Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ελλάδα-Εμιράτα: Θεμέλιο για μια χαλύβδινη συμμαχία κυρίαρχων κρατών και υπερήφανων ανθρώπων

Ελλάδα-Εμιράτα: Θεμέλιο για μια χαλύβδινη συμμαχία κυρίαρχων κρατών και υπερήφανων ανθρώπων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μοχάμεντ Μπιν Ζαγιέντ Αλ Ναχιάν,

Στις 17 Οκτωβρίου, με ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτησή μου στο Facebook, καλούσα την ελληνική κυβέρνηση να προσανατολιστεί άμεσα σε προσέλκυση επενδύσεων από τους συμμάχους μας Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τη φιλική Σαουδική Αραβία.

Για να προλάβω τους «σκεπτικιστές» και τους «μένουμε Ευρώπη», επικαλέστηκα ως παράδειγμα τις επενδύσεις δεκάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων που έχει κάνει το Κατάρ στη Γερμανία.

Για την ακρίβεια, σύμφωνα με τον πρέσβη του Κατάρ στη Γερμανία, Μοχάμεντ Τζαχάμ αλ Κουάρι, το μικρό χρυσοφόρο αραβικό κρατίδιο έχει επενδύσει 25 δισ. δολάρια στη γερμανική οικονομία.

Μεταξύ άλλων έγραφα:

«Η Ελλάδα υπήρξε τα προηγούμενα χρόνια, με τις τριμερείς, ο πυλώνας και η συγκολλητική ουσία της συμμαχίας Ελλήνων, Ισραηλινών, Αράβων και είναι αυτή η συμμαχία μονόδρομος για την εθνική μας επιβίωση και ανάκαμψη.

»Η άλλη “επιλογή” είναι γερμανικό προτεκτοράτο, όπως με τα μνημόνια και εθνικός διασυρμός.

»”Η Γερμανία έχει λεφτά”, μου απαντούν ένθερμοι φιλογερμανοί.

»Ενώ, ανταπαντώ, Εμιράτα και Σαουδική Αραβία δεν έχουν;

»Παρακαλάνε Άραβες και Ισραηλινοί για επενδύσεις στην Ελλάδα.

»Εμείς τι ακριβώς περιμένουμε από το Βερολίνο;

»Υπενθυμίζω ότι το Κατάρ, η “τράπεζα” των τζιχαντιστών, είναι ο μεγαλομέτοχος της Deutsche Bank, σε περίπτωση που σε κάποιους δεν “κάνουν” τα αραβικά πετροδόλαρα, μάλλον συνήθισαν να πληρώνονται σε ευρώ… Είχαν ευρώ και στα χωριά τους…», κατέληγα.

Με αφορμή αυτό το σχόλιό μου πληροφορήθηκα ότι, το Κατάρ δεν έχει επενδύσει μόνο στη Deutsche Bank, είναι μεγαλομέτοχος επίσης στην «αμαρτωλή» Siemens και στη Volkswagen.

Όταν το Κατάρ, το προπύργιο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, έχει επενδύσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη γερμανική οικονομία και βιομηχανία, το ίδιο Κατάρ που χρηματοδοτεί την Τουρκία και τις τζιχαντιστικές οργανώσεις, με στόχο την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και του οθωμανικού χαλιφάτου, σχέση που εξηγεί ακόμα περισσότερο τη στενή συμμαχία της Γερμανίας με την Τουρκία και τους κοινούς γεωπολιτικούς σχεδιασμούς, εμείς οφείλουμε να στραφούμε στους πλούσιους συμμάχους μας στην περιοχή για υποστήριξη.

Οι Έλληνες είναι εδώ και χίλια χρόνια το αντίπαλον δέος στις τουρκικές ορδές που εισέβαλαν στα εδάφη μας ερχόμενες από την κεντρική Ασία και Μογγολία και οι γηγενείς αρχαίοι λαοί της περιοχής αναγνωρίζουν την πολιτισμική και ιστορική ηγεσία της χώρας μας.

