Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Ο Πρέσβυς
Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά

Αμετανόητος διασπορέας ψευδών ειδήσεων για τον Δένδια ο «ΒΗΜΑτοδότης» – Δείτε τι έγραψε

Αμετανόητος διασπορέας ψευδών ειδήσεων για τον Δένδια ο «ΒΗΜΑτοδότης» – Δείτε τι έγραψε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εφημερίδα Το ΒΗΜΑ της Κυριακής, Νίκος Δένδιας, Υπουργείο Εξωτερικών,

Δεν μας τα λέει καλά ο «ΒΗΜΑτοδότης», του κυριακάτικου ΒΗΜΑτος, ο οποίος για δεύτερη φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, διέσπειρε ανερυθρίαστα ψευδείς ειδήσεις για τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια. Η πρώτη ήταν αρχές Απριλίου, αναφορικά με την Ουκρανία και παρά εκείνο τον διασυρμό της, η πάλαι ποτέ «έγκριτη στήλη» επανήλθε, σαν να μην πήρε το μάθημά της.

Αυτή τη φορά η «μανιακή» πένα σκαρφίστηκε λιβελλογράφημα με αφορμή τον θάνατο του Ευάγγελου Κωφού, κορυφαίου ιστορικού «και επί 33 χρόνια στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών για τα ζητήματα της Βαλκανικής», όπως έγραψε.

Ο «ΒΗΜΑτοδότης», που μάλλον έχει ισχυρές πηγές στα γραφεία τελετών, εγκάλεσε το υπουργείο Εξωτερικών ότι «δεν απέστειλε στεφάνι στην κηδεία του Κωφού» και προσωπικά τον υπουργό Εξωτερικών ότι, «ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας δεν έκανε ούτε μία ανάρτηση για την εν λόγω απώλεια».

Εδώ όμως η αλήθεια έρχεται για μία ακόμη φορά να απαντήσει με ηχηρό ράπισμα αφού και το υπουργείο Εξωτερικών έκανε ανάρτηση και την αναπαρήγαγε ο Νίκος Δένδιας την Πέμπτη 28 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εξωτερικών έγραψε σε νήμα στον λογαριασμό του στο Twitter:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του Ευάγγελου Κωφού, ο οποίος πέρα από διακεκριμένος ιστορικός και συγγραφέας επιστημονικών μελετών, υπήρξε για δεκαετίες εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Εξωτερικών για Βαλκανικά θέματα (1/2).

»Από τη θέση του αυτή, συνεργάστηκε με γενεές διπλωματών.

»Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του (2/2)».

Είναι βέβαιο ότι η μανιακή πένα του «ΒΗΜΑτοδότη» εάν έκανε τον κόπο να είναι ελάχιστα παρατηρητική, έστω να ελέγξει την κακία της, θα είχε δει τα tweet και τα retweet που ψευδέστατα είπε στους αναγνώστες της ότι δεν έγιναν.

Αλλά, όπως φαίνεται, τον «ΒΗΜΑτοδότη» δεν τον απασχολεί η κριτική αλλά η λασπολογία, υποκινούμενος προφανώς από κάποια εμπάθεια, θυσιάζοντας στον βωμό της την όποια αξιοπιστία του.

Η διασπορά ψευδών ειδήσεων επιστρέφει πάντα σε εκείνον που την κάνει.

Και δεν θέλει πολλά τέτοια ώστε ένας ιστορικός τίτλος να καταντήσει φυλλάδα.

Κίτρινη ή ροζ, η απόχρωση είναι επιλογή της διεύθυνσής της, αλλά σίγουρα φυλλάδα.

Κρίμα επειδή σε μία δύσκολη εποχή χρειαζόμαστε περισσότερη αξιοπιστία. Ίσως αυτή να μην είναι προτεραιότητα της εν λόγω στήλης.

 • Τρόμος ο Δένδιας στην Τουρκία – Η «Milliyet» σε υστερία τον κατηγορεί ότι είναι «αντιτούρκ» για να γίνει πρωθυπουργός
  Διπλωματικά και Παραδιπλωματικά
  Μεγάλο «νταλκά*» έχουν οι Τούρκοι με τον Νίκο Δένδια. Τρώνες «φρίκες» συνεχόμενες, μην μπορώντας να ξεχάσουν τόσο την αντιπαράθεση με τον Μεβλούτ στην Άγκυρα όσο και τα άλλα «χουνέρια**» που τους έχει κάνει, είτε στη Λιβύη, είτε στα Βαλκάνια, είτε...
 • Οι αποτυχίες του Ιλαρίωνα του «ρωσικού κόσμου» που θέλει Εκκλησία της «Μακεδονίας»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Giuseppe Verdi, La Traviata: Act III. "Addio, del passato bei sogni ridenti" Addio, del passato Bei sogni ridenti Le rose del volto Già sono pallenti Ο γράφων ομολογεί, σχεδόν με συντριβή ψυχής, ότι δεν αισθάνεται κάποια ιδιαίτερη έλξη για το λυρικό μελόδραμα, εξαιρουμένων κάποιων, μετρημένων...
 • Κακόγουστη «όπερα Μπούφα» η δήθεν ανεξαρτητοποίηση της φιλορωσικής Εκκλησίας Ουκρανίας από τη Μόσχα
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  «G. Verdi, RIGOLETTO Ch'hai di nuovo, buffon? Che dell'usato Più noioso voi siete». Επί του πιεστηρίου, όπως έλεγαν παλιά όταν πρόκυπτε κάποια έκτακτη είδηση ενώ το φύλλο της εφημερίδας είχε ήδη σταλεί στους λινοτύπες. Επί του πιεστηρίου, λοιπόν, για τις αποφάσεις της Συνόδου της Μητροπόλεως...