Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Κρίτων Βασιλικόπουλος
Ανεξάρτητος Αρθρογράφος

Οι «αποδείξεις» του Ιάσονα είναι ένα βίντεο της τουρκικής ακτοφυλακής

Οι «αποδείξεις» του Ιάσονα είναι ένα βίντεο της τουρκικής ακτοφυλακής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λαθρομετανάστες, Λιμενικό Σώμα, Μετανάστες, Πρόσφυγες,

Στην «ΑΥΓΗ» δημοσιεύεται «καυστική απάντηση» του διάσημου πλέον διασώστη Αποστολόπουλου στους επικριτές του, η οποία είναι «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα ξένων μέσων» σύμφωνα με τα οποία το Λιμενικό διαπράττει «απόπειρες ανθρωποκτονίας, απαγωγές, βασανιστήρια, άρνηση διάσωσης και έκθεση σε κίνδυνο κατά συρροή».

Τα «αποκαλυπτικά δημοσιεύματα» (πληθυντικός) είναι ΕΝΑ βίντεο του ΒΒC.

Το βίντεο έχει διάρκεια 4.51”.

Από τα σχεδόν πέντε λεπτά του βίντεο, το Λιμενικό «εμφανίζεται» συνολικά σε λιγότερα από είκοσι δευτερόλεπτα, σε δύο κυρίως πλάνα.

Στο πρώτο πλάνο, φαίνεται η εικόνα ενός σκάφους του Λιμενικού το οποίο φαίνεται να προσπαθεί να εμποδίσει μια βάρκα να το προσεγγίσει, ρίχνοντας μάλιστα προειδοποιητικές βολές στη θάλασσα.

Βλέπουμε δηλαδή δύο μόνο σκάφη.

Θα περίμενε κανείς να δούμε και την κατάληξη του επεισοδίου, αλλά δεν συμβαίνει αυτό.

Η εικόνα «κόβεται» και εμφανίζεται μια Ελληνίδα δικηγόρος, μέλος της ΜΚΟ «Legal Center Lesvos», η οποία εξαπολύει ένα βαρύ «κατηγορητήριο» για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κλπ.

Μόνο που την ώρα που μιλά η κυρία δικηγόρος, εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπττα ένα πλάνο που είναι προφανώς η κατάληξη του επεισοδίου που το BBC άφησε στη μέση.

Στο πλάνο αυτό εμφανίζεται ένα τρίτο σκάφος το οποίο έχει δέσει τη βάρκα των προσφύγων και την ρυμουλκεί.

Τα διακριτικά αυτού του τρίτου σκάφους καλύπτονται από το BBC με «μωσαΐκό» -γιατί άραγε;

Και πάνω σε αυτό το τρίτο σκάφος φαίνονται καθαρά άντρες με ομοιόμορφο ντύσιμο, στολές, από τους οποίους ένας τουλάχιστον φαίνεται επίσης καθαρά να κρατά όπλο και να το έχει στραμμένο προς την κατεύθυνση του σκάφους του δικού μας Λιμενικού, από το οποίο νωρίτερα είδαμε όντως προειδοποιητικές βολές.

Σημειωτέον ότι το ρεπορταζ του BBC που επικαλείται ο διάσημος πλέον διασώστης και προβάλλει ως «απόδειξη των ελληνικών εγκλημάτων» η «ΑΥΓΗ», εμφανίζει δύο φορές την διευκρίνηση «Cretid: ΤURKISH Coast Guard».

Οι «αποδείξεις» δηλαδή είναι ΕΝΑ βίντεο της… τουρκικής ακτοφυλακής!

Αλλά υπάρχουν και «μαρτυρίες», δύο συγκεκριμένα, για τις οποίες όμως δυστυχώς το έγκυρο BBC δεν μας πληροφορεί ούτε για τον χρόνο που ελήφθησαν, ούτε-κυρίως- για τον ΤΟΠΟ…

Η μία αφορά προφανώς το ίδιο επεισόδιο με τα τρία όπως πλέον γνωρίζουμε σκάφη και τοποθετείται στην Κω στις 10 Ιουνίου 2021.

Εμφανίζεται κάποιος «Τζίντα» από την Νιγηρία, ο οποίος, σύμφωνα με τον Άγγλο δημοσιογράφο έχει τραβήξει με το «υπερσύγχρονο κινητό του» εικόνες που δείχνουν σκάφος του Λιμενικού (το ίδιο που έριξε τις προειδοποιητικές βολές) να επιχειρεί να εμποδίσει το σκάφος με τους πρόσφυγες κάνοντας κυκλικές κινήσεις που δημιουργούν κυματισμό.

Ακούμε ότι στη διάρκεια των ελιγμών, κάποιος φωνάξε στα αγγλικά ότι «ούτε νερό δεν θα σας δώσουμε».

Αλλά η προσεκτική παρατήρηση της αφρικανικής προφοράς οδηγεί εύκολα στο συμπέρασμα ότι τη φράση δεν την ακούμε «πρωτογενώς» από κάποιον Έλληνα που επιβαίνει στο σκάφος του Λιμενικού, αλλά από τον «Τζίντα».