Και άλλα δύο χιλιάδες χρόνια προηγούμενα, οι Έλληνες υπήρξαμε η μόνη δύναμη που αντιστάθηκε νικηφόρα και τελικά εξουδετέρωσε την περσική απειλή.

Η Ελλάδα, ωστόσο, δεν μπορεί σήμερα να παίξει δυναμικά τον ρόλο της στην περιοχή όσο τελεί σε γερμανική (οικονομική) ομηρία.

Η στρατηγική μας σχέση με τις ΗΠΑ, που αναπτύχθηκε καλύτερα από ποτέ από το 2015 και μετά, είχε ως αποτέλεσμα την αναγνώρισή μας ως πυλώνα σταθερότητας της ευρύτερης περιοχής και ηγέτιδας δύναμης των Βαλκανίων, ωστόσο, οι Αμερικανοί δεν βάζουν τόσο βαθιά το χέρι στην τσέπη όσο χρειαζόμαστε. Επενδύουν στοχευμένα και καλά κάνουν και καλοδεχούμενοι πάντα θα είναι.

Η Ελλάδα όμως χρειάζεται πολλά ζεστά δισ. για να σταθεί στα πόδια της, τα οποία μόνο από τους Άραβες μπορούμε να εξασφαλίσουμε.

Ως ανταπόδοση, πέρα από τις κοινές μπίζνες, εμείς οφείλουμε να είμαστε η γέφυρα του αραβικού κόσμου με τη Δύση, οι υπερασπιστές των Αράβων στις «ευρωπαϊκές αυλές» και επίσης να είμαστε σύμμαχοι αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε -εκτός από την ήπια ισχύ- και τη σκληρή, εάν απαιτηθεί, στο πλευρό των Αράβων συμμάχων μας.

Να οικοδομήσουμε δηλαδή μια ελληνοαραβική συμμαχία κυρίαρχων κρατών, μακριά από ιδεοληψίες του παρελθόντος που, δίχως κανένα όφελος για εμάς, περνούσαν τις ελληνοαραβικές σχέσεις μέσα από την επίλυση του παλαιστινιακού. Και μάλιστα μην εξασφαλίζοντας ποτέ καμία εγγύηση ούτε για την ασφάλεια και ευημερία των Ελληνορθόδοξων του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Τη Δευτέρα ανακοινώθηκε ότι στις 17 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να ολοκληρώσει -επιτέλους- τη συμμαχική μας σχέση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, σκοπός της επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι αφενός η σύναψη αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα στα δύο κράτη, αφετέρου η προσέλκυση επενδύσεων από την πλούσια αραβική χώρα, κάτι που ενδιαφέρει άμεσα την κυβέρνηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Επιτέλους! Θρίαμβος της κοινής λογικής.

Η συγκυρία είναι εξαιρετική.

Ο πρίγκιπας διάδοχος του Άμπου Ντάμπι και ισχυρός άνδρας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Μοχάμεντ, είναι ένας φωτισμένος ηγέτης.

Οδηγεί τον λαό του στον διαφωτισμό, προστατεύοντας τις τέχνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη θρησκευτική ελευθερία, προάγοντας την ανοχή.

Είναι υπερήφανος Άραβας πατριώτης. Αυτός πρώτος ύψωσε ανάστημα αντίστασης στον νεο-οθωμανισμό του Ερντογάν.

Μέσα από την ηγετική του ομάδα ακούστηκε για πρώτη φορά ότι, οι Άραβες δεν θα γίνουν ποτέ ξανά υποτελείς των Τούρκων.

Προικισμένος με Ορθό Λόγο, εκπαιδεύει μια ολόκληρη νέα γενιά Αράβων ηγετών στις επιστήμες, στη φιλοσοφία, στη διπλωματία και την πολιτική, για να οδηγήσουν με τη σειρά τους τον αραβικό κόσμο στη θέση που δικαιούται μεταξύ των φωτισμένων εθνών της Δύσης, του μεγαλείου, του πολιτισμού και της παιδείας.

