Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανία
Αντώνης Αντωνάκος
Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος

«Εργολάβοι κατεδαφίσεων» στο Ασφαλιστικό Σύστημα

«Εργολάβοι κατεδαφίσεων» στο Ασφαλιστικό Σύστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ασφαλιστικά Ταμεία, Ασφαλιστικές Εισφορές, ΕΝΦΙΑ, Κώστας Σημίτης, Τάσος Γιαννίτσης, ΦΠΑ,

Φαίνεται ότι ορισμένοι έχουν αναλάβει εργολαβικά την τελική κατεδάφιση του Ασφαλιστικού Συστήματος (ΑΣ).

Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή και η συχνότητα με την οποία επανέρχονται σε υποδείξεις-συστάσεις προς την κυβέρνηση να «περιποιηθεί» έτι περαιτέρω το ΑΣ. Κεντρική θέση σε αυτή την «μάχη για την ανάπτυξη και το δίκαιο» έχει αναλάβει η «Κ».

Στο κύριο άρθρο της (3-2-22) αφού επικροτεί την κυβέρνηση που: «ορθώς επέλεξε τη μείωση των φορολογικών βαρών ως κεντρική επιλογή» τονίζει ότι «ήταν σημαντικό να ελαφρύνει τη θέση των ιδιοκτητών ακινήτων» αφού φαίνεται ότι κατά την γνώμη της οι ιδιοκτήτες ήταν αυτοί που «υπερφορολογήθηκαν και επωμίστηκαν δυσανάλογα το κόστος της κρίσης».

Είναι φανερό βέβαια ότι δεν πρόκειται για τον ΕΝΦΙΑ που, κακώς, πλήρωναν και θα πληρώνουν -με μικρές διαφοροποιήσεις- οι ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος αλλά για τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Για τους ίδιους στους οποίους δόθηκε πρόσφατα η δυνατότητα να μεταβιβάσουν αφορολόγητα στα παιδιά και τα εγγόνια τους περιουσίες πολλών εκατομμυρίων.

Περιουσία που σε πολλές περιπτώσεις αποκτήθηκε -πριν η αξία της γης, σε ορισμένες περιοχές, εκτοξευθεί στο διάστημα- εντελώς ή σχεδόν αφορολόγητα.

Κανένας δεν διαφωνεί ότι ο κύριος στόχος οφείλει να είναι η «ενίσχυση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας». Όμως είναι εντελώς παράλογο και αντικοινωνικό να προτείνεται, ως βασική λύση, η «περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών» αφού και αυτή η προτεινόμενη λύση κυρίως προς όφελος των εργοδοτών θα λειτουργήσει άμεσα, ενώ μακροπρόθεσμα σε βάρος των ίδιων των εργαζομένων.

Καταλήγοντας το κύριο άρθρο της «Κ» συνιστά-υποδεικνύει στην κυβέρνηση αλλά και στα άλλα κόμματα να αποφύγουν τις «εύκολες λύσεις» και τον «ανταγωνισμό παροχών».

Είναι σαφές ποιες εννοεί «εύκολες λύσεις» και υπέρ ποίων ο «ανταγωνισμός των παροχών» πρέπει να αποφευχθεί.

Υπέρ των μισθωτών, των συνταξιούχων και των μικρομεσαίων εν γένει.

Ενώ η απόφαση που έδωσε την δυνατότητα να μεταφέρουν αφορολόγητα 3,2 εκ. ευρώ γονείς και παππούδες σε κάθε παιδί ήταν «δύσκολη»!

Επανέρχεται όμως η «Κ» (12/3/22), προβάλλοντας πρωτοσέλιδα υπό τον τίτλο «Ο συνδυασμός για την αύξηση εισοδήματος» και υπότιτλο «Οι εισφορές το ”κλειδί”», την πρόταση του ΙΟΒΕ για νέες περικοπές των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με το ίδρυμα «Ένας συνδυασμός λελογισμένης αύξησης του κατώτατου μισθού και μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε πραγματική αύξηση του εισοδήματος»!!!

«Τυχεροί» οι εργαζόμενοι αν υιοθετηθούν οι συστάσεις-υποδείξεις της «Κ» και του ΙΟΒΕ θα απολαύσουν «ακόμη και πραγματική αύξηση του εισοδήματος» τους!!!

Όλα αυτά την ώρα που η ίδια η «Κ» (3/2/21) μας πληροφορούσε ότι είμαστε «πρωταθλητές» στην κλοπή ΦΠΑ στην Ευρώπη με 5,3 δισ. το 2019 και ότι αν την μειώναμε στο επίπεδο της Πορτογαλίας (7,9% του ΑΕΠ) θα εισέρρεαν στα ταμεία άλλα 3,7 δισ. ποσό που ισοδυναμεί με το 60% των δαπανών για την παιδεία και με το 100% των αμυντικών δαπανών.

Βεβαίως δεν είναι μόνο η κλοπή ΦΠΑ αλλά και η «κλοπή» ασφαλιστικών εισφορών που ναρκοθετεί την εμπιστοσύνη στην Πολιτεία και τις αποφάσεις της.

Άλλωστε και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα ταμεία ξεπέρασαν τα 41 δισ. στο τέλος του 2021.

Είχε προηγηθεί βεβαίως ο σύγχρονος «Επιμηθέας» του ΑΣ.

Δημοσίευμα της «Κ» (12/2/21) μας πληροφορούσε επικαλούμενη τον κύριο Τάσο Γιανίτση, ότι «Οι δαπάνες για συντάξεις» είναι «τροχοπέδη στην ανάπτυξη»!!!

Αυτά από τον υπουργό του κυρίου Σημίτη που αφού εγκατέλειψε το σκάφος του ΑΣ «διέφυγε» στο ΥΠΕΞ.

 • Ποιος έντιμος Έλληνας τους πιστεύει πλέον;
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Στα Τέμπη χάθηκαν άδικα 57 ανθρώπινες ζωές. Για να βρούμε άλλο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ελλάδα πρέπει να ανατρέξουμε σε εκείνο του 1972. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι για 51 ολόκληρα χρόνια οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ-εργαζόμενοι στον ΚΡΑΤΙΚΟ ΟΣΕ προσέφεραν στην Πατρίδα και στην...
 • Οι «εξαρτημένες ελίτ» και η «προστασία» τους
  Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
  Ο Sbigniew Brzezinski –πρώην σύμβουλος ασφαλείας Προέδρου των ΗΠΑ (1977-1981) και καθηγητής στο Johns Hopkins- στο βιβλίο του «Η Μεγάλη Σκακιέρα» (ΗΜΣ) διατυπώνει, με ανατριχιαστική ωμότητα, τους στόχους, τα μέσα και τις μεθόδους που πρέπει –κατά την άποψή του- να...
 • Ρωσική Εκκλησία: Εμείς (οι Ρώσοι) και το Ισλάμ εναντίον της «αντίχριστης Δύσεως»
  Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
  Το βαπόρι απ’ την Περσία πιάστηκε στην Κορινθία Τόνοι έντεκα γεμάτο με χασίσι μυρωδάτο Τώρα κλαίν’ όλα τ’ αλάνια που θα μείνουνε χαρμάνια. Μουσική και στίχοι Βασίλης Τσιτσάνης Συχνά οι πολιτιστικές ανταλλαγές θεωρούνται μάλλον προοδευτικές, αν και αυτές δεν περιέχουν κάποια συγκεκριμένη εγγενή πολιτική κοσμοαντίληψη ή οδηγούν...