Πρόκειται λοιπόν για τον ισχυρισμό κάποιου «Τζίντα» ο οποίος συνεντευξιάζεται από την Τουρκία.

Ο οποίος «Τζίντα» συνεχίζει λέγοντας ότι όταν τους ρώτησαν (προφανώς από το σκάφος του Λιμενικού) γιατί δεν πήραν βίζα, η απάντηση ήταν ότι «έφυγαν παράνομα από την Νιγηρία λόγω του πολέμου».

Όμως κανένας «πόλεμος» δεν υπάρχει στην Νιγηρία.

Αυτό που υπάρχει είναι η τρομοκρατική δράση της Μπόκο Χαράμ, μιας οργάνωσης ισλαμιστών που σφάζουν σε μια περιοχή της χώρας όποιον διαφωνεί μαζί τους και κυρίως τους Χριστιανούς.

Άραγε ο «Τζίντα» και οι Νιγηριανοί συνεπιβάτες του στη βάρκα ήταν Χριστιανοί;

Αν ήταν, περίεργο που δεν είπαν αυτό ως απάντηση απευθυνόμενοι σε Έλληνες…

Ακολουθεί η «μαρτυρία» μιας «Νάζμα» από την Συρία, η οποία «καταγγέλει» ότι στις 27 Ιουλίου 2020 της «απέσπασαν το παιδί από τα χέρια με παράξενο τρόπο». Τίποτε άλλο συγκεκριμένο.

Και το «ρεπορτάζ» κλείνει με την Ευρωπαία Επίτροπο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων, την Σουηδή Ίλβα Γιόχανσον, η οποία βγάζει έναν «δεκάρικο» για τις «αξίες της Ευρώπης», μόνο που αυτά τα συγκινητικά καλά θα κάνει να τα πει στους συναδέλφους της και στις κυβερνήσεις των χωρών τους που όχι μόνο παρακολουθούν απαθείς την Τουρκία να κατέχει παράνομα έδαφος κράτους-μέλους της Ευρωπαΐκής Ένωσης και να απειλεί με πόλεμο άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαΐκής Ένωσης αν αυτό ασκήσει δικαιώματα που κατοχυρώνονται από το Διεθνές Δίκαιο, αλλά την «χαρτζιλικώνουν» κι από πάνω για να χρησιμοποιεί το προσφυγικό ως γεωπολιτικό όπλο εκβιασμού ολόκληρης της Ευρώπης.

Συμπέρασμα: «Άνθρακες ο θησαυρός» των «ανθρωποκτονιών, απαγωγών, βασανιστηρίων» για τα οποία κάποιοι επιχειρούν να καταστήσουν «κατηγορούμενη» την Ελλάδα.

Αλλά στην σημερινή συγκυρία, που η Τουρκία έχει ξεδιπλώσει πια χωρίς να δίνει δικαίωμα για «αυταπάτες» την αναθεωρητική-επεκτατική στρατηγική της από την Θράκη μέχρι τα Βαρώσια και σε ολόκληρη την Μεσόγειο…

Κι αυτό είναι άλλης τάξης θέμα και για αυτούς που «καταγγέλουν» και για όσους τους «υιοθετούν».

  • Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    Αποδεικνύοντας την «έκπτωση» των πολιτικών ηθών οι «εκπρόσωποι» μας αντάλλαξαν «φιλοφρονήσεις» σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού στους «κλακαδόρους» τους. Το γεγονός ότι οι πολίτες γυρίζουν την πλάτη στην άκρως ελλειμματική «δημοκρατία», με την αποχή να πλησιάζει το 50%, δεν τους απασχολεί. Το πολιτικό «φτύσιμο»...
  • «Ρωσικός Κόσμος»: Μία «μεγαλοϊδεατική» χίμαιρα δια χειρός Ντούγκιν
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    Don Lope de Aguirre : I am the wrath of God. Who else is with me? Werner Herzog, Aguirre, der Zorn Gottes (Aguirre, the wrath of God, 1972) (Περί «ρωσικού κόσμου», μέρος β΄ Διαβάστε το ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΔΩ) Στο δεύτερο...
  • Ο «Ρωσικός Κόσμος» αποκρυφιστική δυϊστική (μανιχαϊστική) κοσμολογία, μια τεχνητή έννοια εθνικισμού και ιμπεριαλισμού
    Ανεξάρτητος Αρθρογράφος
    «Each wrong idea we follow is a crime committed against future generations. » Arthur Koestler, «Darkness at Noon» Αγαπητέ αναγνώστη, το σχόλιο που ακολουθεί είναι ένα συμπλήρωμα σε άρθρο του γράφοντος που δημοσιεύθηκε στην φιλόξενη ιστοσελίδα της ΚΑΘΕΔΡΑΣ στις 20 Νοεμβρίου 2023...