Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

Τρόμος ο Δένδιας στην Τουρκία – Η «Milliyet» σε υστερία τον κατηγορεί ότι είναι «αντιτούρκ» για να γίνει πρωθυπουργός

Τρόμος ο Δένδιας στην Τουρκία – Η «Milliyet» σε υστερία τον κατηγορεί ότι είναι «αντιτούρκ» για να γίνει πρωθυπουργός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Milliyet, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Δένδιας, Τουρκία, Υπουργείο Εξωτερικών,

Μεγάλο «νταλκά*» έχουν οι Τούρκοι με τον Νίκο Δένδια. Τρώνες «φρίκες» συνεχόμενες, μην μπορώντας να ξεχάσουν τόσο την αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ στην Άγκυρα όσο και τα άλλα «χουνέρια**» που τους έχει κάνει, είτε στη Λιβύη, είτε στα Βαλκάνια, είτε με τους δυτικούς συμμάχους κι άλλα (που δεν γράφονται). Οι Τούρκοι ακούνε Δένδια και… γρυλίζουν με την ουρά στα σκέλια.

Στον χορό της αντιδενδιακής υστερίας μπήκε και ο τουρκικός Τύπος, κάτι φυλλάδες χαμηλού αναγνωστικού περιεχομένου αλλά πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη και σε ποιους απευθύνονται.

Και ο τουρκικός Τύπος «χτύπησε» με τη «ναυαρχίδα» των κεμαλικών, την περιβόητη «Milliyet».

Να σημειωθεί ότι υστερικοί ελληνοφοβικοί στην Τουρκία δεν είναι μόνο οι ισλαμιστές, περισσότερο είναι οι κεμαλικοί.

Η περιβόητη «Milliyet» κατέφυγε σε έναν αντιδενδιακό λίβελο, που τον υπογράφει ο Οζάι Σεντίρ (για όποιον ενδιαφέρεται να του γράψει τη γνώμη του: ozay.sendir@milliyet.com.tr), υπό τον τίτλο «Ο άνθρωπος που ρίσκαρε με πόλεμο με την Τουρκία για να γίνει πρωθυπουργός – Λέγεται Νίκος Δένδιας».

Προσοχή «σκεπτικό» η τουρκική προπαγάνδα:

Ο Δένδιας, σύμφωνα με τους Τούρκους, θέλει να γίνει πρωθυπουργός και γι’ αυτό «τσαμπουκαλεύεται***» στην Τουρκία.

Προφανώς, θα ήθελαν να «σπείρουν δαιμόνια» στο Μέγαρο Μαξίμου (κλασική κουτοπονηριά) αλλά και να στείλουν το μήνυμα ότι ο Νίκος Δένδιας δεν υπηρετεί την πατρίδα του αλλά τις προσωπικές του φιλοδοξίες.

Φτηνός και ρηχός «συνδικαλισμός». Οι Τούρκοι προπαγανδιστές νομίζουν ότι όλα τα αναγνωστικά κοινά του κόσμου, μαζί και οι Πρεσβείες που τους αποδελτιώνουν, είναι στο ίδιο αποχαυνωμένο επίπεδο με τον λαό τους.

Το τουρκικό παραλήρημα ξεκινά με το βιογραφικό του Νίκου Δένδια, ποιος είναι, πόσα και ποια υπουργεία έχει αναλάβει στον πολιτικό του βίο.

Ύστερα, σύμφωνα πάντα με τον Τούρκο λιβελογράφο, ο Νίκος Δένδιας «υπέστη ξυλοδαρμό» στο ελληνικό κοινοβούλιο από τον νεοναζί Ηλία Κασιδιάρη.

Ο Οζάι Σεντίρ δεν μπορεί να κρύψει την ετεροχρονισμένη χαρά -και θαυμασμό- του για τον νεοναζί που «έδειρε» τον Δένδια, τον Δένδια που τολμά και σηκώνει ανάστημα στην Τουρκία:

«Αυτό που θυμόμαστε περισσότερο από την υπουργία του ήταν ο ξυλοδαρμός που δέχτηκε στο ελληνικό κοινοβούλιο.

»Κατά την ομιλία του, ο βουλευτής της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής Κασιδιάρης προειδοποίησε τον Δένδια που περνούσε [από μπροστά του].

»Όταν ο Δένδιας απάντησε, δέχτηκε ένα καλό ξυλοδαρμό στη βουλή του».