Μην ξεχνάμε ότι κατά τα μαύρα χρόνια του μεσαίωνα, όταν η Ευρώπη είχε επιστρέψει στη βαρβαρότητα, ήταν οι Άραβες που διέσωσαν τις επιστήμες και την ελληνική φιλοσοφία, ήταν οι Άραβες που διέσωσαν τον πολιτισμό.

Εμείς με τους Άραβες αλληλεπιδρούμε επί χιλιετίες.

Είτε με το εμπόριο, είτε με τις αποικίες μας, είτε με τις γνώσεις και τις επιστήμες.

Έχουμε συγγενικά ακούσματα, παρόμοια φαγητά, εκπλήσσεται κανείς πόσα κοινά θα βρει με τους Άραβες εάν τους γνωρίσει.

Οι Άραβες, σε αντίθεση με τα αλαζονικά και αυθάδη νεοφώτιστα γερμανικά φύλα, που εχθρεύονται ενδόμυχα και υποσυνείδητα τα έθνη του παλιού ελληνορωμαϊκού κόσμου, οι Άραβες σε αντίθεση με αυτούς που μας ταλαιπωρούν, επειδή είμαστε αρχαίος πολιτισμός, οι Άραβες μας σέβονται.

Και ίσως να γνωρίζουν καλύτερα κι από εμάς τους ίδιους ποιοι είμαστε, γιατί την τελευταία 25ετία χάσαμε ως έθνος τον προσανατολισμό μας.

Αντί να είμαστε στραμμένοι στη φιλική μας Ανατολή, μας έστρεψαν βίαια αποκλειστικά προς τη Δύση, υποτίθεται για να μας «εκσυγχρονίσουν», στην πραγματικότητα για να χάσουμε την ψυχή μας.

Οι Έλληνες πράγματι στεκόμαστε εδώ και πέντε χιλιάδες χρόνια μεταξύ δύο κόσμων.

Είμαστε η δύση της Ανατολής και η ανατολή της Δύσης.

Φροντίσαμε να μας μάθουν παντού και όλοι. Με μια διαφορά. Η Δύση μας φθόνησε, η Ανατολή μας τίμησε.

Εύχομαι πραγματικά το ταξίδι του πρωθυπουργού στα Εμιράτα να είναι μια ολοκληρωτική επιτυχία, γιατί άλλο χρόνο για χάσιμο δεν έχουμε.

Εύχομαι η ελληνική αποστολή να τιμήσει και να επιβεβαιώσει την εικόνα που έχουν οι Άραβες για εμάς, τους Γιουνάν όπως μας αποκαλούν, δηλαδή να φερθεί ελληνικά και όχι «φράγκικα».

Οι Άραβες σέβονται τους υπερήφανους και ηγέτες ανθρώπους. Τους υποτακτικούς και τους κουτοπόνηρους δεν τους λογαριάζουν καθόλου.

Μέσα από αυτή τη νέα συμμαχία Ελλήνων και Αράβων μπορεί να ανατείλει μια νέα εποχή ευημερίας και συνανάπτυξης στην περιοχή.

Να γίνει εδώ ξανά, από την Ανατολική Μεσόγειο έως και τον Κόλπο, το κέντρο του κόσμου και του πολιτισμού, όπως ήταν επί χιλιάδες χρόνια, διότι και να μη το λησμονούμε ποτέ αυτό, εδώ είναι η κοιτίδα, το λίκνο, του πολιτισμού.

Μέσα από αυτή τη συμμαχία, της οποίας μέρος της θα είναι και το Ισραήλ, εμείς οι αρχαίοι λαοί της περιοχής θα αναμορφώσουμε τον κόσμο μας, θα ζήσουμε ειρηνικά, θα εξασφαλίσουμε ευημερία και ευτυχία. Και θα το καταφέρουμε μαζί, σε μια χαλύβδινη συμμαχία κυρίαρχων κρατών και υπερήφανων ανθρώπων.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...