Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Ο βούρκος της θρησκευτικής και πολιτικής δεισιδαιμονίας πρέπει να αποστραγγιστεί πριν μας καταπιεί όλους

Ο βούρκος της θρησκευτικής και πολιτικής δεισιδαιμονίας πρέπει να αποστραγγιστεί πριν μας καταπιεί όλους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Ακρόπολη, Αττική, Υπουργείο Πολιτισμού,

Για την Ακρόπολη και το «τσιμέντωμά» της έχω διαβάσει πάμπολλες ανοησίες τις τελευταίες ημέρες.

Ομολογώ ότι αρχικά έκανα την «κακιά» και χαιρέκακη σκέψη, «καλά να πάθουν, όταν λαΐκιζαν και ψεύδονταν εκείνοι ως αντιπολίτευση ήταν ωραία;», ωστόσο, τελικά υπερίσχυσε το καθήκον υπεράσπισης της αλήθειας.

Πρώτον: Πράγματι, ορισμένοι από τους αγανακτισμένους του «τσιμενταρίσματος» δεν έχουν ανέβει, ούτε καν περάσει απέξω από την Ακρόπολη και αυτό αποδεικνύεται από μια εικόνα που κυκλοφορεί, που από τη μία δείχνει το πλακόστρωτο του Πικιώνη και από την άλλη την τσιμεντένια διαδρομή. Όσοι έχουμε περάσει έστω απέξω από την Ακρόπολη γνωρίζουμε ότι το πλακόστρωτο του Πικιώνη είναι κάτω, όχι πάνω. Που κάτω; Τραβάτε να το δείτε.

Δεύτερον: Τσιμεντένια διαδρομή υπήρχε πάνω στην Ακρόπολη εδώ και δεκαετίες, στα 46 μου χρόνια πάντα υπήρχε, διότι σε αντίθεση με άλλους, έχω ανέβει πολλές φορές στην Ακρόπολη, κάποιες από αυτές και από ανάγκη να διαλογιστώ -όχι απομακρύνοντας κάθε σκέψη, ως Ινδός γκουρού Σάι Μπάμπα και τέτοιες ανατολίτικες σαμπρέλες- αλλά για να βυθιστώ στις σκέψεις μου, να συλλογιστώ στο βάθος της συνείδησής μου. Διότι στην ελληνική γλώσσα και στους ελληνικούς τρόπους διαλογισμός σημαίνει σκέψη, στοχασμός, συλλογισμός, να μην παρασύρεστε από μεταφυσικές μπούρδες, όπου βλέπετε τέτοιους τύπους (γκουρού) να τους αποστρέφεστε, είναι συνήθως απατεώνες ή διεστραμμένοι. Προτείνω ανεπιφύλακτα την Ακρόπολη για διαλογισμό, δηλαδή συλλογισμό.

Τρίτον: Ότι ξαφνικά «νοιάστηκαν» για το «τσιμέντο» στην Ακρόπολη αρχαιολογικές παρέες που παλαιότερα πολέμησαν την ανακάλυψη στην Αμφίπολη και σταθερά υπονομεύουν την ελληνικότητα, εσείς μπορεί να μην το ξέρετε αυτό, εγώ όμως που το ξέρω κάτι μου λέει.

Κλείνοντας το σχόλιό μου, το σκοτάδι το διαλύεις μόνο με φως. Εάν του ρίξεις κι άλλο σκοτάδι το «τρέφεις», το γιγαντώνεις, το κάνεις ισχυρότερο.

Εάν πράγματι θέλουμε μια κοινωνία λογική, τότε δεν έχουμε άλλον τρόπο από το να πολεμάμε το παράλογο με τον Λόγο. Μόνο έτσι πάμε μπροστά.

Ο βούρκος της θρησκευτικής και πολιτικής δεισιδαιμονίας πρέπει να αποστραγγιστεί πριν μας καταπιεί όλους.

Δείτε επίσης: Ο Μιχάλης Λεφαντζής εξηγεί την αλήθεια για τις διαδρομές στην Ακρόπολη (βίντεο)

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...