Υπενθυμίζουμε ότι ο θρασύδειλος Ηλίας Κασιδιάρης δεν χτύπησε ποτέ τον Νίκο Δένδια.

Του επιτέθηκε λεκτικά, με πεζοδρομιακό ύφος. Τότε ο Δένδιας γύρισε και του ζήτησε τον λόγο.

Ξύλο πάντως δεν έπεσε. Ούτε ο Δένδιας έδειρε τον Κασιδιάρη.

Εδώ όμως δεν έχει τόση σημασία η αλήθεια αλλά η χαρά του Τούρκου, της «κοσμικής» τάχα «Milliyet», επειδή δήθεν ένας ψυχάκιας νεοναζί έδειρε τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας.

Αλήθεια, οι Αμερικανοί τα βλέπουν αυτά τα δημοσιεύματα;

Οι σύμμαχοί μας οι Ισραηλινοί τα λαμβάνουν υπόψη τους;

Για να μην νομίζουν ότι οι κεμαλικοί, που περιμένουν στη σειρά να κυβερνήσουν την Τουρκία, πως είναι τίποτα «δυτικοί» άνθρωποι. Το ίδιο φασίστες με τον Ερντογάν είναι.

Απλά, ο Ερντογάν εξελίχτηκε σε νεο-οθωμανός εθνοϊσλαμιστής και ισλαμοφασίστας, οι άλλοι είναι σκέτο φασίστες.

Η τουρκική φυλλάδα, που θεωρείται από τις «σοβαρές», κατηγορεί τον Νίκο Δένδια ότι ως υπουργός Εξωτερικών «φλερτάρει» με την ακροδεξιά «και πιστεύει ότι ο δρόμος προς αυτό είναι μέσα από το να είναι αντιτουρκικός».

Η «Milliyet» εάν θέλει να ανησυχήσει έχουμε καλύτερο να της πούμε.

Ο Νίκος Δένδιας δεν έκρυψε ποτέ ότι είναι θαυμαστής του Ελευθερίου Βενιζέλου. Ποιας περιόδου; Ας μην θελήσουν οι Τούρκοι να το διαπιστώσουν.

Ο Δένδιας, συνεχίζει η «Milliyet», «είναι τόσο ασυνεπής άνθρωπος που στην ίδια πρόταση μπορεί να πει ότι δεν πρέπει να έρχονται πρόσφυγες στην Ελλάδα από την Τουρκία, αλλά ότι η Τουρκία δεν πρέπει να χτίζει οικισμούς στη Συρία για πρόσφυγες.

»Το μόνο του όνειρο είναι να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας».

Δηλαδή, ο Νίκος Δένδιας αντιτίθεται στην εθνοκάθαρση εις βάρος των Κούρδων στη βόρεια Συρία, στον εκτοπισμό από τις εστίες τους και στη δημογραφική αλλαγή που διαπράττει η κατοχική Τουρκία, στα υπό τον έλεγχό της συριακά εδάφη, για να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας;

Βέβαια, αυτό που δεν «χωνεύουν» με τίποτα είναι «το σόου που έκανε στην Άγκυρα παραβιάζοντας τους διπλωματικούς κανόνες», το οποίο «είναι μέρος αυτού και το καύχημα του παντού ότι, “η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας”».

Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας. Δεν το λέει ο Δένδιας, όλη η οικουμένη το αναγνωρίζει.

Μήπως η δημοκρατία εφευρέθηκε από τους Τούρκους στη διαδρομή καθώς μας έρχονταν «καβάλα» σε γαϊδούρια από τη Μογγολία;

Και το παραλήρημα συνεχίζεται με τις γνωστές τουρκικές «αναγνώσεις» της Συνθήκης της Λωζάνης κλπ, που δεν υπάρχει λόγος να τις σχολιάσουμε επειδή εάν το κάνουμε παραβιάζουμε κάθε λογική.

Οι Τούρκοι ένα πράγμα ας συγκρατήσουν κι αρκεί:

Ποιας περιόδου «Βενιζέλος» θα ήθελαν να είναι ο Δένδιας;

Μπορεί να είναι και των δύο με μεγάλη επιτυχία.

Ας προσέξουν λοιπόν ποιον «Βενιζέλο» θα του βγάλουν… Κι αυτή τη φορά δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη. Τώρα γνωρίζουμε…

Οι τουρκικές λέξεις του άρθρου:

*νταλκάς: καημός.
**χουνέρι: πάθημα.
***τσαμπουκάς: καβγάς.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...