Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Στέφανος Μυτιληναίος
Αρθρογράφος, Συγγραφέας

Τις κόκκινες γραμμές μας έθεσαν η ιστορία και ο πολιτισμός – Καμία συνθηκολόγηση

Τις κόκκινες γραμμές μας έθεσαν η ιστορία και ο πολιτισμός – Καμία συνθηκολόγηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, ΑΟΖ Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, Γαλλία, Γερμανία, Ελληνική Αιγιαλίτιδα Ζώνη (Χωρικά Ύδατα), Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισραήλ, Τουρκία,

Οι σύμμαχοί μας, Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτος, Εμιράτα -και οι ΗΠΑ- περιμένουν πότε θα δείξουμε ότι είμαστε έθνος με σθένος που ορίζουμε τις κόκκινες γραμμές εκεί που τις έθεσαν -εκτός από το διεθνές δίκαιο- η ιστορία και ο πολιτισμός.

Πότε προσέτρεξαν κοντά μας Γαλλία (με στόλο) και Εμιράτα (με αεροπλάνα) πριν λίγο καιρό;

Όταν η «Λήμνος» εμβόλισε -ως αρχαία τριήρης- την τουρκική φρεγάτα. Τότε, όχι πριν.

Κανείς δεν θα παραταχθεί δίπλα σου όταν είσαι οπαδός του κατευνασμού και της συνθηκολόγησης.

Όταν με περιφρόνηση βλέπουν να πηγαίνεις την κόκκινη γραμμή όλο και πιο πίσω.

Δυστυχώς, με πόνο ψυχής διαπιστώνω, εμείς δεν χαράζουμε την πολιτική μας στα θέματα αυτά σε συνεννόηση με το Ισραήλ και τους Άραβες -και ακατανόητα δεν υπογράψαμε ακόμα την έτοιμη αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία- επιλέγοντας να ακούμε τη Γερμανία.

Για δεύτερη φορά σε μια δεκαετία εξευτελίζουμε το έθνος μας διεθνώς και ταπεινώνουμε το φρόνημα του λαού μας για να σωθούν οι γερμανικές τράπεζες που είναι εκτεθειμένες στην «τουρκική φούσκα» και οι άλλες γερμανικές επενδύσεις και συμφέροντα.

Προφανώς και αντιλαμβάνομαι τις διεθνείς σχέσεις, δεν είμαι ανίδεος, ούτε διαμορφώνω άποψη αργόσχολος σε καφενεία με υποψήφιους πρωθυπουργούς της γειτονιάς.

Αλλά διακρίνω μια αδυναμία, μια ανικανότητα, υπεράσπισης του Ελληνισμού, όχι μόνο εδαφικά αλλά και πολιτισμικά.

Διότι υπάρχουν πολλοί φιλέλληνες έτοιμοι να μας προστρέξουν -και σε αυτά έχω προσωπική εμπειρία- αρκεί παιδεία για να πεισθούν και ελληνικότητα.

Λίγο ακόμα να συνεχιστεί αυτή η γραμμή και δεν θα μας υπολογίζει κανείς στην περιοχή.

Και ερωτώ: Από που αντλείτε κύριοι τη νομιμοποίηση για αυτή την κατάσταση μιας νέας Καρχηδόνας;

Από την ψήφο ενός άκριτου λαού;

Η ιστορία και ο πολιτισμός δεν σας βαραίνουν τη συνείδηση;

Οι πράξεις των παλιών δεν σας στοιχειώνουν;

Από που αλήθεια εμπνέεστε ως κυβερνήτες της Ελλάδας εάν όχι από τον Ορθό Λόγο και την Αρετή;

Ή μήπως νομίζετε ότι αγνοώ τι διδάσκει ο Ορθός Λόγος για τα θέματα αυτά;

Και ναι, γίνομαι δυσάρεστος που προειδοποιώ, είμαι όμως περισσότερο ωφέλιμος από τους άλλους, που σιωπηλοί σας ωθούν στην πτώση σας, για να παραλάβουν ύστερα τη χώρα, αδιαφορώντας εάν η χώρα τότε θα είναι ερειπωμένη και ηττημένη. Ίσως και να «βολεύει» κάποιους να «βασιλεύουν» επί των ερειπίων.

Εδώ και τρία χρόνια προειδοποιώ δημόσια, με άρθρα και εμφανίσεις, ότι τώρα είναι η ιστορική ευκαιρία να αναστηθούμε και να ανακάμψουμε, όπως και έλεγα -δεν έχει σημασία πόσοι καταλάβαιναν- οι εκλογές του 2019 να μην είναι επανάληψη των εκλογών του 1920, σαν να μην έμαθε κανείς τίποτα από την ιστορία.

Είναι ηττημένος από τα αποδυτήρια όποιος δεν διδάχτηκε από την ιστορία.

Τώρα σώζουμε το έθνος, την πατρίδα, τώρα όχι μετά. Έχουμε συμμάχους και όπλα. Μη φέρεστε σαν βυζαντινοί, να φέρεστε ως Έλληνες.

  • Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»
    Αρθρογράφος, Συγγραφέας
    Σύμφωνα με κάποιους Αμερικανούς αναλυτές, η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ «σχεδιάστηκε σκόπιμα ώστε να μπορεί να αναχαιτιστεί», δηλαδή ως πρόσχημα του Ιράν προς την κοινή γνώμη, εγχώρια και διεθνή, ότι υπερασπίστηκε την τιμή του δίχως να...
  • Πρόωρες εκλογές ζητάς όταν μπορείς να τις κερδίσεις
    Επιχειρηματίας, Πρώην Βουλευτής
    Το αίτημα για πρόωρες εκλογές διχάζει και υπονομεύει την απαραίτητη εθνική ενότητα της χώρας απέναντι σε δύσκολες προκλήσεις. Τόσο οι ενδείξεις των δημοσκοπήσεων όσο και οι παραδοχές των ίδιων των ηγετών της αντιπολίτευσης δείχνουν ότι τα κεντροαριστερά κόμματα θα είναι σε...
  • Η φύση του σκορπιού
    Εκπαιδευτικός, E.E. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Αντιπρόεδρος
    «Ο Καραμανλής ήταν πάντοτε αποφασισμένος να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας […] «Ο Καραμανλής δεν μπορούσε να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας χωρίς τη δική μου βοήθεια. […] Και με κάλεσε για να τον κάνω πρόεδρο της Δημοκρατίας διότι αλλιώς δεν θα...