Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν: Ένας δυτικός κόσμος δίχως Ορθό Λόγο δεν είναι δυτικός

Για την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν: Ένας δυτικός κόσμος δίχως Ορθό Λόγο δεν είναι δυτικός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Κίνα, Νάνσι Πελόσι, Ταϊβάν,

Η επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν ήταν μία αχρείαστη πρόκληση και την άποψη αυτή συμμερίζεται και το βαθύ αμερικανικό κράτος.

Η Ταϊβάν είναι Κίνα. Σε αυτήν κατέφυγε η εθνικιστική κινεζική κυβέρνηση μετά την επικράτηση των κομμουνιστών.

Επί δεκαετίες ολόκληρες το καθεστώς της Ταϊβάν ισχυριζόταν πως ήταν η νόμιμη κυβέρνηση όλης της Κίνας και το ίδιο από την πλευρά τους οι κομμουνιστές.

Δεν είναι τυχαίο που η επίσημη ονομασία της Ταϊβάν είναι «Δημοκρατία της Κίνας».

Η Ταϊβάν στην πραγματικότητα ήταν ένας αυτοδιοικούμενος θύλακας με χαρακτηριστικά ψευδοκράτους της κινεζικής αντιπολίτευσης.

Και να μη λησμονούμε ότι επί δεκαετίες ολόκληρες η Ταϊβάν είχε δικτατορικό καθεστώς.

Βεβαίως η διεθνής κοινότητα αναγνωρίζει ως μοναδική κυβέρνηση της Κίνας την κομμουνιστική.

Και οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τους κομμουνιστές ως επίσημη κυβέρνηση όπως επίσης αναγνωρίζουν την Ταϊβάν ως έδαφος της Κίνας.

Η Ταϊβάν είναι εσωτερικό ζήτημα της Κίνας.

Ίσως κάποιοι να έχουν διαφορετική άποψη, ωστόσο, όσοι υποστηρίζουν μία ανεξάρτητη Ταϊβάν οφείλουν να κοιτάνε τον μεγάλο χάρτη, τον πόλεμο στην Ουκρανία που θα μπορούσε να εξελιχτεί σε παγκόσμιος και όλες τις κρίσεις που μας ταλανίζουν (υγειονομική, ενεργειακή, επισιτιστική, κλιματική, όλες αυτές μαζί οικονομική) και να μας πουν ευθέως εάν επιδιώκουν να ανατινάξουν τον πλανήτη επειδή έτσι «γουστάρουν».

Ένας δυτικός κόσμος δίχως Ορθό Λόγο δεν είναι δυτικός.

Απέχουμε ένα «κλικ» από το ολοκαύτωμα και καμία Πελόζι δεν μπορεί να παίζει παιχνίδια πάνω σε δισεκατομμύρια ζωές.

Αν φοβούνται την Κίνα, μία αυτοκρατορία χιλιάδων ετών, καλά κάνουν, κι εγώ τη φοβάμαι, αλλά οφείλουν να ξέρουν ότι οι αρχαίοι πολιτισμοί δεν «μασάνε» από «καουμπόηδες».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διατηρήσουν την κυριαρχία τους μόνο ως συνέχεια του ελληνικού πολιτισμού, μια ιδεολογία που ισχυρές αμερικανικές ελίτ την κατανοούν, την ασπάζονται και την υπερασπίζονται.

Δίχως την Ελλάδα στην ψυχή και στον νου τους, δίχως την Ελλάδα πυξίδα, γιατί ως Ελλάδα ιδρύθηκαν οι ΗΠΑ, θα έχουν την κατάληξη της Ρώμης.

Η Κίνα όμως, ας το θυμούνται όλοι αυτό, ποτέ δεν κατέρρευσε. Είναι η μοναδική αιώνια αυτοκρατορία.

Προφανώς δεν είμαι με την Κίνα, όπως δεν είμαι ούτε με τη Ρωσία, ούτε με το Ιράν, ούτε με κανέναν ανατολίτη δεσπότη, είμαι Δύση αλλά δεν είμαι καουμπόης.

 • Θα μετράνε «ψήφο-ψήφο τον καημό τους»…
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Καθώς μπήκαμε στην τελική ευθεία για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές οι εταιρείες δημοσκοπήσεων ανασκουμπώθηκαν κάνοντας «χρυσές δουλειές». Υπάρχει «πολύ ψωμί», στην κυριολεξία, καθώς μεσολαβεί ένα κρίσιμο τελευταίο εξάμηνο, αν οι εκλογές γίνουν νωρίς την Άνοιξη, ή ένα 9μηνο αν εξαντληθεί...
 • ΗΠΑ και Κίνα οι δύο παγκόσμιες δυνάμεις – Η ΕΕ στη «β΄ εθνική»
  Δημοσιογράφος, Συγγραφέας
  Με τις θερμοκρασίες να υποχωρούν, καθώς πλησιάζουν οι χειμερινοί μήνες, το μόνο που έλειπε στην Ευρώπη ήταν οι εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2, στη Βαλτική θάλασσα. Οι εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τώρα...
 • Σταθερότητα-κανονικότητα και άλλα «αφηγήματα»
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Γίνεται πολύς λόγος για την επάνοδο στην κανονικότητα και για την ανάγκη σταθερότητας. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για σημαντικές παραμέτρους της ομαλότητας και της ασφάλειας. Μόνο που οι λέξεις, όταν δεν προσδιορίζεται με ακρίβεια το νόημά τους, χάνουν την αξία τους. Οι λέξεις, όταν...