Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Κρίτων Βασιλικόπουλος
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Καλό θα ήταν να μην εκστρατεύσει η Ελλάδα στο Σαχέλ αλλά με το κατάλληλο «αντίτιμο» τότε «ναι»

Καλό θα ήταν να μην εκστρατεύσει η Ελλάδα στο Σαχέλ αλλά με το κατάλληλο «αντίτιμο» τότε «ναι»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Προοδευτική Συμμαχία, ΣΥΡΙΖΑ,

Μαθαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ψηφίσει την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία διότι, λέει, δεν δεσμεύεται η χώρα του Μακρόν και του Ζινεντίν Ζιντάν ότι θα στείλει τη Λεγεώνα των Ξένων σε περίπτωση που ΘΑ αμφισβητηθούν υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ και διότι μπορεί να μας ζητήσουν οι πουρκουάδες να εκστρατεύσουμε στο Σαχέλ κι αυτά είναι άτιμα πράματα, ιμπεριαλιστικά.

Να πούμε λοιπόν δύο λόγια γι’ αυτές τις… σημαντικές αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρώτον, η υφαλοκρηπίδα και η ΑΟΖ είναι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ θέματα «προς επίλυση» με βάση το Διεθνές Δίκαιο-για να είμαι δίκαιος η υφαλοκρηπίδα είναι θέμα σύμφωνα με όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.

Θα είχε ενδιαφέρον, προτού να απαιτεί «δεσμεύσεις» από τον Μακρόν, να μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ποια είναι η δική του θέση για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, γιατί πολλά ακούμε από διάφορα στελέχη του και δεν είναι όλα στην ίδια «γραμμή»…

Δεύτερον, πράγματι καλό θα είναι να μην εκστρατεύσει η Ελλάδα στο Σαχέλ.

Αλλά αν το «αντίτιμο» για να αποκτήσουμε οπλικά συστήματα που είναι game changer στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο είναι να συνδράμουμε τον γαλλικό ιμπεριαλισμό, λυπάμαι για τον κυνισμό μου, αλλά κάνω την καρδιά μου πέτρα και λέω ναι.

Όπως την έκανε πέτρα ο ΣΥΡΙΖΑ όταν μετέτρεψε όλη την Ελλάδα σε αμερικανική βάση -εκτός αν πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα αμερικανικά drones πετάνε για να επιτηρούν τις δασικές πυρκαγιές.

Από αυτό το νέο «επεισόδιο», το μόνο σοβαρό πολιτικό συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε ένα θέμα μεγάλης εθνικής σημασίας στην θέση της μειοψηφίας και βάζει ένα ακόμα «αυτογκόλ».

Και το κάνει ενώ ο ίδιος ως κυβέρνηση, όπως αποκάλυψε ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, είχε φτάσει πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Μακρόν για την προμήθεια γαλλικών πολεμικών πλοίων-και Μπελχάρα. Και η συμφωνία χάλασε γιατί δεν την ενέκρινε η… Μέρκελ!

Ναι, αυτή που κάποτε της λέγαμε «go back» και πριν από λίγες μέρες της πλέξαμε το εγκώμιο…

Συμπέρασμα: άστα να πάνε.

  • Ο ένοχος της 21ης Απριλίου 1967
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    ”Αν με ρωτήσεις εμένα, η πιο βάσιμη κριτική που κάνω στον Καραμανλή είναι ότι δεν έπρεπε να φύγει εκείνη την ώρα. Αν δεν έφευγε και έμενε αρχηγός της Δεξιάς, δεν θα γινόταν η δικτατορία.”* Επιτέλους, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, αποκαλύφθηκε...
  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...