡΙΖΑ. Υπό την καταλυτική επήρεια των εντυπώσεων δεν δόθηκε...
 • Οι ληστείες και τα φιλοδωρήματα
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Με «τυμπανοκρουσίες», εκνευριστικά επαναλαμβανόμενες, οι «εκδιδόμενες» –δαπάνες εμφανών αλλά και αφανών κρατικών ενισχύσεων- προβάλουν τις «αυξήσεις» που η «γενναιοδωρία» της κυβέρνησης προβλέπει για μισθωτούς ή συνταξιούχους. Αλλά η «γενναιοδωρία» αυτή θυμίζει το γνωστό λαϊκό απόφθεγμα: «να σε κάψω Γιάννη μου να...
 • «Ρωσικός Κόσμος»: Η απουσία ορθού λόγου διαμορφώνει σκοπίμως τυραννική πολιτική ορθότητα
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  «Why, what’s the matter, »That you have such a February face, »So full of frost, of storm and cloudiness?». Willian Shakespeare, Much ado about nothing, Don Pedro (act 5, scene 4) (Ακολουθούν σκέψεις ατάκτως ερριμμένες, αυστηρώς ακατάλληλες για όσους φέρουν παρωπίδες) Τα περισσότερα μέλη της...